LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2020 23:00

Προκλητικός ο Τσελίκ: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τις NAVTEX για πολιτική σύγκρουση

«Η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή αν η Ελλάδα σταματήσει να δημιουργεί τετελεσμένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ

Ελλάδα - Τουρκία - Αιγαίο - NAVTEX

Σε εμπρηστική ρητορική επιδόθηκε για πολλοστή φορά η Τουρκία, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ,  να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα επιδιώκει μαξιμαλιστικές και ριζοσπαστικές θέσεις και πως χρησιμοποιεί τις NAVTEX για πολιτική σύγκρουση.

Όσον αφορά στην κόντρα ανάμεσα σε Ερντογάν και Μακρόν, ο Ομέρ Τσελίκ έριξε νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος γράφει ένα σενάριο και προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει ως προπαγάνδα.

Σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, έπειτα από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ, ο Τσελίκ ανέφερε ότι οι πολιτικές θέσεις που εξέφρασε ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, «δείχνουν μια νέα και πολύ θετική περίοδο για την υπόθεση της Κύπρου».

«Η περίοδος των μηνυμάτων που έβλαψαν τους Τ/κ έχει τελειώσει. Το γεγονός ότι ο κ. Τατάρ υπογραμμίσει μια λύση η οποία βασίζεται στις πραγματικότητες δείχνει ότι ξεκινά μια νέα εποχή όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της τδβκ στην Ανατολική Μεσόγειο», προσέθεσε ο εκπρόσωπος του AKP.

«Το Ουρούτς Ρέις πραγματοποιεί έρευνες σε περιοχή που απέχει 440 χλμ. από την Ελλάδα και 130 χλμ. από Τουρκία»

Για τις επαφές με την Ελλάδα ανέφερε ότι ο μηχανισμός δεν λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Υποστήριξε ότι η χώρα μας «χρησιμοποιεί τις NAVTEX για πολιτική σύγκρουση. Εμείς όμως είμαστε ευαίσθητοι και δεν κάνουμε ασκήσεις σε εθνικές εορτές. Το Oruc Reis πραγματοποιεί σεισμική έρευνα μεταξύ 25 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου. Η περιοχή απέχει 440 χλμ. από την Ελλάδα και 130 χλμ. από Τουρκία», ανέφερε σε σαφώς προκλητικό τόνο.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ δήλωσε ότι «ορισμένοι νομικοί στην Ελλάδα δηλώνουν επίσης ότι τα επιχειρήματα της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι έγκυρα», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα «επιδιώκει μαξιμαλιστικές και ριζοσπαστικές θέσεις, αυτό που κάνουμε εμείς είναι να προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην γαλάζια πατρίδα μας».

«Η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή αν η Ελλάδα σταματήσει να δημιουργεί τετελεσμένα»

Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε, ακόμη, ότι υπάρχουν εκκλήσεις για διαπραγματεύσεις από καιρό σε καιρό. «Εάν η Ελλάδα υποσχεθεί ότι θα σταματήσει να δημιουργεί τετελεσμένα στο πεδίο, η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για διαπραγματεύσεις».

Ο Ομέρ Τσελίκ τόνισε, δε, πως όταν η Ελλάδα λέει ότι θα κάνει κάποιες έρευνες στα βόρεια της Κρήτης, «παραβιάζει τα δικαιώματα της Λιβύης».

Για τους S400, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ότι οι δοκιμές συνεχίζονται και πως η χρήση του πυραυλικού αυτού συστήματος είναι υποχρέωση της Τουρκίας για την ασφάλειά της. Υποστήριξε ότι δεν είναι μια κατάσταση που είναι ασυμβίβαστη με την συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Για τον Γάλλο Πρόεδρο ανέφερε ότι «από τότε που η εξωτερική πολιτική του Μακρόν ηττήθηκε η Γαλλία χρησιμοποιεί την γλώσσα της ακροδεξιάς Λε Πεν εναντίον του προέδρου μας».

«Ο κ. Μακρόν γράφει ένα σενάριο και προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει ως προπαγάνδα», κατέληξε ο Τσελίκ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα είναι καθοριστικός σύμμαχος και πάντα ξεπερνάει τις προσδοκίες μαςΧθες 21:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στην Μαρία Σαράφογλου, για τις εξελίξεις στα ενεργειακά, τις αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και για την γυναίκα… πίσω από την πρέσβειρα.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μαςΧθες 21:42 | Ειδήσεις

"Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μας και θα συνεργαστούμε για να επιτύχουμε τεράστια αποτελέσματα", τόνισε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη σήμερα στη Βουλή με επίκεντρο την ακρίβειαΣήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και το ιδιωτικό χρέος

Ρόδος: "Μπορεί να με σκότωναν" - Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας που του "γάζωσαν" με σφαίρες το σπίτι (βίντεο)Σήμερα 11:03 | Ειδήσεις

«Φυσικά και φοβάμαι, είμαι 30 χρόνια επιχειρηματίας στο νησί». Τι είπε ο επιχειρηματίας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι από αυτά που θα διαβάσω12:49Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί σε μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο, δήλωσε ο Ζελένσκι 12:35Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπάρχουν προβλήματα στην ψυχική υγεία των παιδιών από την κατάχρηση των social media12:21Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Απολογούνται οι αστυνομικοί – "Της ζήτησαν 100 ευρώ για να κάνει μήνυση" λέει η μητέρα της12:07Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την αντιμετώπιση της ζωονόσου της ευλογιάς11:52Τέμπη: Ο σταθμάρχης ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα11:38Βόλος: Στη φυλακή 45χρονος που είχε ερωτική σχέση με ανήλικη 11:24Ρόδος: "Μπορεί να με σκότωναν" - Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας που του "γάζωσαν" με σφαίρες το σπίτι (βίντεο)11:10Ηράκλειο: Δεν τα κατάφερε ο 53χρονος μετά το τροχαίο – Πώς έγινε το δυστύχημα10:56Παρασκευή 14 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:42Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποβλήθηκε για πρώτη φορά με την Πορτογαλία10:28Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού10:14Κορωπί: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 22χρονο που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ10:00Η βρετανή υπουργός Πολιτισμού καλωσόρισε τη συγγνώμη του BBC στον Τραμπ09:48Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που "νομιμοποιούσε" κλεμμένα αυτοκίνητα με πλαστά χαρτιά09:34Τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο - Όχημα προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο09:20Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία "βομβιστών" ΑΤΜ με τεράστια λεία 09:06Η ακρίβεια χτύπησε... και τα γλυκά - Χριστουγεννιάτικες αγορές με το "σταγονόμετρο"08:52Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη σήμερα στη Βουλή με επίκεντρο την ακρίβεια08:37Κορωπί: 8 συλλήψεις για κλοπή ρεύματος, νερού και ρύπανση περιβάλλοντος08:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο