LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2020 23:00

Προκλητικός ο Τσελίκ: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τις NAVTEX για πολιτική σύγκρουση

«Η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή αν η Ελλάδα σταματήσει να δημιουργεί τετελεσμένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ

Ελλάδα - Τουρκία - Αιγαίο - NAVTEX

Σε εμπρηστική ρητορική επιδόθηκε για πολλοστή φορά η Τουρκία, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ,  να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα επιδιώκει μαξιμαλιστικές και ριζοσπαστικές θέσεις και πως χρησιμοποιεί τις NAVTEX για πολιτική σύγκρουση.

Όσον αφορά στην κόντρα ανάμεσα σε Ερντογάν και Μακρόν, ο Ομέρ Τσελίκ έριξε νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος γράφει ένα σενάριο και προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει ως προπαγάνδα.

Σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, έπειτα από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ, ο Τσελίκ ανέφερε ότι οι πολιτικές θέσεις που εξέφρασε ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, «δείχνουν μια νέα και πολύ θετική περίοδο για την υπόθεση της Κύπρου».

«Η περίοδος των μηνυμάτων που έβλαψαν τους Τ/κ έχει τελειώσει. Το γεγονός ότι ο κ. Τατάρ υπογραμμίσει μια λύση η οποία βασίζεται στις πραγματικότητες δείχνει ότι ξεκινά μια νέα εποχή όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της τδβκ στην Ανατολική Μεσόγειο», προσέθεσε ο εκπρόσωπος του AKP.

«Το Ουρούτς Ρέις πραγματοποιεί έρευνες σε περιοχή που απέχει 440 χλμ. από την Ελλάδα και 130 χλμ. από Τουρκία»

Για τις επαφές με την Ελλάδα ανέφερε ότι ο μηχανισμός δεν λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Υποστήριξε ότι η χώρα μας «χρησιμοποιεί τις NAVTEX για πολιτική σύγκρουση. Εμείς όμως είμαστε ευαίσθητοι και δεν κάνουμε ασκήσεις σε εθνικές εορτές. Το Oruc Reis πραγματοποιεί σεισμική έρευνα μεταξύ 25 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου. Η περιοχή απέχει 440 χλμ. από την Ελλάδα και 130 χλμ. από Τουρκία», ανέφερε σε σαφώς προκλητικό τόνο.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ δήλωσε ότι «ορισμένοι νομικοί στην Ελλάδα δηλώνουν επίσης ότι τα επιχειρήματα της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι έγκυρα», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα «επιδιώκει μαξιμαλιστικές και ριζοσπαστικές θέσεις, αυτό που κάνουμε εμείς είναι να προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην γαλάζια πατρίδα μας».

«Η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή αν η Ελλάδα σταματήσει να δημιουργεί τετελεσμένα»

Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε, ακόμη, ότι υπάρχουν εκκλήσεις για διαπραγματεύσεις από καιρό σε καιρό. «Εάν η Ελλάδα υποσχεθεί ότι θα σταματήσει να δημιουργεί τετελεσμένα στο πεδίο, η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για διαπραγματεύσεις».

Ο Ομέρ Τσελίκ τόνισε, δε, πως όταν η Ελλάδα λέει ότι θα κάνει κάποιες έρευνες στα βόρεια της Κρήτης, «παραβιάζει τα δικαιώματα της Λιβύης».

Για τους S400, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ότι οι δοκιμές συνεχίζονται και πως η χρήση του πυραυλικού αυτού συστήματος είναι υποχρέωση της Τουρκίας για την ασφάλειά της. Υποστήριξε ότι δεν είναι μια κατάσταση που είναι ασυμβίβαστη με την συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Για τον Γάλλο Πρόεδρο ανέφερε ότι «από τότε που η εξωτερική πολιτική του Μακρόν ηττήθηκε η Γαλλία χρησιμοποιεί την γλώσσα της ακροδεξιάς Λε Πεν εναντίον του προέδρου μας».

«Ο κ. Μακρόν γράφει ένα σενάριο και προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει ως προπαγάνδα», κατέληξε ο Τσελίκ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμεραΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται το νέο καθεστώς προσαυξήσεων για εκπρόθεσμη καταβολή.

Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Εγκλωβίστηκε ο λαιμός του ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει.

Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάςΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, τι ώρα θα αναχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025, οι τελευταίοι συρμοί στις Γραμμές του Μετρό και του Τραμ.

Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτώνΣήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Η Ελληνική Αστυνομία, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση για τα μπλόκα των αγροτών και πού δημιουργείται πρόβλημα, ενημερώνει για τους λόγους των εκτροπών κυκλοφορίας που κάνει η Τροχαία, ενώ προτείνει εναλλακτικές διαδρομές με χάρτες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έφτασε ο χιονιάς στην Εύβοια (βίντεο)10:58Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Σερρών: Βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες10:44Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκατ. ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους10:30Πιερία: Προσωρινή άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων10:16Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘ10:02Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη δυτική Θεσσαλία09:48Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς09:34Ρεβεγιόν στα μπλόκα: Νέα κλιμάκωση μετά τις γιορτές - Ο ρόλος της Αστυνομίας09:20Περού: Σφοδρή σύγκρουση δυο τρένων - Αναφορές για πολλούς τραυματίες (Βίντεο)09:06Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας - Ζημιές σε μηχανές08:52Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτών 08:382025: Γνωστά πρόσωπα σε όλο τον κόσμο που έφυγαν από τη ζωή τη φετινή χρονιά08:24Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα08:10Πέθανε ο ηθοποιός Αϊζάια Γουίτλοκ 07:56Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό: Τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά07:42Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς07:28Forbes: Η Beyonce εκτινάχθηκε και μπήκε στην λίστα των δισεκατομμυριούχων07:14ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων06:56Ιταλία: Σκίερ κατεβαίνουν την Αίτνα που... "βρυχάται" (βίντεο)06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Δεκεμβρίου06:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο