LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2020 23:03

Κορονοϊός – Γαλλία: κοντά σε περαιτέρω αυστηροποιήση των μέτρων

Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία μετά τις 2 Απριλίου. Δοκιμάζεται η αντοχή του συστήματος υγείας.

AP - Κορονοϊός - Γαλλία

Τα γαλλικά νοσοκομεία δέχθηκαν σήμερα 1.307 νέους ασθενείς που έχουν μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό, στην υψηλότερη ημερήσια αύξηση μετά τις 2 Απριλίου, όταν είχαν καταγραφεί 1.607 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, ενώ το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση από τα ποσοστά μολύνσεων Covid-19.

Τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Υγείας έδειξαν ότι στα νοσοκομεία στη Γαλλία σήμερα νοσηλεύονται 17.784 ασθενείς με τον νέο κορονοϊό, σε σύγκριση με το ρεκόρ των 32.292 ασθενών στις 14 Απριλίου, στην αιχμή Μαρτίου-Μαΐου της πανδημίας.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης 26.771 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης του ιού κατά τις προηγούμενες 24 ώρες, από 52.010 χθες Κυριακή.

Τις Δευτέρες, οι απολογισμοί συνήθως καταγράφουν απότομη πτώση λόγω καθυστερήσεων στις εγγραφές κρουσμάτων που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 257, αυξάνοντας το αθροιστικό σύνολο από την έναρξη της επιδημίας σε 35.018. Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξήθηκε κατά 186, φτάνοντας τους 2.770.

Αρκετές περιφέρειες της χώρας έχουν εφαρμόσει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε νοσοκομεία, καθυστερώντας τις μη απαραίτητες επεμβάσεις για να δημιουργήσουν χώρο στις ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 και ακυρώνοντας τις άδειες του προσωπικού.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οι γαλλικές αρχές αναζητούν επιλογές επιπλέον αυστηροποίησης των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του χρόνου ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 6:00 τα ξημερώματα, επιβάλλοντας κατ' οίκον περιορισμό στους πολίτες τα σαββατοκύριακα, εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια καθώς και το κλείσιμο μη απαραίτητων καταστημάτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών23:59Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”23:44Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»23:29Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους επισκέπτονται την Τουρκία21:19Πέθανε ο διάσημος λυράρης Μανώλης Σκουλάς21:05Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:51Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:55Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο