LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2020 21:43 | Ανανέωση: 25 Οκτωβρίου 2020 22:22

Δεν “πέρασε” από τη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα

Υψηλοί τόνοι στο Κοινοβούλιο για τον πτωχευτικό κώδικα αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Πρόταση μομφής - Βουλή

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα’

Η πρόταση τελικώς καταψηφίστηκε από 158 βουλευτές. Υπερ της πρότασης ψήφισαν 133.

Στήριξη στον Χρήστο Σταϊκούρα προσέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κατήργησε τον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019, και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον χώρο της οικονομίας.  

Παράλληλα, κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι προχώρησε σε υποβολή πρόταση μομφής την πιο ακατάλληλη στιγμή, δηλαδή εν μέσω της εξάπλωση της νόσου Covid-19, της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και της τουρκικής προκλητικότητας.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τη φτώχεια

Για «σκανδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο υπέρ των τραπεζών και εις βάρος της κοινωνίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Δεσμεύθηκε ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας θα είναι «ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου, θα είναι αυτός...»

Γεννηματά: Συνολικά κατά της κυβέρνησης η δική μας μομφή

«Οδηγείτε σε μαζικούς πλειστηριασμούς, αφήνετε τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες και δίνετε τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη με ένα νομοσχέδιο που σας έχουν υπαγορεύσει οι τράπεζες και τα funds», εγκάλεσε την κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι η μομφή του κόμματος είναι σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνολικά.

Κουτσούμπας: Στρατηγική σύμπλευση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, το ΚΚΕ καταψηφίζει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων που προσχεδίασαν το «έγκλημα», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. Υπογράμμισε επίσης ότι με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, οι μισθωτοί μετατρέπονται σε δούλους των τραπεζών.

Βελόπουλος: Μομφή κατά όλης της κυβέρνησης έπρεπε να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Την ώρα που απαιτείται εθνική ομοψυχία εξαιτίας της προκλητικής στάσης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα μας δίχαζε και θα είχαμε αντιπαράθεση. Κακώς τον έφερε την παρούσα χρονική συγκυρία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Αποχώρησε το ΜέΡΑ25

«Το ΜέΡΑ25 αποχωρεί από την διαδικασία  καταγγέλλοντας τη συνέργεια Κυβέρνησης και Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης στην εφαρμογή του 4ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα και στο 1ο Πολυνομοσχέδιο του 5ου Μνημονίου,  τον Πτωχευτικό σας Νόμο κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του κόμματος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Σήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνωνΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι συγχωριανοί έβγαλαν έξω τον ηλικιωμένο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν μάχη με ιδία μέσα να περιορίσουν τη φωτιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28Καματερό: Συνελήφθη 21χρονος ο οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος 40χρονου19:14Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι "τέλεια"18:32Ουκρανία: Νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διόρισε ο Ζελένσκι18:18Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά17:36Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ομάδα Γάλλων στρατιωτικών γιατρών μεταβαίνει στην χώρα17:22Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ- Έρντογαν: Θα συζητηθούν Γάζα και Ουκρανία17:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες16:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο