LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2020 15:21 | Ανανέωση: 25 Οκτωβρίου 2020 15:32

Ομπάμα: Ο Τραμπ τα έκανε “μαντάρα” με τον κορονοϊό

Βαριές κατηγορίες για τη διαχείριση της πανδημίας από τον πρώην στον νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ. Drive in η προεκλογική συγκέντρωση στη Φλόριντα.

AP - Μπαράκ Ομπάμα - Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ ότι «τα έκανε εντελώς μαντάρα» στη διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

«Οκτώ μήνες από την έναρξη αυτής της πανδημίας και τα νέα κρούσματα εξακολουθούν να καταγράφουν νέα ρεκόρ», είπε ο Ομπάμα σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στήριξης του Δημοκρατικού υποψηφίου προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

«Αυτή η πανδημία θα ήταν δύσκολο να τη διαχειριστεί οποιοσδήποτε πρόεδρος», «αλλά η ιδέα ότι αυτός ο Λευκός Οίκος έπραξε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να κάνει μαντάρα είναι παράλογη», τόνισε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος, δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Υπό τους ήχους από κορναρίσματα επιδοκιμασίας από οχήματα που είχαν σταθμεύσει σε αυτή την "drive-in" συγκέντρωση, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο ότι δεν έχει ακόμα σχέδιο καταπολέμησης του νέου κορονοϊού.

AP - Μπαράκ Ομπάμα - Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται ξαφνικά να μας προστατεύσει. Δεν είναι καν σε θέση να πάρει τις στοιχειώδεις προφυλάξεις για να προστατεύσει τον εαυτό του», σημείωσε, τρεις εβδομάδες μετά τη νοσηλεία του Τραμπ από μόλυνσή του με τον νέο κορονοϊό.

«Δεν αναγνωρίζει καν ότι υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε απάντηση στον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου που πρόβλεψε ξανά χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα, ότι δεν θα ακούμε πια για πανδημία την επομένη των εκλογών.

Αυτή είναι η δεύτερη προεκλογική συγκέντρωση μέσα σε λίγες μέρες στην οποία συμμετέχει ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος προς στήριξη της υποψηφιότητας του πρώην αντιπροέδρου του, Τζο Μπάιντεν.

AP - Μπαράκ Ομπάμα - Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ

Ο Ομπάμα ζήτησε την κινητοποίηση των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, μια πολιτεία που τον ψήφισε το 2008 και το 2012, την οποία όμως κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

«Φλόριντα, με εκλέξατε δύο φορές. Τώρα σας ζητώ να εκλέξετε τον Τζο», συμπλήρωσε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμεραΧθες 21:20 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με τον πρόεδρο της Grant Thornton Consulting, Νικόλαο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton, Βασίλη Καζά, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Future Unfold - Framing the Future of Technology», στο Μέγαρο Μουσικής.

Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματαΧθες 21:38 | Ειδήσεις

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι «ισχυρές και σεβαστές ξανά στην παγκόσμια σκηνή» και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη νωρίτερα φέτος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο ΠαπαστεργίουΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η εγκατάσταση καμερών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί, ή δυνητικά μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις δεν συνιστούν απλώς τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑΧθες 23:09 | Ειδήσεις

«Είναι συναρπαστικό να βλέπω ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Να διαμορφώσουμε αυτή την εποχή μαζί» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα21:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο