LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2020 13:05

Κορονοϊός - ΥΠΑ: Παράταση στις Notam για πτήσεις εντός και εκτός Ελλάδας

Ποιες περιοχές καλύπτουν οι παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών. Από ποιες χώρες απαιτείται αρνητικό τεστ.

Αεροδρόμιο - Ελ. Βενιζέλος

Στην παράταση αεροπορικών οδηγιών (Notam) έως την Παρασκευή 6 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία COVID-19.

Eιδικότερα:

  • Ανακοινώνεται παράταση έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020, των αεροπορικών οδηγιών που αφορούν περιορισμούς επιβατικών πτήσεων, από και προς τα αεροδρόμια Κοζάνης «Φίλιππος» και Καστοριάς «Αριστοτέλης».
  •  Παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ της Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία, έως τις 8/11/2020 τα μεσάνυχτα.
  •  Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 8/11/20, που προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα, από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  •  Επίσης, παρατείνεται έως την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 η notam που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, (συνολικά 11 χώρες), θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους, ενώ θα υποβάλλονται και σε δειγματοληπτικά τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.
  • Παράλληλα επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 8/11/2020, που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη ευρωπαίων πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 9 χωρών: Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα. Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία που παρατείνεται, στην λίστα των εξαιρέσεων προστέθηκε η Σιγκαπούρη και έκτος από την λίστα των εξαιρέσεων για πτήσεις που δεχόμαστε, τέθηκαν ο Καναδάς, η Γεωργία και η Τυνησία.
  •  Όσον αφορά την αεροπορική οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους από Ισραήλ παρατείνεται επίσης έως τις 8 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Επίσης, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα, θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ για covid-19, ενώ παραμένει και το ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα από Ισραήλ σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας.
  • Παράταση έως τις 8 Νοεμβρίου 2020 ανακοινώνεται και για την αεροπορική οδηγία για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), η οποία προβλέπει είσοδο μόνο με αρνητικό τεστ covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς και ανώτατο όριο 500 επιβατών την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα, θα επανυποβάλλονται και σε δειγματοληπτικά τεστ για covid-19.
  • Τέλος, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει και για την παράταση έως τις 8/11/2020 της υποχρεωτικής συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα.

Για τις αεροπορικές οδηγίες, ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notam. Επίσης εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ρωσία δεν θα μετάσχει στις συνομιλίες που θα έχει ο Ζελένσκι στην Τουρκία08:34Παταγονία: Τουρίστες νεκροί σε χιονοθύελλα08:20Ο Ρομπίνιο παραμένει στη φυλακή και ο γιός του ετοιμάζεται για την Εσπανιόλ08:05Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ανακούφιση στους Μπακς μετά τον τραυματισμό του07:51Ευρώπη: Οι πιο επικίνδυνες χώρες για οδήγηση – η θέση της Ελλάδας07:37Ιαπωνία: Φωτιά σε κατοικημένη περιοχή προκάλεσε ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια 07:22Χριστίνα Ωνάση: Η τεράστια περιουσία, οι 4 γάμοι και το τραγικό τέλος07:08Καισαριανή: Καφετέρια τυλίχτηκε στις φλόγες06:55ΗΠΑ – Σαουδική Αραβία: Συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια και την αγορά F-3506:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Νοεμβρίου06:27Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο