LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2020 11:29 | Ανανέωση: 25 Οκτωβρίου 2020 12:00

Πέτσας: εκτός πραγματικότητας Ερντογάν και Ακάρ

Τι είπε για την δήλωση του Μ. Χρυσοχοϊδη για τα 12 μίλια, τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

AP - Ερντογάν - Φατίχ - Ανατολική Μεσόγειος

Ως ακόμα μια απόδειξη της αναξιοπιστίας της Τουρκίας χαρακτήρισε τη νέα παράνομη Navtex της Άγκυρας για έρευνες του Ορούτς Ρέις ανατολικά της Κρήτης και της Καρπάθου έως τις 4 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι «η νέα Navtex που εξέδωσε  η Τουρκία είναι μια ακόμα απόδειξη αναξιοπιστίας της Τουρκίας, ακόμα και σε επίπεδο ΝΑΤΟ, ότι αυτά που λέει τη μια μέρα, τα αναιρεί την επόμενη με τις πράξεις της». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι «δείχνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». 

Επανέλαβε δε τη θέση της Αθήνας ότι η διαφορά των δύο χωρών είναι μια, η οριοθέτηση ΑΟΖ και ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης είναι είτε οι διευρευνητικές επαφές είτε το διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Σε ό,τι αφορά στις κινήσεις της Ελλάδας σε διπλωματικό επίπεδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «το εμπάργκο όπλων είναι ένα ακόμα εργαλείο στη φαρέτρα της Ε.Ε προκειμένου να πείσει την Τουρκία να αλλάξει την επιθετική και προκλητική συμπεριφορά της. Δε γίνεται να πουλά η Ευρώπη σφαίρες στην Τουρκία, οι οποίες θα στραφούν κάποια στιγμή εναντίον της». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι  από το 2008 υπάρχει ένα οπλοστάσιο στην Ε.Ε  με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχει εκδώσει η Κομισιόν, «τις οποίες εμείς υπενθυμίζουμε τώρα στους εταίρους μας και ζητούμε μαζί με τις οικονομικές κυρώσεις να έρθει και το εμπάργκο όπλων».

Για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τα 12 μίλια 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «η Ευρώπη είναι ένας οικονομικός γίγαντας, αλλά ακόμα δεν έχει αναπτύξει εκείνες τις πτυχές της πολιτικής ώστε να είναι γίγαντας και στα γεωπολιτικά και στα θέματα που αφορούν στα εξωτερικά της συμφέροντα.  Όμως είναι σαφέστατο ότι υπάρχει μια ταχεία χειραφέτηση της Ευρώπης προς αυτή την κατεύθυνση». 

Σχολιάζοντας τη χθεσική δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «έγινε μια αναφορά, η οποία όμως δεν έγινε σε αυτό το πλαίσιο . Ήταν μια ανάδειξη της μιζέριας και της αναξιοπιστίας που διακατέχει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, μπροστά στο φάσμα της δημοσκοπικής κατάρρευσης. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: ότι εμείς προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μέσα στα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι φυσικά η επέκταση στα 12 ναυτικών μιλίων των χωρικών μας υδάτων, όταν εμείς το κρίνουμε σκόπιμο. Αυτή είναι η δική μας πάγια θέση και δεν υπάρχει καμμιά διαφοροποίηση από αυτό».    

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η η κυβέρνηση κινείται πολύ πιο γρήγορα και παίρνει μέτρα όποτε χρειάζεται υπογραμμίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί πολύ, δε συνεχίστηκε η πίεση στο σύστημα υγείας. «Θα πιεστεί όμως αν φτάσουμε το τετραψήφιο νούμερο», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «εφαρμόζουμε τα ισχύοντα μέτρα για να μην πάρουμε αυστηρότερα». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Χθες 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετΧθες 23:11 | Ειδήσεις

Αυτή ήταν η 10η σερί νίκη του Ολυμπιακού επί του «αιώνιου» αντιπάλου του σε επίπεδο Euroleague.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον Τσάβες - Ανοικτό το ενδεχόμενο οψιόν αγοράς23:58Λ.Δ. Κονγκό: Επίθεση από ισλαμιστές αντάρτες - Αναφορές για 15 νεκρούς23:43Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετ 23:26Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις αυτονομιστών στη Χαντραμούτ23:12ΗΠΑ - Β. Καρολίνα: Το FBI απέτρεψε επίθεση με σφυριά και μαχαίρια την παραμονή της πρωτοχρονιάς22:58Ζαγόρι: Αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι - Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ 22:4410 νεκροί και 597 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Δεκέμβριο22:30Παναθηναϊκός: Στην πόρτα της εξόδου ο Τετέ - Έρχεται νωρίτερα ο Παντελίδης22:16Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο