LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2020 11:29 | Ανανέωση: 25 Οκτωβρίου 2020 12:00

Πέτσας: εκτός πραγματικότητας Ερντογάν και Ακάρ

Τι είπε για την δήλωση του Μ. Χρυσοχοϊδη για τα 12 μίλια, τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

AP - Ερντογάν - Φατίχ - Ανατολική Μεσόγειος

Ως ακόμα μια απόδειξη της αναξιοπιστίας της Τουρκίας χαρακτήρισε τη νέα παράνομη Navtex της Άγκυρας για έρευνες του Ορούτς Ρέις ανατολικά της Κρήτης και της Καρπάθου έως τις 4 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι «η νέα Navtex που εξέδωσε  η Τουρκία είναι μια ακόμα απόδειξη αναξιοπιστίας της Τουρκίας, ακόμα και σε επίπεδο ΝΑΤΟ, ότι αυτά που λέει τη μια μέρα, τα αναιρεί την επόμενη με τις πράξεις της». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι «δείχνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». 

Επανέλαβε δε τη θέση της Αθήνας ότι η διαφορά των δύο χωρών είναι μια, η οριοθέτηση ΑΟΖ και ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης είναι είτε οι διευρευνητικές επαφές είτε το διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Σε ό,τι αφορά στις κινήσεις της Ελλάδας σε διπλωματικό επίπεδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «το εμπάργκο όπλων είναι ένα ακόμα εργαλείο στη φαρέτρα της Ε.Ε προκειμένου να πείσει την Τουρκία να αλλάξει την επιθετική και προκλητική συμπεριφορά της. Δε γίνεται να πουλά η Ευρώπη σφαίρες στην Τουρκία, οι οποίες θα στραφούν κάποια στιγμή εναντίον της». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι  από το 2008 υπάρχει ένα οπλοστάσιο στην Ε.Ε  με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχει εκδώσει η Κομισιόν, «τις οποίες εμείς υπενθυμίζουμε τώρα στους εταίρους μας και ζητούμε μαζί με τις οικονομικές κυρώσεις να έρθει και το εμπάργκο όπλων».

Για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τα 12 μίλια 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «η Ευρώπη είναι ένας οικονομικός γίγαντας, αλλά ακόμα δεν έχει αναπτύξει εκείνες τις πτυχές της πολιτικής ώστε να είναι γίγαντας και στα γεωπολιτικά και στα θέματα που αφορούν στα εξωτερικά της συμφέροντα.  Όμως είναι σαφέστατο ότι υπάρχει μια ταχεία χειραφέτηση της Ευρώπης προς αυτή την κατεύθυνση». 

Σχολιάζοντας τη χθεσική δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «έγινε μια αναφορά, η οποία όμως δεν έγινε σε αυτό το πλαίσιο . Ήταν μια ανάδειξη της μιζέριας και της αναξιοπιστίας που διακατέχει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, μπροστά στο φάσμα της δημοσκοπικής κατάρρευσης. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: ότι εμείς προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μέσα στα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι φυσικά η επέκταση στα 12 ναυτικών μιλίων των χωρικών μας υδάτων, όταν εμείς το κρίνουμε σκόπιμο. Αυτή είναι η δική μας πάγια θέση και δεν υπάρχει καμμιά διαφοροποίηση από αυτό».    

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η η κυβέρνηση κινείται πολύ πιο γρήγορα και παίρνει μέτρα όποτε χρειάζεται υπογραμμίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί πολύ, δε συνεχίστηκε η πίεση στο σύστημα υγείας. «Θα πιεστεί όμως αν φτάσουμε το τετραψήφιο νούμερο», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «εφαρμόζουμε τα ισχύοντα μέτρα για να μην πάρουμε αυστηρότερα». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒαρδούσια Όρη: Στον ANT1 μίλησε ο φίλος του ορειβατών που δεν τους ακολούθησε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές για την εξαφάνισή τους (βίντεο)Σήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα εντοπίστηκε στο μονοπάτι από το χωριό "Αθανάσιος Διάκος" προς την Κορυφή Κόρακας μετά το τελευταίο καταφύγιο.  Οι 4 άτυχοι ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους σε υψόμετρο άνω των 2000 μέτρων για αυτό και θα χρειαστεί και η συνδρομή ελικοπτέρου για την ανάσυρση των σορών.

Λάρισα: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣήμερα 13:52 | Ειδήσεις

Από τη 13:00 το μεσημέρι κλείνει η αερογέφυρα στο μπλόκο της Νίκαιας, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο. 

Μάτι: Ο Δήμος Μαραθώνος καταδικάζει τον βανδαλισμό της "Καιόμενης Σφαίρας"Σήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για το μνημείο  των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά σήμερα και αύριο τα εμπορικά καταστήματαΣήμερα 14:01 | Ειδήσεις

Πώς θα λειτουργήσουν έως την Πρωτοχρονιά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ – Τέχνη, πολιτική και η "χειρότερη θέα στον κόσμο"15:40Ξανά στο μπλόκο της Εγνατίας Οδού οι αγρότες της Ροδόπης 15:26Τουρκία: Υπόγειες αιχμές κατά της Ελλάδας για τη συντριβή του Falcon 50 - Στο στόχαστρο το ταξίδι στην Κρήτη15:11Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:57Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν τα Μάλγαρα στο ρεύμα εξόδου οι αγρότες - Αποκλεισμοί τελωνείων από αγροτικά μπλόκα14:42Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά σήμερα και αύριο τα εμπορικά καταστήματα 14:29Λάρισα: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας14:14Βαρδούσια Όρη: Στον ANT1 μίλησε ο φίλος του ορειβατών που δεν τους ακολούθησε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές για την εξαφάνισή τους (βίντεο)14:00Αιματηρή επίθεση στο βόρειο Ισραήλ με δύο νεκρούς – Εξετάζεται τρομοκρατικό κίνητρο13:45Πολωνία: Άνοιξαν τα δύο αεροδρόμια που είχαν κλείσει λόγω των ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία13:31Εκπρόσωποι αγρότων από την Κορινθία παρέδωσαν φάκελο με αιτήματα στον Τσιάρα13:16Έβρος: Σύλληψη ατόμου για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών13:02Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες για 9 κλοπές σε Τούμπα και Τριανδρία12:47e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:32Εκρήξεις στο Κίεβο – Έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια12:18Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις σε λίγες ώρες για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης12:032026: Πότε πέφτουν όλες οι αργίες του νέου έτους11:48Hank Williams: Ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα την country μουσική11:34"Πρωινό Σαββατοκύριακο": "Ο Γιώργος Μαζωνάκης προσέφερε 20.000 ευρώ στον Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1" (βίντεο)11:19Transfermarkt: Ο Μουζακίτης 2ος πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο11:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο