LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2020 11:29 | Ανανέωση: 25 Οκτωβρίου 2020 12:00

Πέτσας: εκτός πραγματικότητας Ερντογάν και Ακάρ

Τι είπε για την δήλωση του Μ. Χρυσοχοϊδη για τα 12 μίλια, τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

AP - Ερντογάν - Φατίχ - Ανατολική Μεσόγειος

Ως ακόμα μια απόδειξη της αναξιοπιστίας της Τουρκίας χαρακτήρισε τη νέα παράνομη Navtex της Άγκυρας για έρευνες του Ορούτς Ρέις ανατολικά της Κρήτης και της Καρπάθου έως τις 4 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι «η νέα Navtex που εξέδωσε  η Τουρκία είναι μια ακόμα απόδειξη αναξιοπιστίας της Τουρκίας, ακόμα και σε επίπεδο ΝΑΤΟ, ότι αυτά που λέει τη μια μέρα, τα αναιρεί την επόμενη με τις πράξεις της». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι «δείχνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». 

Επανέλαβε δε τη θέση της Αθήνας ότι η διαφορά των δύο χωρών είναι μια, η οριοθέτηση ΑΟΖ και ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης είναι είτε οι διευρευνητικές επαφές είτε το διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Σε ό,τι αφορά στις κινήσεις της Ελλάδας σε διπλωματικό επίπεδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «το εμπάργκο όπλων είναι ένα ακόμα εργαλείο στη φαρέτρα της Ε.Ε προκειμένου να πείσει την Τουρκία να αλλάξει την επιθετική και προκλητική συμπεριφορά της. Δε γίνεται να πουλά η Ευρώπη σφαίρες στην Τουρκία, οι οποίες θα στραφούν κάποια στιγμή εναντίον της». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι  από το 2008 υπάρχει ένα οπλοστάσιο στην Ε.Ε  με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχει εκδώσει η Κομισιόν, «τις οποίες εμείς υπενθυμίζουμε τώρα στους εταίρους μας και ζητούμε μαζί με τις οικονομικές κυρώσεις να έρθει και το εμπάργκο όπλων».

Για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τα 12 μίλια 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «η Ευρώπη είναι ένας οικονομικός γίγαντας, αλλά ακόμα δεν έχει αναπτύξει εκείνες τις πτυχές της πολιτικής ώστε να είναι γίγαντας και στα γεωπολιτικά και στα θέματα που αφορούν στα εξωτερικά της συμφέροντα.  Όμως είναι σαφέστατο ότι υπάρχει μια ταχεία χειραφέτηση της Ευρώπης προς αυτή την κατεύθυνση». 

Σχολιάζοντας τη χθεσική δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «έγινε μια αναφορά, η οποία όμως δεν έγινε σε αυτό το πλαίσιο . Ήταν μια ανάδειξη της μιζέριας και της αναξιοπιστίας που διακατέχει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, μπροστά στο φάσμα της δημοσκοπικής κατάρρευσης. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: ότι εμείς προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μέσα στα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι φυσικά η επέκταση στα 12 ναυτικών μιλίων των χωρικών μας υδάτων, όταν εμείς το κρίνουμε σκόπιμο. Αυτή είναι η δική μας πάγια θέση και δεν υπάρχει καμμιά διαφοροποίηση από αυτό».    

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η η κυβέρνηση κινείται πολύ πιο γρήγορα και παίρνει μέτρα όποτε χρειάζεται υπογραμμίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί πολύ, δε συνεχίστηκε η πίεση στο σύστημα υγείας. «Θα πιεστεί όμως αν φτάσουμε το τετραψήφιο νούμερο», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «εφαρμόζουμε τα ισχύοντα μέτρα για να μην πάρουμε αυστηρότερα». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο ΠρομαχώναςΣήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Εκπρόσωπος του μπλόκου του Προμαχώνα θα πάρει μέρος σήμερα στη συνάντηση των αγροτών στην Καρδίτσα.

Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος ΒασιλείουΣήμερα 09:13 | Ειδήσεις

Την είδηση της απώλειας γνωστοποίησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η σύζυγός του Ανδρούλλα Βασιλείου.

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αναζητούν «πρόσχημα» για στρατιωτική επέμβασηΣήμερα 07:14 | Ειδήσεις

Η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ εκφράζει ανησυχία για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου09:23Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο Προμαχώνας09:08Ξεκινά ο διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο στον νέο ΟΣΕ08:53Κουνούπια και κλιματική αλλαγή: Πώς τα νέα δεδομένα παρατείνουν την παρουσία τους και ευνοούν την εξάπλωσή τους08:38Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών08:24Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 08:09Γαλλία: Οι τουρίστες από χώρες εκτός της Ευρώπης θα πληρώνουν πιο ακριβό εισιτήριο σε 5 πασίγνωστους πολιτιστικούς χώρους07:53Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:38Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αναζητούν «πρόσχημα» για στρατιωτική επέμβαση07:24Πυρκαγιά στο Ροστόφ της Ρωσίας από ουκρανικά drones - 4 τραυματίες07:10Οι παθολόγοι ζητούν πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων για την παχυσαρκία06:56Final 4: Οι GMs προβλέπουν Παναθηναϊκό στο f-4 κατά 95%, ενώ Ολυμπιακό κατά 50%06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Ιανουαρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν "πολύ ισχυρή δράση" εάν το Ιράν προχωρήσει σε απαγχονισμούς διαδηλωτών23:59Θετική γνώμη από την Επιτροπή Θεσμών για τον διορισμό νέου προέδρου και αντιπροέδρου στον τομέα ύδατος, της ΡΑΑΕΥ23:44Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών23:30ΟΗΕ: Περισσότερα από 100 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα μετά την εκεχειρία23:20Κύπελλο Ελλάδας - Λεβαδειακός: Εκτός ο τραυματίας Βέρμπιτς από το μεγάλο ματς με την Κηφισιά23:06Αυστρία: 13χρονος βρήκε τον θάνατο όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στις Άλπεις22:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο