LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2020 22:31

Κορονοϊός – Γαλλία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τον Φεβρουάριο

Εγκρίθηκε το σχετικό νομοσχέδιο από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ η χώρα μετρά καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων.

AP - Κορονοϊός - Γαλλία

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε σήμερα, σε πρώτη ανάγνωση, την παράταση έως τις 16 Φεβρουαρίου στη Γαλλία της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, ένας ειδικό καθεστώς που επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει περιορισμούς ενώπιον της κρίσης Covid-19.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 71 ψήφους υπέρ έναντι 35 κατά, αναμένεται στη Γερουσία την Τετάρτη, για να πάρει το οριστικό πράσινο φως στις αρχές Νοεμβρίου.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη Άνοιξη, η αντιπολίτευση, της αριστεράς όπως και της δεξιάς, ύψωσε τους τόνους στο κοινοβούλιο, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι «τίθενται μεταξύ παρενθέσεων οι ατομικές ελευθερίες» από αυτή την «ατομική βόμβα» της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης τέθηκε σε ισχύ μέσω διατάγματος πριν από μία εβδομάδα, όμως προκειμένου να παραταθεί περάν του ενός μήνα είναι απαραίτητο ένα νομοσχέδιο. Μπορεί να αρθεί πρόωρα σε περίπτωση βελτίωσης των δεδομένων.

Όμως, οι προοπτικές είναι ζοφερές: ο απολογισμός θα «επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ό,τι κι αν κάνουμε», λόγω της δυναμικής της επιδημίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Ο ίδιος ευχήθηκε να επικρατήσει «εθνική ενότητα», κάτι το δύσκολο εντός της Εθνοσυνέλευσης.

«Δεν είναι ένα κείμενο πεποιθήσεων», αλλά «ένα κείμενο ευθύνης που μας επιτρέπει να προστατεύσουμε ενεργά τους Γάλλους σε αυτήν την περίοδο που θα είναι μακρά και δύσκολη», υπογράμμισε.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 45.422 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ, αφού κατέγραψε 42.032 χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, 138 άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 34.645.

AP - Κορονοϊός - Γαλλία

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 1.086.497, αφότου πέρασε το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου μολύνσεων για πρώτη φορά χθες.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε πως το 16% όλων των τεστ που διεξάγονται για κορονοϊό είναι θετικό, ένα νέο υψηλό και ένας αριθμός διπλάσιος από τα επίπεδα πριν από έναν μήνα.

Σχεδόν 2.500 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και υπό μηχανική υποστήριξη σήμερα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR ΑθηνώνΣήμερα 13:39 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παραίτησή του νωρίτερα.

Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας (εικόνες)Σήμερα 14:03 | Ειδήσεις

Το κλίμα ήρθε να δυναμιτίσει και η είδηση του βανδαλισμού των τρακτέρ δύο αγροτών που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 .

Εξαφάνιση 16χρονης: Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τη Λόρα στην Αθήνα στις "Αποκαλύψεις" - Της δείξαμε τη φωτογραφία της και έφυγεΣήμερα 16:31 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας, η 16χρονη ήταν μόνη της και ψώνιζε ήρεμη σε σούπερ μάρκετ.

Τσιάρας: Χωρίς ΑΤΑΚ και το 2026 αυτοτελή αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτωνΣήμερα 16:08 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά το τέλος της τρίωρης συνάντησης με τους εκπροσώπους των δεκατεσσάρων μπλόκων στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Ιράν υπόσχεται γρήγορες δίκες για τους διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί - Σήμερα η εκτέλεση 26χρονου κρατουμένου17:56Ερέτρια: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε σχολείο 17:46Νέος κύκλος ειδοποιητηρίων στο πλαίσιο των διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων – Ήδη καταγράφονται τα πρώτα δεδομένα συμμόρφωσης17:36Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: Βίντεο ντοκουμέντο από την παρουσία της στην περιοχή του Ζωγράφου 17:26Λεβαδειακός: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η ομάδα της Βοιωτίας - Πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας17:16Εξαφάνιση 16χρονης: Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τη Λόρα στην Αθήνα στις "Αποκαλύψεις" - Της δείξαμε τη φωτογραφία της και έφυγε17:06Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο - "Έπεσαν" πυροβολισμοί16:42Αθήνα: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους στο κέντρο της πόλης16:32Θεσσαλονίκη: Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα διόδια Μαλγάρων16:22Τσιάρας: Χωρίς ΑΤΑΚ και το 2026 αυτοτελή αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτων16:12"Αποκαλύψεις" - Φοινικούντα: Οι αναζητήσεις στο ChatGPT που "καίνε" τον ανιψιό του θύματος16:02Συνάντηση Τασούλα - Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο 15:52Μητσοτάκης - Ψηφιακός δικαστικός φάκελος: Εξοικονομούμε χρόνο, περιορίζουμε τη γραφειοκρατία, προωθούμε τη διαφάνεια 15:42Ταϊλάνδη: Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από πτώση γερανού σε επιβατικό τρένο15:32Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας (εικόνες)15:22Τραμπ: Θα πάρουμε τη Γροιλανδία, οτιδήποτε λιγότερο είναι απαράδεκτο - Το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεργαστεί15:11Μαρινάκης για βανδαλισμό τρακτέρ: Επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες – Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν15:00Καλάβρυτα: Έκρηξη σε σπίτι από μηχάνημα οξυγόνου - Τραυματίστηκε 80χρονος (εικόνες)14:49Μπλόκο Νίκαιας: Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στην συνάντηση με τον Μητσοτάκη (εικόνες)14:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο