LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2020 22:31

Κορονοϊός – Γαλλία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τον Φεβρουάριο

Εγκρίθηκε το σχετικό νομοσχέδιο από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ η χώρα μετρά καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων.

AP - Κορονοϊός - Γαλλία

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε σήμερα, σε πρώτη ανάγνωση, την παράταση έως τις 16 Φεβρουαρίου στη Γαλλία της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, ένας ειδικό καθεστώς που επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει περιορισμούς ενώπιον της κρίσης Covid-19.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 71 ψήφους υπέρ έναντι 35 κατά, αναμένεται στη Γερουσία την Τετάρτη, για να πάρει το οριστικό πράσινο φως στις αρχές Νοεμβρίου.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη Άνοιξη, η αντιπολίτευση, της αριστεράς όπως και της δεξιάς, ύψωσε τους τόνους στο κοινοβούλιο, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι «τίθενται μεταξύ παρενθέσεων οι ατομικές ελευθερίες» από αυτή την «ατομική βόμβα» της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης τέθηκε σε ισχύ μέσω διατάγματος πριν από μία εβδομάδα, όμως προκειμένου να παραταθεί περάν του ενός μήνα είναι απαραίτητο ένα νομοσχέδιο. Μπορεί να αρθεί πρόωρα σε περίπτωση βελτίωσης των δεδομένων.

Όμως, οι προοπτικές είναι ζοφερές: ο απολογισμός θα «επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ό,τι κι αν κάνουμε», λόγω της δυναμικής της επιδημίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Ο ίδιος ευχήθηκε να επικρατήσει «εθνική ενότητα», κάτι το δύσκολο εντός της Εθνοσυνέλευσης.

«Δεν είναι ένα κείμενο πεποιθήσεων», αλλά «ένα κείμενο ευθύνης που μας επιτρέπει να προστατεύσουμε ενεργά τους Γάλλους σε αυτήν την περίοδο που θα είναι μακρά και δύσκολη», υπογράμμισε.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 45.422 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ, αφού κατέγραψε 42.032 χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, 138 άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 34.645.

AP - Κορονοϊός - Γαλλία

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 1.086.497, αφότου πέρασε το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου μολύνσεων για πρώτη φορά χθες.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε πως το 16% όλων των τεστ που διεξάγονται για κορονοϊό είναι θετικό, ένα νέο υψηλό και ένας αριθμός διπλάσιος από τα επίπεδα πριν από έναν μήνα.

Σχεδόν 2.500 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και υπό μηχανική υποστήριξη σήμερα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανόΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Συμπληρώνονται οχτώ χρόνια, από την φονική πλημμύρα.

Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην ΕλλάδαΧθες 17:41 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε ο Τάσος Τελλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως προς την αδυναμία εκταφής των θυμάτων των Τεμπών και τη διενέργεια εξετάσεων. 

Τα ατίθασα νιάτα της εθνικής έριξαν στο...καναβάτσο τη ΣκωτίαΧθες 23:49 | Ειδήσεις

Η Εθνική ομάδα επιβλήθηκε 3-2 απέναντι στην Σκωτία με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί μεγάλες αποκρούσεις.

Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας με εισαγωγές ορυκτών καυσίμωνΧθες 10:59 | Ειδήσεις

Από την αρχή του πολέμου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2025 η Τουρκία έχει αγοράσει ρωσικά ορυκτά καύσιμα αξίας 118 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τα ατίθασα νιάτα της εθνικής έριξαν στο...καναβάτσο τη Σκωτία23:59Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά23:45Εθνική Ελλάδος: Το περήφανο μήνυμα της Κηφισιάς για το "γαλανόλευκο" ντεμπούτο του Ανδρέα Τεττέη23:31Euroleague: Χωρίς τον Λάρκιν η Αναντολού Εφές για 8 εβδομάδες23:17Εντοπίστηκε βλήμα πλησίον του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών23:03Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα: Κλειστός και ο Εθνικός Κήπος Κυριακή και Δευτέρα22:49Φόροι και Ακριβεία: Οι Έλληνες δυσκολεύονται να "βγάλουν" το μήνα22:36Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στην ιδέα της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν22:22"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανό22:08Ιταλία: Κακοκαιρία σάρωσε τη Γένοβα – Κατέρρευσε τείχος, ξεριζώθηκαν δέντρα και πλημμύρισαν σπίτια (βίντεο)21:54Ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή στα 23 μέλη του Ρουβίκωνα για την παραβίαση του νέου νόμου για τον Άγνωστο Στρατιώτη21:40Μαγνησία: Θρίλερ με εξαφάνιση τουρίστα που αγνοείται 40 μέρες - Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του21:26Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Απαλάσσεται η Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτηση Ρωσίας - Τουρκίας21:12Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην Ελλάδα20:58Διακοπή δρομολογίων προαστιακού λόγω πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο20:44Καταιγίδα Κλαούντια: Τρεις νεκροί στην Πορτογαλία – Εκκενώσεις σε Ουαλία και Αγγλία εξαιτίας πλημμυρών (βίντεο)20:30Φυλάκιση 13 μηνών σε 49χρονο που έκλεψε ένα έργο του Banksy από γκαλερί του Λονδίνου20:16Ο πρόεδρος Τραμπ προσφεύγει στα δικαστήρια κατά του BBC 20:02Θεσσαλονίκη: Νέα εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη19:48Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο