LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2020 20:28

Ελιζέ: απαραδέκτες οι δηλώσεις Ερντογάν εναντίον του Μακρόν

Και μια συμβολική απάντηση απο τον πρόεδρο της Γαλλίας στο παραλήρημα του “Σουλτάνου”.

 ΓΑΛΛΙΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ - ΣΚΙΤΣΟ ΜΩΑΜΕΘ

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε σήμερα τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε στο Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

Παράλληλα, σε μια συμβολική κίνηση προχώρησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά το παραλήρημα Ερντογαν και λίγες μέρες μετά τον αποκεφαλισμό του 47χρονου καθηγητή Ιστορίας και Γεωγραφίας Σαμουέλ Πατί από 18χρονο φανατικό ισλαμιστή, επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Συγκεκριμένα ο Μακρόν έδωσε άδεια ώστε να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια με τα σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ.

Η αρχή έγινε με τον φωτισμό κυβερνητικών κτιρίων στο Μονπελιέ και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα σε όλη τη Γαλλία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο