LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2020 07:17 | Ανανέωση: 24 Οκτωβρίου 2020 07:21

Χρυσή Αυγή: Πρώτη νύχτα στη φυλακή για τους καταδικασθέντες

Στις φυλακές Δομοκού τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω κορονοϊού.

Χρυσή Αυγή - άφιξη - φυλακές - Δομοκός - Πρωινοί Τύποι

Στις φυλακές Δομοκού μετήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αμέσως μετά την άφιξή τους ο διευθυντής των φυλακών προχωρά σεπροσωπική συνέντευξη με κάθε κρατούμενο ξεχωριστά, κατά την οποία ενημερώνεται για τυχόν ζητήματα υγείας ή άλλα θέματα. Από την συνέντευξη αυτή προκύπτει πώς θα χωριστούν τα δίδυμα που θα είναι στο ίδιο κελί.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Χρυσή Αυγή - άφιξη - φυλακές - Δομοκός - Πρωινοί Τύποι

Όλοι θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω κορονοϊού, αφού πρώτα υποβληθούν στο σχετικό τεστ.

Η μεταγωγή τους έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

Οι κλούβες της αστυνομίας που μετέφεραν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αναχώρησαν από την ΓΑΔΑ χθες νωρίς το απόγευμα .

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας - μεταγωγές - Χρυσή Αυγή - φυλακές

Σχεδόν όλοι πέρασαν από το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας από όπου βλέπετε και τα αποκλειστικά πλάνα, πριν ολοκληρωθεί η μεταγωγή τους.

Η πρώτη κλούβα που μετέφερε 6 άτομα έφτασε στη Λαμία περίπου τις 5 το απόγευμα. Στο Tμήμα Mεταγωγών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας είχε σημάνει συναγερμός και όλοι οι αστυνομικοί ήταν επί ποδός.

Κάτω από αυστηρά μέτρα  οι κρατούμενοι κατέβηκαν από την κλούβα και μπήκαν στα κρατητήρια. Λίγα λεπτά αργότερα οι 3 από αυτούς αναχώρησαν για το σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού και οι υπόλοιποι 3 για αυτό του Μαλανδρίνου.

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας - μεταγωγές - Χρυσή Αυγή - φυλακές

Μετά από 2 ώρες έφτασε και η μεγάλη κλούβα του Τμήματος μεταγωγών, στην οποία επέβαιναν 28 μέλη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους τα ηγετικα στελέχη.

Στην Λαμία κατέβηκε μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς που με άλλη κλούβα και με συνοδεία ισχυρής δύναμης της αστυνομίας πήρε τον δρόμο για το Μαλανδρίνο.  

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας - μεταγωγές - Χρυσή Αυγή - φυλακές

Άφαντος ο Χρήστος Παππάς 

Κι ενώ όλα τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής πέρασαν την πύλη των φυλακών άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς, ο οποίος μέσω του δικηγόρου διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να οδηγηθεί στην φυλακή για να εκτίσει την ποινή του, που είναι 13 έτη κάθειρξη ως μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον μέχρι να πάει η υπόθεση στο Εφετείο.

Σχολιάζοντας το θέμα, με δηλώσεις του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι "η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει προληπτικές συλλήψεις για κανέναν πολίτη. Η υποχρέωση του Χρ. Παππά να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα ήταν για κάθε 1η μέρα του μήνα αλλά μετά δεν υπήρχε κάποια διαδικασία που να προβλέπει τι γίνεται στο μεσοδιάστημα. Στις 7 Οκτωβρίου βγήκε η απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής", συνέχισε ο κ. Πέτσας. "Ηταν άγνωστη η διαμονή του διότι δεν είχε εμφανιστεί μετά την 1η Οκτωβρίου. Αυτό που κάνει τώρα η Αστυνομία είναι να κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται τώρα ώστε αυτό που αποφάσισε η δικαιοσύνη να εκτλεστεί" κατέληξε.

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας - μεταγωγές - Χρυσή Αυγή - φυλακές

Το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του ανφέρει "Συνεχίζονται οι ανεπαρκείς δικαιολογίες της κυβέρνησης σε σχέση με την κριτική που της ασκείται για την διαφυγή του καταδικασθέντα για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά. Με χθεσινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μας γνωστοποίησε τις ενδιαφέρουσες απόψεις του, λέγοντας επί λέξει πως: «Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε έναν πολίτη και απέναντι σε έναν κατηγορούμενο. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!».

Από την ανακοίνωση αυτή λείπει κάθε στέρεο νομικό επιχείρημα. Γι’ αυτό και το υπουργείο προσφεύγει στην αόριστη και εύκολη επίκληση γενικών λόγων και αρχών. Ένα πραγματικό θεατρικό έργο εκτυλίσσεται μπροστά μας. Που προσπαθεί να κρύψει σημαντικά πράγματα από το λαό. Που θέλει να ξέρει. Ένα θέατρο που παίζεται μπροστά από τις μπλε κουρτίνες που εμποδίζουν τη θέα στα παρασκήνια. Ας δούμε λοιπόν πίσω από αυτές. Διότι εκεί υπάρχει μια μικρή αποκάλυψη. Διότι φαίνεται τελικά πως υπάρχει μια «περίεργη» αστυνομική νομοθεσία. Και κάποιες «περίεργες» διατάξεις που γκρεμίζουν το κυβερνητικό αφήγημα για το ότι η Αστυνομία δεν οφείλει να παρακολουθεί υπόπτους σοβαρών εγκλημάτων και μάλιστα χωρίς άδεια εισαγγελέα. Ας δούμε κάποιες από αυτές (αν και είναι πολύ περισσότερες που θα χρειάζονταν εκατοντάδες λέξεις για να τις περιγράψουμε). Συγκεκριμένα,

  1. Οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας παρακολουθούν (επί λέξει) την δραστηριότητα των εξτρεμιστών, φροντίζουν για την αναζήτηση υποδίκων και επιτηρούν υπόπτους διάπραξης εγκλημάτων ώστε να προλαμβάνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων (άρθρο 26 ΠΔ 141/1991).
  2. Η αστυνομία “κατοπτεύει”, δηλαδή παρακολουθεί πρόσωπα που την ενδιαφέρουν (επί λέξει) επειδή είναι ύποπτα εγκληματικών ενεργειών (άρθρο 79 ΠΔ 141/1991).
  3. Το αστυνομικό προσωπικό φροντίζει να γνωρίζει τους υπόπτους διάπραξης εγκλημάτων που ανήκουν στην τοπική αρμοδιότητά τους, ώστε να μπορεί να τους αναζητήσει όταν χρειαστεί (άρθρο 99 ΠΔ 141/1991).
  4. Η υποδιεύθυνση της ΓΑΔΑ που ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και αναλύει επιχειρησιακά πληροφορίες για την πρόληψη και καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος και τους εγκληματίες αυτής της κατηγορίας, συνεργαζόμενη με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες της (άρθρο 2 ΠΔ 7/2017).
  5. Η υποδιεύθυνση της ΓΑΔΑ που ασχολείται με την κρατική ασφάλεια παρακολουθεί την δράση ατόμων ή ομάδων που απειλούν το δημοκρατικό πολίτευμα ή είναι ύποπτοι για πράξεις βίας (άρθρο 7 ΠΔ 7/2017).

Αν για την κυβέρνηση ο Χρήστος Παππάς κατηγορούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Αν για την κυβέρνηση τα μέλη της Χρυσής Αυγής συνιστούν μια οργανωμένη απειλή κατά της δημοκρατίας, Αν για την κυβέρνηση κάθε υπόδικο μέλος της Χρυσής Αυγής ήταν ύποπτο για τέλεση νέων αξιοποίνων πράξεων και Αν ισχύουν αυτές οι διατάξεις, Τότε, το να επικαλείται η κυβέρνηση τα δικαιώματα των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών κόντρα στο νόμο και τις πιο πάνω αστυνομικές υποχρεώσεις, είναι κωμωδία. Και αν χρειαζόταν εισαγγελική παραγγελία για την παρακολούθηση, που δεν προκύπτει από τις ανωτέρω διατάξεις, κάποιος θα έπρεπε να την ζητήσει. Αν πάλι, η κυβέρνηση θεωρεί ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιτρεπόταν να παρακολουθεί τον όπως το χαρακτηρίζει «πολίτη-κατηγορούμενο Παππά», τότε ας καταργήσει τις διατάξεις αυτές. Ως Κίνημα Αλλαγής δεν ζητήσαμε αυτό που παγίως γίνεται σε τέτοια φιάσκα, δηλαδή να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι. Ζητάμε κάτι απλούστερο. Να σταματήσει να παραπλανά η κυβέρνηση τον κόσμο με ψευδείς ανακοινώσεις για τα καθήκοντα της Αστυνομίας και ταυτόχρονα, να βρει σήμερα τον Παππά. Που προς το παρόν κρύβεται πίσω από τις μπλε κουρτίνες της παραπληροφόρησης".

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας - μεταγωγές - Χρυσή Αυγή - φυλακές

Φωτογραφίες: tvstar.gr


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο