LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2020 18:37 | Ανανέωση: 23 Οκτωβρίου 2020 19:17

ΝΑΤΟ: αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων από Ελλάδα και Τουρκία

«Η ένταση σταματά όταν σταματούν οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Γενς Στόλντεμπεργκ

Μητσοτάλης - Ερντογάν - Ελλάδα - Τουρκία - ΝΑΤΟ - Αιγαίο

Της Μαρίας Αρώνη

«Όποτε μειώθηκαν οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, μειώθηκαν και οι εντάσεις στην περιοχή», ανέφερε σο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της Συνόδου Υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ελλάδας και της Τουρκίας να αναστείλουν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τις ημέρες των εθνικών εορτών των δύο χωρών. «Πρόκειται για ένα βήμα που το καλωσορίζω και για μια ακόμη φορά θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα και την Τουρκία, τους δύο πολύτιμους συμμάχους του ΝΑΤΟ για την ευελιξία και την εποικοδομητική προσέγγιση που δείχνουν», ανέφερε ο Γ. Στόλτεμπεργκ.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο συζητήθηκε τόσο στη χθεσινή, όσο και στη σημερινή Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με όλους τους συμμάχους να εκφράζουν την «ισχυρή στήριξή τους στο μηχανισμό στρατιωτικής απεμπλοκής». Καλωσόρισε τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, με την ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας και Τουρκίας, κάτι το οποίο είπε ότι θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, αλλά και θα μειώσει τον κίνδυνο ενός ατυχήματος ή ενός επεισοδίου.

Παράλληλα, είπε ο Γ. Στόλτενμμπεργκ ανοίγει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις σε πολιτικό επίπεδο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διερευνητικές συνομιλίες, υπό την αιγίδα της Γερμανίας «θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό». Υπογράμμισε, πάντως, ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται ρητορικές και ενέργειες που πυροδοτούν εντάσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι δεν παίρνει θέση για υποκείμενα ζητήματα, τόνισε ωστόσο, ότι είναι αποδεδειγμένο ότι όποτε σταμάτησαν οι έρευνες, μειώθηκαν και οι εντάσεις και πώς αν γινόταν αυτό θα βοηθούσε στο να ξεκινήσει ο διάλογος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕΣήμερα 16:49 | Ειδήσεις

«Το αυξημένο κόστος ζωής πολιορκεί όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Εκτός από την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών πρέπει να συζητήσουμε για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή στήριξη ώστε η ανάπτυξη να μην αφήνει κανένα πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Μπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπώνΣήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Φορτισμένο παραμένει το κλίμα στους κόλπους των αγροτών μια ημέρα πριν από τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφαΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις δύο συναντήσεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕ16:54AirBnB: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα εισοδήματα - Μπαράζ διασταυρώσεων16:44Θεσσαλονίκη: Δράση υποστήριξης αστέγων από τον Ερυθρό Σταυρό λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών16:34Πιερρακάκης- Τασούλας: Στόχος μας είναι το 2026 η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε σπίτι16:24Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον16:14Τένις - WTA: Η Μαρία Σάκκαρη στην 52η θέση - Αποκλείσθηκε στην Αδελαΐδα16:04Ο πάπας Λέων συναντήθηκε με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάδο15:54"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείς15:44Ιράν: Συνεχίζουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Ο Τραμπ "ανοίγει παράθυρο" για διάλογο15:34Εύβοια: Στο νοσοκομείο δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε από τον 22χρονο σύντροφό της15:24Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση βιασμό των παιδιών του15:14Κύπρος: Βροχή παραιτήσεων για τις αποκαλύψεις15:04Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο14:54Ελβετία: Δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά14:44Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 50χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι και γυάλινο μπουκάλι σε δύο άτομα14:34Νέα Ιωνία: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 65χρονο14:24Χρυσές σφαίρες: Νικητής της βραδιάς η ταινία "Μια μάχη μετά την άλλη" - Για τον 1ο ανδρικό ρόλο βραβεύθηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ 14:10Χωρίς ταξί για 48 ώρες η χώρα - Αποφασίσθηκε απεργία από αύριο, Τρίτη 13/113:56Ιράν: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις αρκεί να είναι δίκαιες13:46Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφα13:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο