LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2020 18:37 | Ανανέωση: 23 Οκτωβρίου 2020 19:17

ΝΑΤΟ: αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων από Ελλάδα και Τουρκία

«Η ένταση σταματά όταν σταματούν οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Γενς Στόλντεμπεργκ

Μητσοτάλης - Ερντογάν - Ελλάδα - Τουρκία - ΝΑΤΟ - Αιγαίο

Της Μαρίας Αρώνη

«Όποτε μειώθηκαν οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, μειώθηκαν και οι εντάσεις στην περιοχή», ανέφερε σο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της Συνόδου Υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ελλάδας και της Τουρκίας να αναστείλουν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τις ημέρες των εθνικών εορτών των δύο χωρών. «Πρόκειται για ένα βήμα που το καλωσορίζω και για μια ακόμη φορά θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα και την Τουρκία, τους δύο πολύτιμους συμμάχους του ΝΑΤΟ για την ευελιξία και την εποικοδομητική προσέγγιση που δείχνουν», ανέφερε ο Γ. Στόλτεμπεργκ.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο συζητήθηκε τόσο στη χθεσινή, όσο και στη σημερινή Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με όλους τους συμμάχους να εκφράζουν την «ισχυρή στήριξή τους στο μηχανισμό στρατιωτικής απεμπλοκής». Καλωσόρισε τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, με την ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας και Τουρκίας, κάτι το οποίο είπε ότι θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, αλλά και θα μειώσει τον κίνδυνο ενός ατυχήματος ή ενός επεισοδίου.

Παράλληλα, είπε ο Γ. Στόλτενμμπεργκ ανοίγει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις σε πολιτικό επίπεδο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διερευνητικές συνομιλίες, υπό την αιγίδα της Γερμανίας «θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό». Υπογράμμισε, πάντως, ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται ρητορικές και ενέργειες που πυροδοτούν εντάσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι δεν παίρνει θέση για υποκείμενα ζητήματα, τόνισε ωστόσο, ότι είναι αποδεδειγμένο ότι όποτε σταμάτησαν οι έρευνες, μειώθηκαν και οι εντάσεις και πώς αν γινόταν αυτό θα βοηθούσε στο να ξεκινήσει ο διάλογος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών για ειρήνη13:58Η ΕΕ και η Mercosur υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου13:44Θεσσαλονίκη: Παρουσιάζει το βιβλίο "Ιθάκη" ο Αλέξης Τσίπρας13:32Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο "ανεξιχνίαστες υποθέσεις" βιασμού και φόνου13:18Συνελήφθη 44χρονος για την δολοφονία 50χρονου στην περιοχή Λιθοβούνι13:04Ομιλία του πρωθυπουργού σε πολίτες στο Μαρούσι: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή στη χώρα12:50Τέλος η αγωνία για τον 70χρονο που αγνοούνταν στο Ηράκλειο12:36Παναθηναϊκός: Το αντίο της Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο12:24Πάτρα: Σήμερα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού12:10Μητσοτάκης: Η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους11:56Στόχος του Ρουβίκωνα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης11:42Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός11:14Λαμία: Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές αυτοκινήτων11:00Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου10:46Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32Greek Basket League: Οι αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική10:18Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη09:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο