LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2020 18:37 | Ανανέωση: 23 Οκτωβρίου 2020 19:17

ΝΑΤΟ: αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων από Ελλάδα και Τουρκία

«Η ένταση σταματά όταν σταματούν οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Γενς Στόλντεμπεργκ

Μητσοτάλης - Ερντογάν - Ελλάδα - Τουρκία - ΝΑΤΟ - Αιγαίο

Της Μαρίας Αρώνη

«Όποτε μειώθηκαν οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, μειώθηκαν και οι εντάσεις στην περιοχή», ανέφερε σο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της Συνόδου Υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ελλάδας και της Τουρκίας να αναστείλουν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τις ημέρες των εθνικών εορτών των δύο χωρών. «Πρόκειται για ένα βήμα που το καλωσορίζω και για μια ακόμη φορά θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα και την Τουρκία, τους δύο πολύτιμους συμμάχους του ΝΑΤΟ για την ευελιξία και την εποικοδομητική προσέγγιση που δείχνουν», ανέφερε ο Γ. Στόλτεμπεργκ.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο συζητήθηκε τόσο στη χθεσινή, όσο και στη σημερινή Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με όλους τους συμμάχους να εκφράζουν την «ισχυρή στήριξή τους στο μηχανισμό στρατιωτικής απεμπλοκής». Καλωσόρισε τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, με την ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας και Τουρκίας, κάτι το οποίο είπε ότι θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, αλλά και θα μειώσει τον κίνδυνο ενός ατυχήματος ή ενός επεισοδίου.

Παράλληλα, είπε ο Γ. Στόλτενμμπεργκ ανοίγει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις σε πολιτικό επίπεδο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διερευνητικές συνομιλίες, υπό την αιγίδα της Γερμανίας «θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό». Υπογράμμισε, πάντως, ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται ρητορικές και ενέργειες που πυροδοτούν εντάσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι δεν παίρνει θέση για υποκείμενα ζητήματα, τόνισε ωστόσο, ότι είναι αποδεδειγμένο ότι όποτε σταμάτησαν οι έρευνες, μειώθηκαν και οι εντάσεις και πώς αν γινόταν αυτό θα βοηθούσε στο να ξεκινήσει ο διάλογος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του EurogroupΧθες 21:49 | Ειδήσεις

Καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι η εκλογή του είναι πρωτίστως μια νίκη της πατρίδας που γνώρισε δυσκολίες και πρωτόγνωρες κρίσεις.

Σύνταγμα: Συναγερμός για φωτιά - Έκλεισε η οδός Καραγιώργη ΣερβίαςΧθες 21:42 | Ειδήσεις

Κατά την παρέμβαση της πυροσβεστικής έγινε αντιληπτό ότι δεν υπήρξε φωτιά, αλλά υπήρξε βραχυκύκλωμα εντός του κτιρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν σπινθήρες.

Αθήνα: Άνδρας μετέφερε Καλάσνικοφ στην βαλίτσα του σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείωνΧθες 20:59 | Ειδήσεις

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε τροχήλατη βαλίτσα που έφερε, βρέθηκε και κατασχέθηκε το πολεμικό τυφέκιο, καθώς και μια γεμιστήρα με 12 φυσίγγια.

Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλουςΧθες 23:23 | Ειδήσεις

Η γνωστή τραγουδίστρια οδηγούσε το μηχανάκι της, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένη οβίδα κατά τη διάρκεια των εργασιών στο λιμάνι23:59Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους23:44Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες κατέρρευσαν στην Βαρκελώνη 23:30ΑΑΔΕ: Νέα σημαντική μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα23:16Γιατρός δέχθηκε επίθεση μέσα σε νοσοκομείο στο Αίγιο - Ο δράστης φέρεται να είχε εμπειρία πυγμαχίας23:02Συνάντηση Μητσοτάκη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο - Στο επίκεντρο η τριμερής22:48Η πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του Eurogroup22:34Αθήνα: Άνδρας μετέφερε Καλάσνικοφ στην βαλίτσα του σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων 22:20Στο πλευρό των αγροτών οι οδηγοί ταξί στην Πάτρα22:06Σύνταγμα: Συναγερμός για φωτιά - Έκλεισε η οδός Καραγιώργη Σερβίας21:52Χώρες της ΕΕ: Αποφασίστηκε το επ' αόριστον πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 21:38Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - Στηρίζει παιδιά και δομές στη Θεσσαλία21:28Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Λάρισα - Έριξαν άχυρα στην είσοδο21:14Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση σε λιμάνι της χώρας - Ζημιές υπέστη πλοίο που ανήκει σε τουρκική εταιρεία21:00Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:46Τέλλογλου - ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι κατηγορούμενοι έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με κομματικούς μηχανισμούς20:32Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπιζόγλη: Φθηνό σοου, αλληλοκατηγορίες και αποπομπές20:18ANT1 Sports: Το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Conference League, εξασφάλισε η ΑΕΚ, μετά το διπλό στην Τουρκία, απέναντι στη Σαμσουνσπόρ20:04Στο Βερολίνο τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι19:50Οπλισμένα τουρκικά μαχητικά έκαναν την εμφάνιση τους στο Αιγαίο19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο