LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2020 23:35

Ντονμέζ: το Oruc Reis θα κάνει έρευνες για δύο μήνες

Προαναγγελία συνέχισης των ερευνών από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας.

Oruc Reis

Tην παραμονή τοu Oruc Reis για ακόμη δύο μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα συνεχίσει τις έρευνές του, γνωστοποίησε το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνές μας, τόσο από Barbaros, όσο και από Oruc Reis. Ειδικά το Oruc Reis που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα συνεχίζει τις εργασίες του και πάλι στην δική μας υφαλοκρηπίδα νοτίως του Κας της Αττάλειας. Εκεί υπάρχουν εργασίες δύο μηνών ακόμη. Δηλαδή είμαστε το μέσο του προγράμματός μας εκεί» εξήγησε ο Τούρκος υπουργός.

Παράλληλα, δίπλα από το τουρκικό ερευνητικό πλέουν πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία, τρεις φρεγάτες, ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, μία πυραυλάκατος και υποβρύχια.

Aπό το απόγευμα της Πέμπτης το Oruc Reis πλέει μακριά από τις ελληνικές ακτές, ωστόσο στις 15:30 το μεσημέρι έφτασε ακόμα και στα 10 ναυτικά μίλια από τη Ρω, την ώρα που έστριβε για να πάρει πορεία νοτιοδυτική προς την Κρήτη, σύμφωνα με το STAR.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις με την κλιμάκωση της ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάξουν τις μινιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο» υπογράμμισε η Άγκυρα.
Μάλιστα, και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες και νότια της Κρήτης.

«Εμείς λέμε ότι στη δική μας περιοχή θα κάνουμε τις έρευνες. Όπως το κάνουμε και στη Μαύρη Θάλασσα, το ίδιο θα κάνουμε κι εδώ. Είτε είναι η Ελλάδα, είτε είναι όποιος άλλος θέλει, η Τουρκία δεν πρόκειται να παραχωρήσει ούτε μια σπιθαμή γης, ούτε μια σταγόνα νερού, σε κανέναν» τόνισε ο Οκτάι.

Τέλος, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε ότι η χώρα του είναι η εγγυήτρια δύναμη απέναντι στους Τουρκοκυπρίους.

«Εάν πολιτική λύση σημαίνει να εξασφαλιστεί ένα κατάλληλο περιβάλλον, θα αποδεχτείτε την ύπαρξη των Κυπρίων αδελφών μας (σ.σ: Τουρκοκυπρίων) και θα φτάσετε στην αλήθεια ακολουθώντας την κοινή λογική κι όχι αυτή που εσείς γνωρίζετε στο θέμα των θαλάσσιων δικαιοδοσιών» σημείωσε ο Τούρκος υπ. Άμυνας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)Σήμερα 16:49 | Ειδήσεις

Για «κοστολογημένο και καλά μελετημένο σχέδιο ανάταξης των βασικών υποδομών της Θεσσαλίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το Μουζάκι

Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντεςΣήμερα 18:20 | Ειδήσεις

Ποιους αφορά η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεις καταβολών, την οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται η σταδιακή απομάκρυνση του φαινομένου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στους Σχίνους Ηλείας (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202418:18Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο