LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2020 16:58 | Ανανέωση: 22 Οκτωβρίου 2020 17:13

Κορονοϊός: Κρούσματα και σε δεύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο

Συναγερμός στα νοσοκομεία. Μεγαλώνει η λίστα υγειονομικών που είναι θετικοί. 

Νοσοκομεία - νοσοκομείο - γιατροί - κορονοϊός

Θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν τέσσερα άτομα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Είναι το δεύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο με κρούσματα, καθώς χθες νόσησαν από τον κορονοϊό έξι άτομα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Αγιος Σάββας” της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο επέστρεψε από άδεια και βγήκε θετικό στον ιό, ωστόσο παραμένει σε καραντίνα και δεν πήγε να δουλέψει στο νοσοκομείο, ενώ ένα ακόμη άτομο εμφάνισε συμπτώματα, έκανε τεστ και βγήκε θετικό. Άλλα δύο άτομα νόσησαν από το ίδιο τμήμα, ενώ όλοι τους τέθηκαν κατευθείαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Τα κρούσματα έγιναν γνωστά την προηγούμενη Πέμπτη και από την Παρασκευή τα χειρουργεία στη μια κλινική δεν πραγματοποιήθηκαν έως σήμερα προληπτικά. Όλοι οι χώροι του νοσοκομείου στους οποίους βρέθηκαν τα κρούσματα έχουν απολυμαθεί, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Το νοσοκομείο λειτούργησε κατευθείαν και εφαρμόστηκαν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έτσι ευτυχώς δεν υπήρξε διασπορά», ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου, Βασίλης Μουρατίδης, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι λόγω και της ευαίσθητης θέσης του νοσοκομείου, το οποίο είναι αντικαρκινικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, έχουν παρθεί και τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για έλλειψη προσωπικού.

«Το προσωπικό στο Θεαγένειο είναι στο 'κόκκινο'. Πρέπει να υπάρξει άμεσα μια ενίσχυση στο νοσηλευτικό προσωπικό», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς όπως είπε υπήρξε μόνο μια πρόσληψη τραυματιοφορέα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ θα έπρεπε να υπάρξουν πολύ περισσότερες.

Ακόμη, ανέφερε ότι μόνο οι ασθενείς που είναι να μπουν σε χειρουργείο πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, οι υπόλοιποι ασθενείς για χημειοθεραπείες ή ημερήσια νοσηλεία δεν κάνουν.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε για το περιστατικό ότι το προσωπικό όπως και σε όλα τα νοσοκομεία θα πρέπει να υποβάλλεται σε τακτικά τεστ καθότι οι ασυμπτωματικοί μπορεί άθελά τους να μεταφέρουν τον ιό.

Πηγή: voria.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο