LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2020 13:01

David Byrne: σκίτσα - αντίδοτο στην κόπωση του lockdown (εικόνες)

Άκρως δημιουργική ποιοτικά και ποσοτικά η περίοδος της καραντίνας..

David Byrne   

Όταν η πανδημία υποχρέωσε τη Νέα Υόρκη να μπει σε καθεστώς lockdown, ο David Byrne για να αντιμετωπίσει την κόπωση της απομόνωσης άρχισε να ζωγραφίζει. Τους προηγούμενους επτά μήνες δημιούργησε 100 σχέδια με μελάνι, 50 εκ των οποίων συγκεντρώθηκαν στη σειρά «Dingbats (διακοσμητικά τυπογραφικά στοιχεία)» και τα οποία πωλούνται διαδικτυακά από την γκαλερί Pace Gallery που τον αντιπροσωπεύει. Για τη δραστηριότητά του αυτή, μίλησε προσφάτως στο ARTnews, μέσω Zoom από το διαμέρισμά του στο Μανχάταν.

David Byrne

David Byrne

David Byrne

Ξεκαθάρισε ότι τα «Dingbats» ξεκίνησαν ως παραγγελία. «Προέκυψαν ως τρόπος έκφρασης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε αυτά υπάρχει χιούμορ, αλλά υπάρχουν επίσης και πολλά συναισθήματα στα οποία έχει μπει λουκέτο. Συναισθήματα που προς ώρας δεν τα έχεις βάλει σε λόγια» είπε ο μουσικός.

 David Byrne

Σε ερώτηση για τον σουρεαλισμό των εικόνων διευκρίνισε ότι «αρκετά από τα σχέδια έχουν πρόσωπα και σώματα, με γκροτέσκο πολλές φορές τρόπο, αλλά ελπίζω ότι είναι με αστείο τρόπο γκροτέσκος. Μπορώ μόνον να κάνω υπόθεση ότι ένας λόγος που εστίασα σε αυτό προέρχεται από το ότι σήμερα είμαστε μερικώς φυλακισμένοι από τα σώματά μας. Η ασθένεια -η πανδημία- έχει περιορίσει τα σώματά μας, έχει περιορίσει τις κινήσεις μας, περιορίσει την αλληλεπίδρασή μας με άλλους, περιορίσει τις κοινωνικές επαφές μας. Τα σώματά μας αποκαλύφθηκαν ως σημαντικά για εμάς, κομμάτι αυτού που είμαστε. Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε "ω, όχι, η ζωή είναι στο μυαλό, εκεί διαμένουμε". Αλλά δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε τα δύο. Αυτό γίνεται εμφανές αυτή την περίοδο».

Σχολιάζοντας το σκίτσο «Μια Ισορροπημένη Ζωή» -μια φιγούρα που ισορροπεί οικιακά αντικείμενα στο κεφάλι της- είπε: «Προσπαθούμε, όλη την ώρα, να κρατάμε όλα αυτά τα πράγματα και να μη σκοντάψουμε. Το σκίτσο έχει να κάνει με το να αποτρέψουμε να πέσουν στο έδαφος και γίνουν κομμάτια οι ζωές μας, τα πράγματά μας, τα διάφορα μικροαντικείμενά μας».

Για το σκίτσο «Εφοδιαστική Αλυσίδα» γέλασε, λέγοντας «α, ναι, το τραίνο που είναι φτιαγμένο από λαχανικά». «Στο διάστημα της πανδημίας, αποκτήσαμε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό συνείδηση των πραγμάτων στα οποία βασιζόμαστε... Καράβια και λιμάνια και αεροπλάνα, αποθήκες - αν κάποιο από αυτά σταματήσει τότε δεν μπορούμε να έχουμε κάποια πράγματα. Ευτυχώς τα περισσότερα λαχανικά και οπωροκηπευτικά ακόμη διατίθενται για εμάς, αν και σκέφτομαι όλες αυτές τις εξάρσεις της νόσου στη βιομηχανία συσκευασίας κρέατος. Στον μικρόκοσμό μου, έχω φίλους που προσπάθησαν να αποκτήσουν ποδήλατο και δεν μπορούσαν ή, είχαν ένα παλιό ποδήλατο και ήθελαν να το επισκευάσουν αλλά το κατάστημα ποδηλάτων δεν μπορούσε να φέρει τα ανταλλακτικά. Αυτά είναι τα μικρά πράγματα που ξεχνάς, και τα οποία αποκαλύπτονται. Ξεχνάς τους ανθρώπους που ενέχονται σε όλα αυτά» είπε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Χθες 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Χθες 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο