LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2020 23:12

Αναβιώνει η διπλή δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Στον Άρειο Πάγο θα η υπόθεση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη.

Άρειος Πάγος - Θέμιδος Μέλαθρον

Η υπόθεση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη, αναμένεται να απασχολήσει αύριο το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Όπως είναι γνωστό για την δολοφονία των δύο αστυνομικών έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια και 66 χρόνια ο Ιωάννης Σαββίδης, ο οποίος προσέφυγε στον 'Αρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της εφετειακής απόφασης ως προς το σκέλος που τον αφορά. Για την δολοφονία αυτή καταδικάστηκε επίσης ο Ανδρέας Ποφίδης, ενώ αθωώθηκε ο Γιώργος Εμερτζίδης. Ως προς τον τελευταίο, έχει αναπεμφθεί η υπόθεσή του στο Εφετείο, αφού προηγουμένως είχε γίνει δεκτή η αναίρεση του εισαγγελέα σε βάρος της αθωωτικής απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Ο Ιωάννης Σαββίδης υποστηρίζει ότι δεν ήταν στο σημείο του εγκλήματος κατά τον χρόνο των πυροβολισμών κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ότι συμμετείχε μόνο στη ληστεία του περιπτέρου που είχε προηγηθεί. Όπως αναφέρει στην αναίρεσή του «όταν η Αστυνομία προέβη σε νόμιμη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων, που ενεργοποιήθηκαν τις συγκεκριμένες χρονικές στιγμές στα σημεία της ληστείας και της εμπλοκής των δραστών αυτής με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας, από τις 18.50 έως τις 19.29 την 1η Μαρτίου 2011, αυτός (Σαββίδης), με την μία από τις δύο τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που είχε στην κατοχή του επικοινώνησε 22 φορές με τις τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που είχαν στην κατοχή τους δύο κατηγορούμενοι, που βρίσκονταν εντός του κλεμμένου αυτοκινήτου, πριν, κατά τον χρόνο και μετά, που έλαβε χώρα η συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας». Επίσης, υποστηρίζει ότι εάν βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τους συγκατηγορουμένους του, δεν θα χρειαζόταν να συνομιλούν μεταξύ τους με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Τέλος, οι Εμμανουήλ Παπαδάκης και Νατάσα Χονδρογιάννη, συνήγοροι του ο Ιωάννη Σαββίδη αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, ότι «εναντίον του Ιωάννη Σαββίδη δεν υπάρχουν αποδείξεις για στήριξη της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας, δηλαδή δεν βρέθηκαν αποτυπώματα, γονιδίωμα, dna, μαρτυρικές καταθέσεις ή άλλα οποιαδήποτε στοιχεία, εκτός από την εμμονική μαρτυρική κατάθεση ενός αστυνομικού, ο οποίος κατέθεσε ότι τον είδε να πυροβολεί με καλάσνικωφ τη δεύτερα φορά».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εξοπλισμός αυτοκινήτου για τον χειμώνα: Τι να έχω πάντα μαζί;08:44Θεσσαλονίκη: Οβίδα-φάντασμα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στον βυθό του λιμανιού08:30Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Προέδρων ΗΠΑ και Κολομβίας στον Λευκό Οίκο08:16Στην υποδοχή της φρεγάτας Κίμων σήμερα Μητσοτάκης, Δένδιας, Τασούλας08:02Χειρόφρενο και σήμερα τα ταξί της Αττικής07:48Παλαιό Φάληρο: Αστυνομικοί εντόπισαν πιστόλια και σουγιά σε όχημα - Συνελήφθη 56χρονος07:34Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:20Παναθηναϊκός - Αταμάν: Κάθε παιχνίδι είναι must-win 07:06Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν06:52Γροιλανδία: Η Γερμανία θα στείλει στρατιωτική δύναμη στο νησί06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:10Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο