LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2020 18:43 | Ανανέωση: 20 Οκτωβρίου 2020 20:21

Η επιστολή Δένδια στον Μπορέλ για την αρωγή σε στρατιωτική εμπλοκή (εικόνες)

Τι αναφέρει ο Υπ. Εξωτερικών για την υποχρεώση των εταίρων της ΕΕ για συνδρομή στο πλαίσιο του άρθρου περί «αμοιβαίας άμυνας».

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων - ΕΕ

Της Μαρίας Αρώνη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες

Την συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη παραβατικότητα και επιθετικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο καταγγέλλει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στην επιστολή του προς τον Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Νίκος Δένδιας τονίζει ότι ο διάλογος και η καλοπροαίρετη προσέγγιση είναι τα «εργαλεία» της ΕΕ που έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές με την Τουρκία χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Τονίζει, επίσης ότι η ΕΕ έχει καθορίσει ποιο είναι το «αντίδοτο» που θα αντιστρέψει αυτήν την κατάσταση και ότι «είναι στο χέρι μας να χρησιμοποιήσουμε αυτό το αντίδοτο προτού κληθεί η ΕΕ να αντιμετωπίσει μια ανεπανόρθωτη ζημιά».

Η επιστολή του Ν. Δένδια προς τον Ζοζέπ Μπορέλ καταλήγει με μία αναφορά στο Άρθρο 42.7 των Συνθηκών της ΕΕ, (ρήτρα αμοιβαίας άμυνας). Όταν ένα κράτος-μέλος είναι θύμα ένοπλης επιθετικότητας στην επικράτειά του, τα άλλα κράτη μέλη έχουν την υποχρέωση να το βοηθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Ν. Δένδιας τονίζει ότι « η μόνη οδός προς τα μπρος για την ΕΕ είναι να παραμείνει προσηλωμένη στις αρχές της, ειδικά σε ό,τι αφορά την εσωτερική αλληλεγγύη και την αμοιβαία βοήθεια μεταξύ των μελών της, όπως επισημαίνουν οι Συνθήκες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Άρθρου 42.7 ΣΕΕ».

Επιστολή - Δένδιας - Μπορέλ

Επιστολή - Δένδιας - Μπορέλ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο