LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2020 16:53 | Ανανέωση: 20 Οκτωβρίου 2020 17:13

Ακάρ προς Ελλάδα: Διάλογος χωρίς τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο

Εξαναγκασμούς και πιέσεις από την Ελλάδα "βλέπει" ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

AP - Χουλουσί Ακάρ - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Μεσόγειος - Αιγαίο

Έκκληση για διάλογο, αλά Τούρκα, απηύθυνε στην Ελλάδα ο Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο.

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, των πολιτικών λύσεων, των συνομιλιών και των συναντήσεων. Να γίνουν οι διερευνητικές συνομιλίες, να γίνουν οι συνομιλίες στο ΝΑΤΟ και επίσης να γίνει και η τέταρτη συνάντηση, που ξεκινήσαμε για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, δύο συναντήσεις εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Ας μιλήσουμε, ας λύσουμε τα προβλήματα μιλώντας. Από την άλλη πλευρά, όλοι θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί και κατανοήσει ότι δεν θα υποκύψουμε μπροστά σε τετελεσμένα, εξαναγκασμούς ή πιέσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε τηλεδιάσκεψη με διοικητές από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν και τα Κατεχόμενα σχετικά με τις κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα.

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διάγουν μια πολυάσχολη περίοδο. Εκπληρώσατε τα καθήκοντα που σας ανατέθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Σας συγχαίρω όλους. Ελπίζω από τώρα και στο εξής, να εκπληρώσουμε και τα υπόλοιπα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί, με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια, με διάλογο και συντονισμό», πρόσθεσε και εξέφρασε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Προστατεύσαμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα γύρω από την Κύπρο και στους αιθέρες τόσο τα δικά μας όσο και των Κυπρίων αδερφών μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Δεν τα καταστρατηγήσαμε μέχρι τώρα, ούτε πρόκειται να το κάνουμε στο μέλλον», είπε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφερόμενος και στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ υποστήριξε ότι η Αρμενία παραβίασε την κατάπαυση του πυρός και συνεχίζει να χτυπά τους αμάχους του Αζερμπαϊτζάν και να σκοτώνει αθώους ανθρώπους, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα. Ο Χουλουσί Ακάρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν δεν θα αφήσουν το αίμα των αμάχων να πάει χαμένο.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τούρκους αδελφούς μας στο Αζερμπαϊτζάν στον αγώνα τους για τη διαφύλαξη της εδαφικής τους ακεραιότητας, τη διεκδίκηση των εδαφών τους με όλα μας τα μέσα», τόνισε ο Ακάρ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμεραΧθες 21:20 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με τον πρόεδρο της Grant Thornton Consulting, Νικόλαο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton, Βασίλη Καζά, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Future Unfold - Framing the Future of Technology», στο Μέγαρο Μουσικής.

Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματαΧθες 21:38 | Ειδήσεις

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι «ισχυρές και σεβαστές ξανά στην παγκόσμια σκηνή» και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη νωρίτερα φέτος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο ΠαπαστεργίουΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η εγκατάσταση καμερών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί, ή δυνητικά μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις δεν συνιστούν απλώς τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑΧθες 23:09 | Ειδήσεις

«Είναι συναρπαστικό να βλέπω ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Να διαμορφώσουμε αυτή την εποχή μαζί» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα21:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο