LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2020 13:31

Κορονοϊός: ο εφιάλτης επέστρεψε στη Λομβαρδία

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ είναι ένα από τα μέτρα που θα επιβληθούν, στην περιφέρεια που δοκιμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

AP - ΙΤΑΛΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ

Η Λομβαρδία, η πλούσια περιφέρεια του ιταλικού βορρά που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία της Covid-19, ετοιμάζεται να επιβάλει από μεθαύριο, Πέμπτη, το βράδυ νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας για πρώτη φορά μετά το τέλος του lockdown στις αρχές Μαΐου, ώστε να περιορίσει τις μολύνσεις.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 23:00 (τοπική ώρα, 24:00 ώρα Ελλάδας) έως τις 05:00 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας).

«Συμφωνώ με το σενάριο των πιο περιοριστικών μέτρων στη Λομβαρδία. Μίλησα γι' αυτό με τον πρόεδρο (της περιφέρειας Ατίλιο) Φοντάνα και τον δήμαρχο (του Μιλάνου Τζουζέπε) Σάλα και θα εργασθούμε μαζί τις επόμενες ημέρες προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Στην Ιταλία καταγράφεται από την Παρασκευή μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων της Covid-19, με περισσότερους από 10.000 ασθενείς την ημέρα, και η Λομβαρδία είναι η περιφέρεια που πλήττεται περισσότερο, όπως είχε συμβεί και στην αρχή της πανδημίας, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Οικονομικός πνεύμονας της Ιταλίας, μαζί με το Βένετο και την Εμίλια-Ρομάνια, η Λομβαρδία κατέγραψε χθες, Δευτέρα, 1.687 νέα κρούσματα από τα 9.338 που καταγράφηκαν σε όλη την Ιταλία. Από την αρχή της πανδημίας έχει καταγράψει 128.456 κρούσματα (ολόκληρη η Ιταλία έχει καταγράψει 423.578), από τα οποία 17.084 έχουν καταλήξει (σ' ολόκληρη την Ιταλία έχουν καταγραφεί 36.616 θάνατοι), σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Από τις 12 έως τις 19 Οκτωβρίου, ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στη Λομβαρδία αυξήθηκε κατά 145% και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική κατά 126%. Έτσι οι περιφερειακές αρχές ζήτησαν αυτή την απαγόρευση της κυκλοφορίας καθώς και το κλείσιμο το σαββατοκύριακο των καταστημάτων που δεν πωλούν τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης.

Από το Σάββατο η Λομβαρδία είχε επιβάλει πιο αυστηρά μέτρα, αποφασίζοντας μεταξύ άλλων το κλείσιμο όλων των μπαρ και των εστιατορίων από τα μεσάνυχτα και την αναστολή όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων. Έκτοτε έχει ακολουθήσει το παράδειγμά της ολόκληρη η Ιταλία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότεςΣήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει ήδη εκδώσει προειδοποίηση για ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής ΕλλάδαςΣήμερα 07:46 | Ειδήσεις

Στην Ηλεία, τα μπλόκα των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχουν στηθεί στον κόμβο του Πύργου και στην περιοχή των Λεχαινών.

Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοιΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενούς τομέα από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των ΤρικάλωνΣήμερα 07:31 | Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες στα μπλόκα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή08:34Βόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότες08:20Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:06Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας07:52Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων07:38Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο