LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2020 13:03

Σποτ με τον Γιώργο Παπαδάκη για το αντιγριπικό εμβόλιο και την μάσκα (βίντεο)

Εκστρατεία από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για την ευαισθητοποίηση και την θωράκιση της υγείας των πολιτών.

Παπαδάκης - σποτ - εμβολιασμός - γρίπη

Με κεντρικό σύνθημα «Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα» ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και τη χρήση μάσκας. 

Μέχρι σήμερα έχουν συνταγογραφηθεί περίπου 2.100.000 εμβόλια και έχουν εκτελεσθεί, σύμφωνα με τα συστήματα της ΗΔΙΚΑ, περίπου 1.500.000 εμβολιασμοί.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου από τον πρόεδρο κ. Απόστολο Βαλτά. Όπως ανέφερε «η φετινή Αντιγριπική Εμβολιαστική περίοδος συμπίπτει με το δεύτερο κύμα Πανδημίας του Covid 19 στην πατρίδα μας. Η συγκυρία αυτή απαιτεί να θωρακίσουμε το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού, από την εποχική γρίπη, γιατί έτσι θα είναι πολύ μειωμένες οι επιπτώσεις από τυχόν νόσηση από τον κορωνοϊό. Το φετινό σποτ βασίστηκε στις ιδέες μιας ομάδας νέων συναδέλφων Φαρμακοποιών, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως.  Στο φετινό σποτ, που εγκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, συμμετέχουν αφιλοκερδώς ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης και η ηθοποιός Ευαγγελία Συριοπούλου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά» .

«Περισσότεροι, έγκαιροι και στοχευμένοι εμβολιασμοί είναι το φετινό διακύβευμα για τους Έλληνες Φαρμακοποιούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλτάς και συνέχισε: «Όλοι γνωρίζουν ότι το ποσοστό των εμβολίων που διενεργούνται στα φαρμακεία είναι μεγαλύτερο από 90%. Ο Π.Φ.Σ. διεκδίκησε και πέτυχε τη θεσμοθέτηση της πιστοποίησης των Φαρμακοποιών για τη διενέργεια των εμβολιασμών.  Ήδη σε 7 Κύκλους διαδικτυακής εκπαίδευσης, εξέτασης και πιστοποίησης, περισσότεροι από 8.100 φαρμακοποιοί έχουν λάβει την αναγκαία πιστοποίηση.  Η συμβολή μας όμως στην επιτυχία του Εθνικού Εμβολιαστικού στόχου δεν σταματάει εδώ. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος έχουμε αναλάβει μια εξαιρετικά εκτεταμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, φυλλάδια και αφίσα στα φαρμακεία, τηλεοπτικό σποτ και ραδιοφωνικά μηνύματα είναι τα όπλα μας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, μαζί φυσικά με την καταλυτική διαπροσωπική ενημέρωση και συμβουλευτική που οι Φαρμακοποιοί προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες, ασθενείς και ασφαλισμένους, μέσα από το τεράστιο δίκτυο των 11.000 φαρμακείων σε όλη τη χώρα. Οι προσπάθειές μας στο μέτωπο του Αντιγριπικού εμβολιασμού, μαζί φυσικά με εκείνες και των άλλων θεσμικών φορέων, είχαν ως αποτέλεσμα πέρυσι να διενεργηθούν περίπου 3.500.000 εμβολιασμοί. Για τη φετινή περίοδο, ο στόχος έχει τεθεί ακόμη υψηλότερα. Έχουν εξασφαλιστεί και θα διατεθούν μέσω των φαρμακείων περίπου 4.200.000 εμβόλια σύμφωνα με ενημέρωση από τον Ε.Ο.Φ. Η συνταγογράφηση των εμβολίων έχει ξεκινήσει από τις 28/9/2020» .

«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διεκδικήσαμε και πετύχαμε την παράταση της ισχύος των συνταγών για τα αντιγριπικά εμβόλια μέχρι τις 31/12/2020. Έτσι ώστε οι πολίτες να εμβολιαστούν χωρίς το άγχος της λήξης των συνταγών τους. Επίσης η ΗΔΙΚΑ, σε συνεργασία με την εταιρεία των προγραμμάτων πληροφορικής που χρησιμοποιούν οι Φαρμακοποιοί, υλοποίησαν και έθεσαν σε λειτουργία μια εφαρμογή στην οποία ο φαρμακοποιός, σε ελάχιστο χρόνο, θα καταγράφει τον διενεργηθέντα εμβολιασμό. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μια ακριβής και αξιόπιστη βάση δεδομένων, η οποία θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τον σχεδιασμό του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών», ανέφερε ο κ. Βαλτάς και κατέληξε «Τα φαρμακεία με την αδιάλειπτη λειτουργία τους απέδειξαν ότι μπορούν επιτυχώς να αποτελέσουν δομές Υγείας και να στηρίξουν το Σύστημα Υγείας. Το φαρμακείο εισέρχεται πλέον σε νέα φάση. Μετά τους εμβολιασμούς, στη νέα περίοδο της πανδημίας που αλλάζει την καθημερινότητα από όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ενισχύει τον ρόλο του στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.  Η άριστη διασπορά των φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα και η απρόσκοπτη λειτουργία τους διασφαλίζουν την παροχή υπηρεσιών υγείας και συντελούν στην αποσυμφόρηση του δημόσιου συστήματος υγείας».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονοΣήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Ο 29χρονος θα ζητήσει προθεσμία για να απολογήθεί.

Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Ο "γαλάζιος" βουλευτής έδωσε εντολή στον νομικό του σύμβουλο να καταθέσει μήνυση εναντίον της επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή "άθλια και συκοφαντική" ανακοίνωση του κόμματος.

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος και ο τότε φρουρός του Α.Τ. Αγίων ΑναργύρωνΣήμερα 17:01 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στην δικαστική λειτουργό ότι δεν είχε αντιληφθεί τον δράστη και ότι τον είδε, μόνο όταν άκουσε τις φωνές της 28χρονης κοπέλας.

Τσιάρας - Ευλογιά: Την επόμενη εβδομάδα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες κτηνοτρόφουςΣήμερα 16:37 | Ειδήσεις

Τα μέτρα θα αφορούν την κάλυψη απώλειας εισοδήματος και θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς τις αποζημιώσεις που ήδη καταβάλλονται για τα θανατωθέντα ζώα και τις ζωοτροφές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σφοδρή κακοκαιρία σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία - Καταρρακτώδεις βροχές, κατολισθήσεις και πλημμύρες (βίντεο) 17:48"Στρατιωτικό Σένγκεν": Το σχέδιο της Κομισιόν για ταχείες μετακινήσεις στρατευμάτων μέσα σε 72 ώρες17:34Συνήγορος Σπύρου Μαρτίκα - "Αποκαλύψεις": Ο ισχυρισμός περί τοκογλυφίας θα καταπέσει17:20Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος και ο τότε φρουρός του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων17:06Τσιάρας - Ευλογιά: Την επόμενη εβδομάδα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες κτηνοτρόφους16:51Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ16:41Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονο16:31Εντοπίστηκε ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο κοντά στα βρετανικά ύδατα - Το Λονδίνο προειδοποιεί τον Πούτιν16:21Χρυσοχοϊδης για ενδοοικογενειακή βία: 1150 καταγγελίες και 901 συλλήψεις φέτος στη Θεσσαλονίκη16:07Κωνσταντινούπολη: Από ψεκασμό με χημικά στο ξενοδοχείο που διέμεναν χάθηκε η τετραμελής οικογένεια15:53Λάρισα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Στο νοσοκομείο τα θύματα15:39Βραζιλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε αστυνομική επιχείρηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο15:25Νύχτα αποκαλύψεων, με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:0015:11Πάτρα: Μέσα στο προαύλιο του σχολείου φέρεται να βιάστηκε η 12χρονη – Αναμένεται δίωξη στον 16χρονο14:57ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για την απάτη με τις παράνομες συνταγογραφήσεις - Αφορούν στο 2025 και έχουν αντιμετωπιστεί14:42Παλαιό Φάληρο: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας14:28Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2025 - 202614:14Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 27χρονος που κατήγγειλε ληστεία – Είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού με 14χρονη14:00Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που της είπε "το περιπολικό δεν είναι ταξί"13:46Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Πολωνίας – Ρωσίας: Η Βαρσοβία κλείνει το τελευταίο ρωσικό προξενείο στο Γκντανσκ13:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο