LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2020 06:44 | Ανανέωση: 20 Οκτωβρίου 2020 06:42

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνέχεια με τις αναστολές

Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης. Πότε αναμένεται η απόφαση.

Χρυσή Αυγή - δίκη

Η στάθμιση που θα κάνει το δικαστήριο για κάθε έναν από τους καταδικασθέντες σε πρόσκαιρες καθείρξεις για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με βάση την βαρύτητα των πράξεων και την αξιολόγηση εξατομικευμένων δεδομένων, είναι αυτή που θα δώσει την απάντηση για την έκτιση των ποινών. Η έδρα αναμένεται να ανέβει στις 11:00.

Η απάντηση του δικαστηρίου στο αν και ποιοι από τους 49 συγκατηγορουμένους του καταδικασμένου σε ισόβια και 14 έτη κάθειρξης Γιώργου Ρουπακιά θα τον ακολουθήσουν στην φυλακή, αναμένεται πιθανότατα την Τετάρτη -καθώς σήμερα συνεχίζονται οι αγορεύσεις της υπεράσπισης- και από αυτήν θα κριθούν οι διαδικασίες που θα δρομολογηθούν μετά την ανακοίνωσή της.

Η Πολιτική Αγωγή είναι απολύτως σαφής σε αυτό που ζητά: Να φυλακιστούν οι δράστες των δολοφονιών και σαφώς να φυλακιστούν όσοι καταδικάστηκαν ότι είχαν την διεύθυνση και τον έλεγχο μίας οργάνωσης που σκότωνε και τραυμάτιζε ανθρώπους. Οι συνήγοροι των θυμάτων τονίζουν πως δε νοείται καταδίκη για τόσο σοβαρά αδικήματα , που διαπράχθηκαν υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις, η οποία να μην οδηγεί στην φυλακή τους υπαίτιους.

Η Εισαγγελέας Έδρας έδωσε χθες την δική της αξιολόγηση σε αυτόν τον προβληματισμό απαριθμώντας με βάση τις διατάξεις του νόμου τους λόγους για τους οποίους δεν απαιτείται να κρατηθούν οι καταδικασθέντες.

Κατά την κ. Οικονόμου όλοι οι λόγοι που προβλέπονται στο νόμο ώστε να χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση , βρίσκουν εφαρμογή και στους επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και σε όλους τους υπόλοιπους 42 καταδικασθέντες -πλην του Ρουπακιά- για ένταξη και σε όλους όσοι καταδικάστηκαν επιπλέον και ως δράστες των ενεργειών της οργάνωσης . Κατά την εισαγγελέα όλοι οι καταδικασθέντες μπορούν να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση με την επιβολή όρων.

Η εισαγγελική πρόταση προκάλεσε πολλά σχόλια και αντιδράσεις εντός και εκτός δικαστηρίου για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων και νομικοί όπως ότι η κ. Οικονόμου εισηγήθηκε για όλους ταυτοχρόνως τους καταδικασθέντες. Επίσης της καταλογίζεται ότι υποβάθμισε την καταδίκη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής το 1979 για βομβιστική επίθεση, με βόμβα με ωρολογιακό μηχανισμό, στον κινηματογράφο "Έλλη" , με 18 τραυματίες. Επίσης της ασκείται κριτική γιατί δεν ανέφερε πως ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός είχε παραβιάσει τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμού, το 2015.

Η διαδικασία σήμερα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί οπότε και θα συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης που ξεκίνησαν χθες μετά την πρόταση της κ. Οικονόμου. Η υπεράσπιση στοιχίζεται πίσω από το σκεπτικό της Εισαγγελέως και διατείνεται πως δεν προκύπτει από πουθενά η ανάγκη κράτησης των εντολέων τους.

Μεταξύ των συνηγόρων που θα λάβουν τον λόγο θα είναι και συνήγοροι μελών της διευθυντικής ομάδας αλλά και άλλων καταδικασθέντων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξειςΣήμερα 20:30 | Ειδήσεις

Τα βασικά αιτήματα παραμένουν η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων και η ανάγκη για έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων.

Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

"Δεν νομίζω να είχε καταλάβει τι έχει κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργίαΣήμερα 19:51 | Ειδήσεις

"Δεν μπορούμε πια να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας", δηλώνουν οι αγρότες.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίαςΣήμερα 18:45 | Ειδήσεις

Για τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται από την συμπεριφορά της αστυνομίας έπειτα από μια καταγγελία μητέρας σε βάρος παιδόφιλου, μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:48Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18Λίβανος: Ο πάπας Λέων καλεί τους θρησκευτικούς ηγέτες να ενωθούν απέναντι στη βία και τη μισαλλοδοξία20:04Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίας19:50Ταύρος: Κατέρρευσε γέφυρα σε παράδρομο της Πέτρου Ράλλη (εικόνες)19:36Ινδονησία: Σχεδόν 600 οι νεκροί από κυκλώνα - Μάχη δίνουν οι διασώστες19:22ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"19:08Formula 1: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Red Bull - Αύριο η ανακοίνωση του δεύτερου οδηγού για την σεζόν 202618:54Περιστέρι: Νυχτερινό μαγαζί επέτρεπε την είσοδο και τη χορήγηση αλκοόλ σε ανήλικους - Συνελήφθη ο υπεύθυνος18:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο