LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Οκτωβρίου 2020 18:09 | Ανανέωση: 19 Οκτωβρίου 2020 18:15

ΥΠΕΞ: Διπλωματικές πρωτοβουλίες για τις τουρκικές προκλήσεις

Η Ελλάδα βάζει στο τραπέζι και το άρθρο της ευρωπαϊκής συνθήκης για παροχή συνδρομής σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής.

AP - Μητσοτάκης - Δένδιας - Ερντογάν - Μεσόγειος

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, το Υπουργείο προβαίνει στις κάτωθι ενέργειες:

  • Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία καταγγέλλεται η άκρως αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας.
  • Επιστολή προς τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην οποία, πέρα από την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζεται ότι η τουρκική συμπεριφορά όχι μόνο αντιβαίνει τους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς μιας Συμμάχου χώρας, αλλά παράλληλα δημιουργεί τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και αντίκειται στις προβλέψεις του προοιμίου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.
  • Επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, για την τουρκική παραβατικότητα, στην οποία θα τονίζεται το θεμελιώδες δικαίωμα της χώρας μας να κάνει επίκληση του άρθρου 42.7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ρήτρα αμοιβαίας αλληλεγγύης).
  • Καταγγελία στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) της παράνομης αναγγελίας για την επέκταση της Τουρκικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης η οποία επικαλύπτει περιοχές Ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας, η οποία συνεπώς δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και παράλληλα δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.
  • Παράλληλη καταγγελία στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (ΙΜΟ) για το ίδιο ζήτημα.
  • Πραγματοποίηση από την Πρεσβεία στην Άγκυρα έντονου διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά.
  • Άμεση ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής-FRONTEX, η οποία επιχειρεί σε μέρος της εν λόγω περιοχής εντός της Ελληνικής δικαιοδοσίας.
  • Προβολή του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας σε διεθνές επίπεδο και παράλληλα ανάδειξη στα αρμόδια Διεθνή Όργανα της συνεχούς και καθημερινά επιδεινούμενης κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

AP - Oruc Reis - Πολεμικό Ναυτικό

Ως «κακή έκπληξη» που προκαλεί απογοήτευση στο Βερολίνο περιγράφει, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή», ο Yπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, την απόφαση της Τουρκίας να στείλει εκ νέου το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» σε απόσταση αναπνοής από το Καστελλόριζο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”Σήμερα 20:37 | Ειδήσεις

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση. Πακέτο θετικών  μέτρων ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός.

Τέλλογλου για αγρότες: "Παζάρι" με την κυβέρνηση για λύση έως το ΣαββατοκύριακοΣήμερα 19:08 | Ειδήσεις

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν συμπληρωματικά μέτρα που θα τους βοηθήσουν να επιβιώσουν, όπως ο εμβολιασμός των ζώων τους για την ευλογιά, καθώς και η αναπλήρωση των κοπαδιών τους.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑΣήμερα 19:41 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 φιλοξενεί τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης για τα παιδιά, στις 22 Δεκεμβρίου.

Οι δημοσιογράφοι του ANT1 Sports μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο, στις 22 ΔεκεμβρίουΣήμερα 20:15 | Ειδήσεις

Φέτος τα Χριστούγεννα ο ΑΝΤ1 φιλοξενεί τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης για τα παιδιά.



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:42Τέλλογλου για αγρότες: "Παζάρι" με την κυβέρνηση για λύση έως το Σαββατοκύριακο21:29Οι δημοσιογράφοι του ANT1 Sports μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου21:15Προϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”21:01Προϋπολογισμός 2026 – Πιερρακάκης: Οι αγρότες αξίζουν τον σεβασμό μας20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑ20:34ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για την ανάκαμψη στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague20:20Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές20:06Προϋπολογισμός 2026 - Χατζηδάκης: Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες19:54Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας19:40Ιταλικές Άλπεις: Εντοπίστηκαν χιλιάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων σε βράχο (εικόνες)19:26Προϋπολογισμός 2026 - Ανδρουλάκης: Αν δεν γίνει παρελθόν η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα οδηγείται σε νέα αδιέξοδα19:12Πρώτη παράδοση Eurofighter στην Τουρκία το 2030 – Επίσημη επιβεβαίωση από το Λονδίνο 19:02ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες με όρους η πεθερά του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος και μια αγρότισσα18:55"Είμαστε ένα" - Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά, στις 22 Δεκεμβρίου18:48Προϋπολογισμός 2026 - Κουτσούμπας: Αντίπαλος της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο λαός18:34Προϋπολογισμός 2026 - Φάμελλος: Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή κυβέρνησης18:24Ρωσία: 15χρονος σκότωσε με μαχαίρι 10χρονο σε σχολείο18:10Με τον Τόνι Βιλένα στην Καβάλα ο Παναθηναϊκός 17:56Η ομάδα της εκπομπής "Αποκαλύψεις" μας προσκαλεί στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου17:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο