LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2020 23:39

Κορονοϊός - Ιταλία: Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κόντε

Στο 75% του συνόλου των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης αυξάνεται πλέον η τηλεργασία. Περιορισμοί στην εστίαση και νέοι κανόνες στα σχολεία.

ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΚΟΝΤΕ - ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε παρουσίασε απόψε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με το νέο κυβερνητικό διάταγμα, η τηλεργασία θα αυξηθεί μέχρι και το 75% του συνόλου των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης.

Τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα και σε κάθε τραπέζι δεν θα κάθονται πάνω από έξι πελάτες, με τους πελάτες των καταστημάτων να μπορούν να είναι όρθιοι μέχρι τις έξι το απόγευμα και καθιστοί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι δήμαρχοι θα μπορούν να κλείνουν οδούς και πλατείες όπου υπάρχει συνωστισμός μετά τις 9 το βράδυ. Οι αίθουσες στοιχημάτων θα κλείνουν, επίσης, την ίδια ώρα.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, συνεχίζεται η διδασκαλία με φυσική παρουσία των μαθητών. Στα Λύκεια, οι μαθητές θα μπαίνουν στα σχολικά συγκροτήματα μια ώρα αργότερα: στις 9 το πρωί και όχι στις 8, όπως γινόταν έως τώρα. Παράλληλα, όπου είναι δυνατόν θα ξεκινήσουν και απογευματινά μαθήματα.

Ιταλία - σχολεία - κορονοϊός

Απαγορεύονται φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου και όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων που οδηγούν σε μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Σε όλα τα γυμναστήρια της Ιταλίας θα ελεγχθεί, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, η τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

«Η Κυβέρνηση θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες που θα πληγούν οικονομικά από τα νέα μέτρα. Η στρατηγική μας δεν είναι ίδια με εκείνη της άνοιξης. Τους περασμένους μήνες αυξήσαμε το νοσηλευτικό προσωπικό και διπλασιάσαμε τις θέσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Κάθε μέρα παράγουμε, πλέον, 20 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες», τόνισε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Ιταλία - παιδικός σταθμός - κορονοϊός

«Πρέπει να αποφύγουμε νέο γενικό lockdown, διότι θα ήταν τεράστιο πλήγμα για την οικονομία», υπογράμμισε.

Ο Τζουζέπε Κόντε κάλεσε και πάλι τους Ιταλούς να φορούν μάσκα, να πλένουν τα χέρια τους συχνά και να προσέχουν όταν συναντούν φίλους και συγγενείς. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη, η Κυβέρνηση είναι παρούσα αλλά ο καθένας πρέπει να προσφέρει την συμβολή του», κατέληξε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως τα κρούσματα κορονοϊού, το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία είναι 11.705 και 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Πραγματοποιήθηκαν, όμως, σχεδόν 20.000 λιγότερα διαγνωστικά τεστ σε σύγκριση με το Σάββατο, όταν οι Αρχές είχαν ανακοινώσει 47 θανάτους και 10.925 κρούσματα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τράμπ: Άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο