LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2020 11:09

Αμερικανικές εκλογές: διαξιφισμοί Τραμπ – Μπάιντεν με φόντο τον κορονοϊό

Στο στόχαστρο του Τραμπ, για τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό, η Γκρέτσεν Γουίτμερ. Ο Μπάιντεν σφυροκοπεί τον Τραμπ για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία.

Debate - Τραμπ - Μπάιντεν

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άρχισε την τριήμερη προεκλογική του κούρσα σε τρεις πολιτείες-κλειδιά όπου είχε επικρατήσει το 2016, παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως οδεύει να κερδίσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν φέτος.

Ο μεγιστάνας μίλησε σε συγκεντρώσεις με μεγάλα πλήθη στο Ουισκόνσιν και στο Μίσιγκαν, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό αυξάνονται σε αμφότερες τις πολιτείες. Οι υποστηρικτές του που πήγαν να τον ακούσουν δεν τηρούσαν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση. Κάποιοι φόραγαν μάσκες. Άλλοι όχι.

Στην ομιλία του στη Μασκίγκαν, στο Μίσιγκαν, ο Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο τη Δημοκρατική κυβερνήτρια της πολιτείας, Γκρέτσεν Γουίτμερ, την αποκάλεσε «ανέντιμη», ενώ την επέκρινε με σφοδρότητα για τα μέτρα που έλαβε και την πολιτική που εφάρμοσε ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, με το πλήθος των οπαδών του να αντιδρά φωνάζοντας ρυθμικά το σύνθημα «κλείσ’ την μέσα».

Η Γουίτμερ αντέδρασε μέσω Twitter. «Αυτή ακριβώς είναι η ρητορική που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μου, της οικογένειάς μου και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων ενώ προσπαθούσαμε να σώσουμε ζωές συμπολιτών μας», έγραψε. Ο Λι Τσάτφιλντ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της πολιτειακής Βουλής των Αντιπροσώπων του Μίσιγκαν, αντέδρασε επίσης. Μπορεί ο πρόεδρος να μην είπε ο ίδιος το σύνθημα «για την κυβερνήτριά μας, αλλά το έκαναν άλλοι κι αυτό ήταν λάθος. Κυριολεκτικά μόλις έγινε στόχος. Ας συζητήσουμε για τις διαφωνίες μας. Ας κερδίσουμε τις εκλογές. Όχι αυτό».

Ο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, σφυροκοπεί τον Τραμπ για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 219.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ - πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο.

«Το μόνο που προσφέρει ο Τραμπ στους πολίτες του Μίσιγκαν είναι περισσότερα ψέματα και περισπασμούς — κανένα σχέδιο για να ελεγχθεί η επιδημία, καμία στρατηγική για να βγει η οικονομία μας από την ύφεση, κανένα όραμα για να ενωθεί η χώρα», ανέφερε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του. Η εκστρατεία του αποκάλεσε τις δηλώσεις του Τραμπ για τη Γουίτμερ «τοξικές επιθέσεις» που αποκαλύπτουν «την ανασφάλειά του και τον φθόνο του» για τον ηγετικό ρόλο της κυβερνήτριας «σε καιρό κρίσης». Ο Τραμπ επέστρεψε τα βέλη, δηλώνοντας πως ο Μπάιντεν είναι εμπόδιο για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, που πλήττεται από τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Ο Μπάιντεν «θα κλείσει τη χώρα», «θα καθυστερήσει το εμβόλιο» και «θα παρατείνει την πανδημία», υποστήριξε ο πρόεδρος και στις δύο ομιλίες του στο Μίσιγκαν. Δεν έμεινε: ο Μπάιντεν είναι «διεφθαρμένος» και «κακοποιός», είναι «απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», ενώ έφθασε στο σημείο να αποκαλέσει τους Δημοκρατικούς «αντιαμερικανούς», που θέλουν «να σβήσουν την αμερικανική ιστορία, να καταστρέψουν τις αμερικανικές αξίες και τον αμερικανικό τρόπο ζωής».

Σύμβουλοι του Τραμπ θεωρούν εδώ και καιρό τις πολιτείες Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν, καθώς και την Πενσιλβάνια, κλειδιά για την έκβαση των εκλογών. Ο πρόεδρος βρίσκεται στην άμυνα ακόμα και σε παραδοσιακά οχυρά των Ρεπουμπλικάνων, όπως η Αριζόνα (θα πάει αύριο Δευτέρα) και η Τζόρτζια (μίλησε προχθές Παρασκευή το βράδυ). Σήμερα θα κάνει εκστρατεία στη Νεβάδα, πολιτεία που κέρδισε η Κλίντον το 2016.

Ο Τραμπ, που συνήθως αποφεύγει να φοράει μάσκα, επανέλαβε χθες ότι η χώρα του οδεύει να ξεπεράσει την πανδημία του κορονοϊού, μολονότι τα κρούσματα μόλυνσης έχουν ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια, καθώς εντοπίστηκαν 1 εκατομμύριο νέα μέσα σε έναν μήνα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο