LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2020 06:51

Κορονοϊός: μπλόκο σε γάμο με 10.000 καλεσμένους!

Σχεδιαζόταν γάμος με χιλιάδες προσκεκλημένους που θα παραβίαζαν τους κανόνες για τις δημόσιες συναθροίσεις...

Γάμος

Οι αρχές απαγόρευσαν να τελεστεί γάμος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης όταν πληροφορήθηκαν ότι σε αυτόν επρόκειτο να πάνε 10.000 προσκεκλημένοι, κατά παράβαση των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρόκλαντ ενημέρωσε τις αρχές για τη γιγαντιαία γαμήλια τελετή που προβλεπόταν να γίνει αύριο Δευτέρα στο Ουίλιαμσμπεργκ, τομέα της κομητείας όπου δεν κυκλοφορεί ο ιός. «Μας είπαν ότι θα γινόταν αυτό. Κάναμε έρευνα και διαπιστώσαμε ότι θα μπορούσε να είναι αληθές. Σχεδιαζόταν ένας γάμος με χιλιάδες προσκεκλημένους που θα παραβίαζε τους κανόνες για τις δημόσιες συναθροίσεις», είπε ο Άντριου Κουόμο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με την Ελίζαμπεθ Γκάρβι, σύμβουλο του Κουόμο, «πάνω από 10.000 άνθρωποι σχεδίαζαν να παρευρεθούν» στην τέλεση του γάμου. «Ακούστε, μπορείτε να παντρευτείτε, αλλά δεν μπορείτε να προσκαλείτε χίλιους ανθρώπους στον γάμο σας. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε, στο τέλος της ημέρας. Θα σας έρθει και φτηνότερα!», χαριτολόγησε ο κυβερνήτης. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, επρόκειτο για γάμο ορθόδοξων εβραίων, κοινότητας που πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε έντονα εναντίον των μέτρων σε τοπικό επίπεδο στη Νέα Υόρκη για την καταπολέμηση του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

AP - Άντριου Κουόμο

Οι περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξάνονται ξανά στη Νέα Υόρκη και στα προάστιά της, κυρίως σε συνοικίες όπου ζουν πολλοί ορθόδοξοι εβραίοι, με ορισμένους εξ αυτών να κατηγορούν τις αρχές ότι τους στιγματίζουν. Την περασμένη εβδομάδα, ο Άντριου Κουόμο έδωσε εντολή να κλείσουν εταιρείες η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη μέχρι το τέλος του μήνα και περιόρισε τον αριθμό των πιστών που προσέρχονται στους χώρους λατρείας στις συνοικίες αυτές σε δέκα ανθρώπους. Τα σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους. Ο κυβερνήτης διαβεβαίωσε χθες Σάββατο ότι τα μέτρα φέρνουν ήδη αποτελέσματα.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελούσε επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού την άνοιξη. Η μητρόπολη της Νέας Υόρκης μετρά 23.800 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Οι αρχές κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση μόνο αφού επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς. Ο κυβερνήτης Κουόμο ανακοίνωσε επίσης ότι θα ανοίξουν ξανά από την 23η Οκτωβρίου οι κινηματογράφοι στις ζώνες όπου το ποσοστό των θετικών τεστ είναι κάτω από το 2%, αλλά θα υποχρεούνται να έχουν μέγιστο επίπεδο προσέλευσης που δεν θα ξεπερνά το 25% της χωρητικότητάς τους, ή τους πενήντα θεατές ανά αίθουσα προβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο