LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2020 06:57 | Ανανέωση: 17 Οκτωβρίου 2020 06:57

Σε Έβρο και Σαμοθράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θα συζητήσει για τα προβλήματα της κάθε περιοχής και θα ενημερωθεί για τις εργασίες κατασκευής του νέου φράχτη.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΒΡΟΣ - ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Τον Έβρο και το νησί της Σαμοθράκης επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο.

Την επομένη της Συνόδου Κορυφής, όπου καταδικάστηκαν ρητά οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Μητσοτάκης έφθασε από την Αλεξανδρούπολη στις Φέρες και ενημερώνεται για την πορεία των εργασιών κατασκευής του νέου φράχτη για την περαιτέρω θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, για την ενίσχυση της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων αναλαμβάνουν εργασία 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο και άλλοι 800 σε νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κατασκευή του νέου φράχτη θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την παράνομη είσοδο στη χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει και στην αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών κοντά στον ποταμό Έβρο που δοκιμάζονται και υφίστανται μεγάλες ζημιές κάθε φορά που πλημμυρίζει.

Στις Φέρες ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με εκπροσώπους τοπικών φορέων για τα προβλήματα της περιοχής. Γύρω στις 12 το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να φτάσει στη Σαμοθράκη, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων του νησιού, ενώ θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο και τον αρχαιολογικό χώρο.

Ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Έβρο και τη Σαμοθράκη έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών της Ν.Δ που εκλέγονται στην ευρύτερη περιοχή, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου και του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων της περιοχής και έγινε συζήτηση για τις δυνατότητες ανάπτυξής της. Ο πρωθυπουργός κατέγραψε τις προτάσεις αυτές και δεσμεύτηκε για την προώθησή τους σε κεντρικό επίπεδο.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν (άλλοι στον Έβρο και άλλοι στη Σαμοθράκη) οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας Λευτέρης Οικονόμου, Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και οι Μάριος Θεμιστοκλέους - ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γιώργος Καραγιάννης - ΓΓ Υποδομών, Ξένια Καπώρη - Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου ΓΓ Συντονισμού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ινδία είναι πρωταθλήτρια στο ντόπινγκ για τρίτη διαδοχική χρονιά10:34Κόμβος Νίκαιας: Οι αγρότες θα ανεβάσουν τις μπάρες στα διόδια Μακρυχωρίου10:20Ο καταγγέλων στην υπόθεση Μαζωνάκη σπάει τη σιωπή του: Θα το φτάσω μέχρι τέλους10:06Κρήτη: Πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις διάσωσης 62 μεταναστών 09:52Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο - Προειδοποίηση της Παραγουάης 09:38"Γάζωσαν" κατάστημα στα Άνω Λιόσια - Μυστήριο γύρω από τα κίνητρα09:24Θεσσαλονίκη: 24ωρη λειτουργία σήμερα στο μετρό09:10Χαλκίδα: Οι αγρότες κλείνουν την υψηλή γέφυρα08:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Δεκεμβρίου08:42Επεισόδια στα Εξάρχεια: Επιθέσεις με μολότοφ σε αστυνομικούς - Φωτιές σε κάδους08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί τελευταίας στιγμής08:00Easy 97.2 Disco Snow Party στην Πλατεία Κοραή07:55Όμιλος ΔΕΗ: Νέα ορόσημα και ενισχυμένη διαφάνεια στην ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης07:44Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι: Με εισιτήριο η επίσκεψη από τον Φεβρουάριο23:59Σέρρες: Σύλληψη 62χρονου καθηγητή για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια23:44Απάντηση με... προπόνηση για τον Ολυμπιακό 23:30Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:16Πτολεμαϊδα: Πώς ο σκύλος “Bongo”… “ξετρύπωσε” σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε κτήμα 60χρονου23:02Νέα πρόκληση Μιτσκόσκι: Για μένα το όνομα “Μακεδονία” είναι ιερό22:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο