LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2020 14:59 | Ανανέωση: 16 Οκτωβρίου 2020 15:02

Δίκη Χρυσής Αυγής - Γερμενής: είμαι υπάλληλος του Λαγού με μισθό 525 ευρώ

Ο Γιώργος Γερμενής επέλεξε να στηρίξει αυτοπροσώπως το αίτημά του να μην εκτίσει την ποινή του, ενώ στο δικαστήριο έφθασε και η μητέρα του.

Δίκη - Χρυσή Αυγή - Γερμενής

«Έχω αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή από το 2019. Δεν ασχολούμαι με την πολιτική και μετά από τρεις μήνες ανεργίας, τώρα εργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, με μισθό 525 ευρώ» τόνισε ο Γιώργος Γερμενής, καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος επέλεξε να στηρίξει αυτοπροσώπως το αίτημά του να μην εκτίσει την ποινή του.

Ο πρώην βουλευτής ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους ζητεί την αναστολή της ποινής του αναφέροντας: «Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους. Τους τήρησα όλα τα χρόνια. Έχω δυο ανήλικα παιδιά 4 και 8 ετών. Η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκισή μου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριό σας, αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο».

Όπως είπε ο πρώην βουλευτής: «Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία- Ιστορία» και τόνισε πως δεν έβρισκε δουλειά καθώς είχε στιγματιστεί: «Εγώ είμαι αρτοποιός. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του, γιατί όλοι φοβόντουσαν μήπως τους σπάσουν τα μαγαζιά. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα, γιατί εγώ συντηρώ την οικογένεια μου».

H υπεράσπιση του Γιώργου Γερμενή ζήτησε από το δικαστήριο εάν δεν κάνει δεκτό το αίτημά του πελάτη τους για αναστολή, να αποφασίσουν να εκτίσει την ποινή του με κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση και να έχει δικαίωμα κίνησης εντός του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου όπου κατοικεί.

Στο δικαστήριο ήρθε να καταθέσει και η μητέρα του Γιώργου Γερμενή. «Πρέπει να εργασθεί για να δίνει διατροφή για τα παιδιά του. Δεν τον παίρνουν πουθενά να εργασθεί γιατί είναι υπόδικος. Για λόγους οικονομικούς πρέπει να μην μπει στην φυλακή. Ξέρω ότι βοηθάει τον Λαγό, όχι πολιτικά, αλλά κάπως σαν γραμματειακή υποστήριξη. Ο πατέρας του είναι 74 χρόνων χρειάζεται βοήθεια, εγώ έχω κάνει άλλο γάμο κι έχω και αλλά παιδιά» τόνισε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο