LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2020 12:47

“States of Change”: Φωτογράφοι πωλούν έργα τους για τις προεδρικές στις ΗΠΑ (εικόνες)

Η κάθε εκτύπωση – πάνω σε χαρτί από 100% ίνες βαμβακιού και μη υπογεγραμμένη – κοστίζει 150 δολάρια.

States of Change

Περισσότεροι από 150 διακεκριμένοι Αμερικανοί φωτογράφοι και καλλιτέχνες έχουν εγκαινιάσει μια επί πενθήμερο πώληση (λήγει την Κυριακή, 18 του μηνός) εκτυπώσεων των έργων τους για να ενισχύσουν ομάδες που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παρεμπόδισης των ψηφοφόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε πέντε κρίσιμες Πολιτείες για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

States of Change

States of Change

 Η Sally Mann, ο Ed Rusha, η Nan Goldin, ο Alec Soth, η Susan Meiselas, η Cindy Sherman και άλλα μεγάλα ονόματα της αμερικανικής σκηνής της φωτογραφικής τέχνης συμμετέχουν σε αυτή την επείγουσα κίνηση για συγκέντρωση χρηματικών ποσών, η οποία ακούει στο όνομα «States of Change (Πολιτείες της Αλλαγής)»

States of Change

States of Change

Η κάθε εκτύπωση – πάνω σε χαρτί από 100% ίνες βαμβακιού και μη υπογεγραμμένη – κοστίζει 150 δολάρια, και τα έσοδα θα δοθούν σε τοπικές οργανώσεις κοινοτήτων στην Αριζόνα, Φλόριντα, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν, Πολιτείες που θεωρούνται πεδία μάχης όπου θα κριθεί η έκβαση των εκλογών.

Την ιδέα συνέλαβε μια ομάδα καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι φωτογράφοι Jim Goldberg και Gregory Halpern, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τη μη κυβερνητικη οργάνωση Movement Voter Project για να εντοπίσουν τοπικές οργανώσεις που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης.

«Εδώ και καιρό, όλοι μας είχαμε όλο και πιο πολλές ανησυχίες για την κατάσταση πραγμάτων της δημοκρατίας σ' αυτή τη χώρα. Στην πορεία προς αυτές τις εκλογές, κάποια στιγμή αυτό το αίσθημα έφτασε να είναι εκτός ελέγχου και σκεφτήκαμε να γίνουμε χρήσιμοι, με τους πόρους που διαθέτουμε» είπαν, στο Artnet News, οι οργανωτές της πρωτοβουλίας. «Κάτι το οποίο ξεκίνησε ως τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Greg και του Jim γρήγορα διευρύνθηκε ώστε να συμπεριλάβει μια ολόκληρη ομάδα... Μετά από δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς – και πολλή γενναιοδωρία από την καλλιτεχνική κοινότητά μας –, νά 'μαστε. Είμαστε τόσο υπερήφανοι γι' αυτό που κάναμε και ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε ένα τρόπο να αποκτήσει κάποιος απίστευτα έργα τέχνης και, ταυτόχρονα, να στηρίξει τοπικές οργανώσεις που τόσο πολύ χρειάζονται στήριξη» πρόσθεσαν.

 

 

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνελήφθησαν γνωστός τράπερ και ο μάνατζέρ του, για κατοχή ναρκωτικώνΣήμερα 16:28 | Ειδήσεις

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ύποπτο όχημα και προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών.

Κακοκαιρία – Κέρκυρα: Εκτεταμένες καταστροφές στα βόρεια του νησιού (εικόνες)Σήμερα 15:04 | Ειδήσεις

Από το πρωί βρίσκεται στην Κέρκυρα κλιμάκιο υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Κατσαφάδο.

Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς ΟργανισμούΣήμερα 16:52 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταχραστές των μηχανισμών της Interpol, αφού το καθεστώς Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τους εργαλειοποιήσει για εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους του. 

Χαμόγελο του Παιδιού: 8χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Ο εντοπισμός του παιδιού έγινε από διερχόμενους πολίτες και αναζητούνται οι γονείς του, οι άλλοι συγγενείς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιωάννινα: Ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους και γέφυρες προξένησε η κακοκαιρία17:54Λωρίδα της Γάζας: 7 Νεκροί από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς17:40Φιλιππιάδα: Απεγκλωβίστηκε άλογο που είχε παγιδευτεί από την κακοκαιρία (Βίντεο)17:26Αυτοψία του Κώστα Κατσαφάδου στην Κέρκυρα17:12Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς Οργανισμού16:58Συνελήφθησαν γνωστός τράπερ και ο μάνατζέρ του, για κατοχή ναρκωτικών16:44Γερμανία: Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους ξοδεύουν ο καγκελάριος και οι υπουργοί16:30Μιλγουόκι Μπακς - Μπόμπι Πόρτις: Οι διαιτητές αντιμετωπίζουν τον Αντετοκούνμπο σαν τον Σακίλ Ο'Νιλ 16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:59Γαλλία: Η Κάτω Βουλή απέρριψε σχεδόν ομόφωνα το σχέδιο προϋπολογισμού15:45Η αληθινή ιστορία του αρώματος: Από τους ναούς της Αιγύπτου, στα παριζιάνικα μπουκάλια15:31Κακοκαιρία – Κέρκυρα: Εκτεταμένες καταστροφές στα βόρεια του νησιού (εικόνες)15:17Ελβετία: Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι θα “χτενίσουν” το κείμενο της ειρηνευτικής συμφωνίας15:02Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων εγκαταλελειμμένων δικύκλων14:47Νέα δρομολόγια Προαστιακού Αθηνών από σήμερα 22 Νοεμβρίου 202514:33Σέρρες: Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος κυνηγός14:19Τροχαία Αττική: Στοχευμένες δράσεις και και τροχονομικοί έλεγχοι για την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ (βίντεο)14:04Πάτρα: Έκρυβε σε σπίτι και αποθήκη, δεκάδες κιλά ναρκωτικά13:48Δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στην Ισπανία - Δύο νεκροί13:34Πέθανε η Ορνέλα Βανόνι13:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο