LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2020 12:47

“States of Change”: Φωτογράφοι πωλούν έργα τους για τις προεδρικές στις ΗΠΑ (εικόνες)

Η κάθε εκτύπωση – πάνω σε χαρτί από 100% ίνες βαμβακιού και μη υπογεγραμμένη – κοστίζει 150 δολάρια.

States of Change

Περισσότεροι από 150 διακεκριμένοι Αμερικανοί φωτογράφοι και καλλιτέχνες έχουν εγκαινιάσει μια επί πενθήμερο πώληση (λήγει την Κυριακή, 18 του μηνός) εκτυπώσεων των έργων τους για να ενισχύσουν ομάδες που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παρεμπόδισης των ψηφοφόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε πέντε κρίσιμες Πολιτείες για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

States of Change

States of Change

 Η Sally Mann, ο Ed Rusha, η Nan Goldin, ο Alec Soth, η Susan Meiselas, η Cindy Sherman και άλλα μεγάλα ονόματα της αμερικανικής σκηνής της φωτογραφικής τέχνης συμμετέχουν σε αυτή την επείγουσα κίνηση για συγκέντρωση χρηματικών ποσών, η οποία ακούει στο όνομα «States of Change (Πολιτείες της Αλλαγής)»

States of Change

States of Change

Η κάθε εκτύπωση – πάνω σε χαρτί από 100% ίνες βαμβακιού και μη υπογεγραμμένη – κοστίζει 150 δολάρια, και τα έσοδα θα δοθούν σε τοπικές οργανώσεις κοινοτήτων στην Αριζόνα, Φλόριντα, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν, Πολιτείες που θεωρούνται πεδία μάχης όπου θα κριθεί η έκβαση των εκλογών.

Την ιδέα συνέλαβε μια ομάδα καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι φωτογράφοι Jim Goldberg και Gregory Halpern, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τη μη κυβερνητικη οργάνωση Movement Voter Project για να εντοπίσουν τοπικές οργανώσεις που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης.

«Εδώ και καιρό, όλοι μας είχαμε όλο και πιο πολλές ανησυχίες για την κατάσταση πραγμάτων της δημοκρατίας σ' αυτή τη χώρα. Στην πορεία προς αυτές τις εκλογές, κάποια στιγμή αυτό το αίσθημα έφτασε να είναι εκτός ελέγχου και σκεφτήκαμε να γίνουμε χρήσιμοι, με τους πόρους που διαθέτουμε» είπαν, στο Artnet News, οι οργανωτές της πρωτοβουλίας. «Κάτι το οποίο ξεκίνησε ως τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Greg και του Jim γρήγορα διευρύνθηκε ώστε να συμπεριλάβει μια ολόκληρη ομάδα... Μετά από δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς – και πολλή γενναιοδωρία από την καλλιτεχνική κοινότητά μας –, νά 'μαστε. Είμαστε τόσο υπερήφανοι γι' αυτό που κάναμε και ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε ένα τρόπο να αποκτήσει κάποιος απίστευτα έργα τέχνης και, ταυτόχρονα, να στηρίξει τοπικές οργανώσεις που τόσο πολύ χρειάζονται στήριξη» πρόσθεσαν.

 

 

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣέρρες: Κλούβα των ΜΑΤ εμβόλισε τρακτέρ - Αγρότης κινδύνευσε να παρασυρθεί (βίντεο)Σήμερα 14:44 | Ειδήσεις

Νωρίτερα σήμερα οι αγρότες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, με απόφαση να κατευθυνθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα.

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τριήμερο καταιγίδων – Ποιες είναι οι "κόκκινες περιοχές"Σήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Ποιες ημέρες αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Επεισόδια στο μπλόκο στο Κιάτο (βίντεο)Σήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Οι συγκεντρωμένοι συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις όταν επιχείρησαν να αποκλείσουν την Εθνική Οδό.

Μητσοτάκης για αγρότες: Από 3,1 δις το 2024 στα 3,7 δις οι συνολικές πληρωμές - Οι ακραίες ενέργειες δεν βοηθούνΣήμερα 11:45 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρίκαλα: Μπλόκο από τους αγρότες στα διόδια του Λόγγου στον Ε65 – Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν16:39Ευρωπαίοι "γίγαντες" κάνουν...σειρά για τον Χρήστο Μουζακίτη16:25Χαλκιδική: Στον κόμβο της Τρίγλιας συγκεντρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι16:11Απεργία ταξί: Ένταση έξω από το υπουργείο Μεταφορών (εικόνες)15:57Χονγκ Κονγκ: Στους 159 οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στους ουρανοξύστες15:43Σέρρες: Κλούβα των ΜΑΤ εμβόλισε τρακτέρ - Αγρότης κινδύνευσε να παρασυρθεί (βίντεο)15:29"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ115:15Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων – Έληξε ο συμβολικός αποκλεισμός στη Χαλκηδόνα15:01Αγροτικές κινητοποιήσεις: Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό στην Κομοτηνή14:47Αττική: Συνελήφθη 23χρονο μέλος συμμορίας για διαρρήξεις – Πάνω από 17.000 ευρώ η λεία τους14:33Ηράκλειο: Σύλληψη 54χρονου για όπλα και πυρομαχικά (εικόνες)14:19Τροχαίο στη Λούτσα: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε ο 29χρονος14:04Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Η Ελλάδα του 2025 μπορεί να είναι υπερήφανη για τα βήματα που έχει κάνει 13:50ΕΛΑΣ: Επιχείρηση “σκούπα” για την εξάρθρωση κυκλώματος που εκμεταλλεύεται ανηλίκους13:36Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τριήμερο καταιγίδων – Ποιες είναι οι "κόκκινες περιοχές"13:23Γεραπετρίτης: Να διατηρήσουμε την ενότητα του ΝΑΤΟ – Οφείλουμε να σταθούμε στην Ουκρανία13:09Την βαθύτερη οικονομική κρίση της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βιώνει η Γερμανία – Για έλλειψη αποφασιστικότητας κατηγορείται η κυβέρνηση12:55Αγροτικές κινητοποιήσεις: Επεισόδια στο μπλόκο στο Κιάτο (βίντεο)12:41Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Ελεύθερη υπό όρους η Μογκερίνι – Επίσημες κατηγορίες για ευνοιοκρατία12:38Μητσοτάκης για αγρότες: Από 3,1 δις το 2024 στα 3,7 δις οι συνολικές πληρωμές - Οι ακραίες ενέργειες δεν βοηθούν12:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο