LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2020 11:36

Αναδρομικά συντάξεων: οι ημερομηνίες πληρωμής

Πότε καταβάλλονται οι επικουρικές και κύριες συντάξεις. Αναλυτικές ημερομηνίες ανά Ταμείο.

συνταξιούχοι - τράπεζα

«Με πλήρη σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και στο πλαίσιο υλοποίησης της κυβερνητικής απόφασης για την επιστροφή των αναδρομικών ποσών συντάξεων που αντιστοιχούν στις μειώσεις των κύριων συντάξεων για το χρονικό διάστημα από τις 11.06.2015 έως και τις 12.05.2016, το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχωρούν στην καταβολή τους» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό, ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών, που δικαιούται.

Ειδικότερα, οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Κύριες-Επικουρικές Συντάξεις-Αναδρομικά ποσά συντάξεων

  •  Στις 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  •  Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  •  Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές οι συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  •  Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.

Στις ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους στο αμέσως επόμενο διάστημα και, μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα γνωστοποιηθεί η νέα απλουστευμένη διαδικασία, χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ, για τη χορήγηση των αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει στους δικαιούχους κληρονόμους τους.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 προσφέρει σε παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, αγάπη και ελπίδα και σας καλεί να γίνετε μέρος αυτής προσπάθειας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOSΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποστηρίζουν παιδιά, νέους και οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”Σήμερα 07:59 | Ειδήσεις

«Η Φλόγα», βρίσκεται εδώ και 42 χρόνια δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Κρις Ρία18:39Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου18:25Μητέρα και μέλος της "Φλόγας" μιλά στον ΑΝΤ1 για τη δική της εμπειρία από τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματικη ασθένεια (βίντεο)18:11Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το "Make-A-Wish" Ελλάδος17:57Η Αμερική στηρίζει τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 (βίντεο)17:43Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Παραπάνω από 600.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί17:29Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από 1.000 παραβάσεις την 25η εβδομάδα της εκστρατείας "Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους"17:15Φουκουσίμα: Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να θέσει ξανά σε λειτουργία τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό του κόσμου 17:01Η κλιματική κρίση δημιουργεί επιπλοκές στην εγκυμοσύνη 16:47Υπηρεσίες Πληροφοριών ΗΠΑ: Οι στόχοι του Πούτιν για την Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει16:33Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο ευρώ οι προσφορές16:19Ηράκλειο: Έφοδος αστυνομικών σε καφετέριες στη Σητεία, για τηλεοπτική «πειρατεία» – Οκτώ συλλήψεις και χρηματικά πρόστιμα16:05Θεσσαλονίκη: Εντατικοί έλεγχοι και συμβουλές της αστυνομίας στους πολίτες ενόψει των γιορτών15:51Μητσοτάκης σε Αμπάς: Σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Παλαιστινιακή Αρχή και λύση δύο κρατών15:34Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Σχεδόν μισό εκατομμύριο συγκεντρώθηκε από τις πρώτες ώρες15:17Μαζί έως το 2027 Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ - Η επίσημη ανακοίνωση15:00Επτά προσαγωγές ατόμων από την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου14:44ΥΠΑΑΤ: Καταβλήθηκε η 5η κατανομή ύψους 2,4 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για λειτουργικές δαπάνες αντιμετώπισης της ευλογιάς14:27Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη μέρα του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα14:10Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης13:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο