LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2020 07:57 | Ανανέωση: 10 Οκτωβρίου 2020 13:59

“Fake news” πυροδότησαν “εξέγερση” των Ρομά - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί από σκάγια (εικόνες)

Η ένταση χτύπησε "κόκκινο" σε πολλές περιοχές της χώρας. Η ψεύτικη είδηση στα social media προκάλεσε χάος.

Επεισόδια - Ρομά - Μέγαρα

Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν από σκάγια, κατά τη διάρκεια επεισοδίων χθες το βράδυ στα Μέγαρα.

Σε πολλές περιοχές της χώρας συγκεντρώθηκαν Ρομά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο 18χρονου από τα πυρά 63χρονου, ο οποίος χθες κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στο Ζεφύρι δεκάδες νεαροί, ανάμεσά τους και ανήλικοι άναψαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα σε δρόμους, εκτοξεύοντας αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Για πολλές ώρες από το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής η ένταση χτύπησε κόκκινο σε πολλές περιοχές της χώρας. Ρομά βγήκαν να διαμαρτυρηθούν με αφορμή το θάνατο ενός 18χρονου από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια κλοπής σε σπίτι στην Πιπερίτσα Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αφέθηκε ελεύθερος ο 63χρονος που πυροβόλησε τον νεαρό αρκούσε για να πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων.

Επεισόδια - Ρομά - Μέγαρα

Στα Μέγαρα δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από σκάγια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Σε Ασπρόπυργο και Ζεφύρι αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων. Εννέα άτομα συνελήφθησαν.

Στη Λαμία οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Από το μένος ορισμένων νεαρών δεν γλίτωσαν περίπτερα και αυτοκίνητα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων.

Και στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Για πολλές ώρες η κυκλοφορία στους βασικούς οδικούς άξονες της Πελοποννήσου είχε διακοπεί. Στην Ηλεία νεαροί έβαλαν φωτιές σε σκουπίδια.

Οι αρχές στη Δυτική Ελλάδα ταυτοποίησαν 12 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια και παρακώλυση συγκοινωνιών. Στην Αχαΐα οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ενημερώθηκαν πως ο 63χρονος που απολογήθηκε χθες κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ένταση προκλήθηκε και σε περιοχές της Αργολίδας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο