LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2020 07:19

Ο Πομπέο υπόσχεται να δημοσιοποιήσει τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον

Για ποιον λόγο βρέθηκε στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών. 

AP - ΗΠΑ - ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, ο οποίος μπήκε χθες στο στόχαστρο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ –γεγονός εξαιρετικά σπάνιο– υποσχέθηκε σήμερα ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον τα οποία, σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, αποδεικνύουν ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα έπρεπε να διωχθεί ποινικά. 

Ο Πομπέο, όταν ρωτήθηκε για την κριτική που δέχτηκε από τον πρόεδρο, απάντησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News: «Θα φτάσουμε κι εκεί. Θα βγάλουμε αυτές τις πληροφορίες για να μπορέσουν να τις δουν οι Αμερικανοί». 

Στην ερώτηση αν θα δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Πομπέο πρόσθεσε: «Θα το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν. Πιστεύω σίγουρα ότι θα δούμε περισσότερα πριν από τις εκλογές». 

Την Πέμπτη ο Τραμπ επέκρινε δριμύτατα τον υπουργό του για το θέμα αυτό και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί ο Πομπέο δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο ώστε να ασκηθεί δίωξη στην Κλίντον για αυτήν την υπόθεση. Αυτά τα e-mail «βρίσκονται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά ο Μάικ Πομπέο ήταν ανίκανος να τα βγάλει (στη δημοσιότητα), κάτι που είναι πολύ ατυχές. Δεν είμαι ικανοποιημένος μαζί του σ’ αυτό το θέμα», είπε. 

Η Κλίντον κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό σέρβερ όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών για την επίσημη αλληλογραφία της και όχι τον ασφαλή σέρβερ του υπουργείου. Το 2016, κατά την προεκλογική εκστρατεία του, ο Τραμπ ζητούσε συνεχώς «να την στείλουν στη φυλακή». 

Αφού ερεύνησε την υπόθεση, το FBI δεν άσκησε δίωξη στη Χίλαρι Κλίντον, όμως έκρινε «εξαιρετικά ασύνετη» την πράξη της. 

Πέρσι, μετά από έρευνα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αποκαλύφθηκε ότι η κόρη του προέδρου Τραμπ, Ιβάνκα και ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, που είναι και οι δύο σύμβουλοί του στον Λευκό Οίκο, χρησιμοποιούσαν επίσης ιδιωτικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για υποθέσεις που σχετίζονται με την κυβερνητική δραστηριότητά τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς19:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο