LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Οκτωβρίου 2020 11:37 | Ανανέωση: 09 Οκτωβρίου 2020 11:37

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη

Ομάδα νεαρών πέταξε μπογιές, αναποδογύρισαν γραφεία και προκάλεσαν ζημιές.

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΥΤΑΝΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ

Εκτεταμένες φθορές προκάλεσε ομάδα ατόμων που εισέβαλε στο γραφείο του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο, Ανδρέα Μπουντουβή, στην Πολυτεχνειούπολη, χωρίς ωστόσο ο πρύτανης να βρίσκεται εκεί την ώρα του συμβάντος.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ομάδα 10 έως 15 ατόμων μπήκαν ξαφνικά στο γραφείο του πρύτανη, έριξαν μπογιές και πέταξαν φέιγ βολάν που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από το κτίριο Γκίνη και το κάτω Πολυτεχνείο», ισχυριζόμενοι ότι η δράση τους αποτελεί «πολιτική παρέμβαση».

Πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «μέσα σε τρία το πολύ λεπτά προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές», ενώ ο κ. Μπουντουβής παραμένει στον χώρο, μαζί με το προσωπικό του γραφείου του.

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΥΤΑΝΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ

Η ΟΝΝΕΔ / ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρει σε ανακοίνωση της "Σήμερα το πρωί ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο γραφείο του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέα Μπουντουβή, προκαλώντας βανδαλισμούς εντός του γραφείου του και προπηλακίζοντας τον ίδιο, ως «πολιτική παρέμβαση για την κατάληψη Γκίνη». Η βία και οι τραμπουκισμοί μόνο πολιτικές παρεμβάσεις δεν είναι. Είναι παράνομες ενέργειες και μόνο ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται. Η εμβληματική μεταρρύθμιση της κατάργησης του ασύλου ανομίας και της επαναφοράς του στην πραγματική έννοια της ακαδημαϊκής ελευθερίας έχει θέσει πλέον τις βάσεις για την καθιέρωση ειδικού σώματος πανεπιστημιακής φύλαξης -πράγμα που αποτελεί πάγια πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ-, ούτως ώστε οι τραμπούκοι κάθε «απόχρωσης» να συλλαμβάνονται και να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη. Όσο και αν κάποιοι αρνούνται να το αποδεχτούν, οι μέρες της ανομίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το Πανεπιστήμιο επιστρέφει στους φυσικούς κατόχους του, δηλαδή τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζομένους. Η νομιμότητα και η ασφάλεια στα πανεπιστήμια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση".

Με ανακοίνωση της, η Ελληνική Λύση "καταγγέλλει το νέο κρούσμα βίας παρακρατικών κουκουλοφόρων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με την εισβολή στο γραφείο του πρυτάνεως και την φυγάδευση του τελευταίου. Ασεβείς προς τον «πνευματικό πατέρα» που τους εξασφαλίζει το «Ευ Ζην», συμπεριφορά «θεραπαινίδων» κοινωνικής παρακμής. Η κυβέρνηση που «θα έβγαζε τις κουκούλες και θα καταργούσε το άσυλο», μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε «άσυλα κουκουλοφόρων». Η Ελληνική Λύση απαιτεί, έξω τα κόμματα και οι παρακρατικοί από τα πανεπιστήμια και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα"|.

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΥΤΑΝΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Βασικός ύποπτος ο γιος τουςΣήμερα 07:42 | Ειδήσεις

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται περισσότερα στοιχεία τις επόμενες ώρες.

Διόδια Αφιδνών: Διακοπή κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω φωτιάς σε φορτηγόΣήμερα 08:06 | Ειδήσεις

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:11 | Ειδήσεις

Οι εκπρόσωποι των αγροτών επισημαίνουν ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση μπορεί να γίνει μόνο επί των συγκεκριμένων αιτημάτων που έχουν κατατεθεί και όχι σε γενικό πλαίσιο.

Αιγάλεω: Φωτιά σε διαμέρισμα τα ξημερώματα - Στο νοσοκομείο ηλικιωμένηΣήμερα 07:01 | Ειδήσεις

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς έχει ξεκινήσει προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παραμένουν στα αγροτοκτηνοτροφικά τους μπλόκα οι παραγωγοί στην Κοζάνη10:08Βοιωτία: Ανατράπηκε βυτιοφόρο στη Θηβών - Λιβαδειάς (εικόνες)09:54ΗΠΑ - Επίθεση στο Πανεπιστήμιο Brown: Ελεύθερος ο 24χρονος που είχε συλληφθεί ως ύποπος για το αιματοκύλισμα 09:40Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών: Σκάφος ελληνικών συμφερόντων στο επίκεντρο - Πέντε συλλήψεις στην Ελλάδα09:26Μαύρη μέρα στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 21 νεκροί σε ξαφνικές πλημμύρες09:12Στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ ο Μπέβερλι08:58Αυστραλία: Εθνικό πένθος στη χώρα μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ08:44Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:30Διόδια Αφιδνών: Διακοπή κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω φωτιάς σε φορτηγό08:16Σήμερα η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου08:02Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Βασικός ύποπτος ο γιος τους07:48Στις Βρυξέλλες Παπασταύρου και Τσάφος για το συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ07:34Αυστραλία: Αυστηρότεροι νόμοι για τα όπλα, μετά την επίθεση στο Σίδνεϋ07:20Αιγάλεω: Φωτιά σε διαμέρισμα τα ξημερώματα - Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη07:06Μαύρη σοκολάτα: Χημική ουσία που περιέχει μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση06:52Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Δεκεμβρίου06:38Ηράκλειο: Συνελήφθη αλλοδαπός για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά06:24Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:10Καβάλα: Κυνηγός πυροβόλησε τον φίλο του23:59Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις για το Χάνουκα σε όλο τον κόσμο μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ 23:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο