LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2020 23:25 | Ανανέωση: 08 Οκτωβρίου 2020 23:21

ΗΠΑ: ομάδα σχεδίαζε την απαγωγή της κυβερνήτη του Μίσιγκαν

Η Γκρέτσεν Ουίτμερ, συχνός στόχος της οργής του Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι το μίσος, ο φανατισμός και η βία δεν έχουν καμία θέση στην πολιτεία του Μίσιγκαν...

Γκρέτσεν Ουίτμερ

Συνολικά 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 6 άνδρες που σχετίζονται με την πολιτοφυλακή Wolverine Watchmen, συνελήφθησαν καθώς φέρονται να σχεδίαζαν την απαγωγή της κυβερνήτη του Μίσιγκαν και να επιτεθούν στο κτίριο του Καπιτωλίου, έγινε σήμερα γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές.

Η ομάδα σχεδίαζε να απαγάγει την Γκρέτσεν Ουίτμερ, μια Δημοκρατική και συχνό στόχο της οργής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφα του FBI που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. «Οι προσπάθειάς μας αποκάλυψαν λεπτομερή σχέδια που θα έθεταν σε κίνδυνο τις ζωές μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, κυβερνητικών αξιωματούχων και του ευρύτερου κοινού», είπε η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν Ντάνα Νέσελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για να ανακοινώσει το κατηγορητήριο.

Εσωτερικά υπομνήματα των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας είχαν προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες ότι βίαιοι εγχώριοι εξτρεμιστές θα μπορούσαν να απειλήσουν στόχους που συνδέονταν με τις εκλογές, μια ανησυχία που είχε επιταθεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού, τις πολιτικές εντάσεις, την πολιτική αναταραχή και τις εκστρατείες παραπληροφόρησης από το εξωτερικό. Ο Άντριου Μπερτζ, εισαγγελέας στο δυτικό τμήμα του Μίσιγκαν, είπε ότι το FBI έμαθε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι μια ομάδα ανθρώπων συζητούσε τη «βίαιη ανατροπή» της κυβέρνησης του Μίσιγκαν. Η ομάδα των έξι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με την ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστεί με τις κατηγορίες για απόπειρα απαγωγής της Ουίτμερ, σύμφωνα με τον Μπερτζ.

Δύο εξ αυτών ειδικά «… συζητούσαν να πυροδοτήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς για να οδηγήσουν την αστυνομία μακριά από την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι (της Ουίτμερ)» και ένας εξ αυτών «επιθεώρησε το κάτω μέρος μιας γέφυρας σε αυτοκινητόδρομο του Μίσιγκαν για να εντοπίσει σημεία όπου θα τοποθετούσε τα εκρηκτικά», εξήγησε ο εισαγγελέας. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν είπε ότι το γραφείο της απήγγειλε επιπλέον κατηγορίες σε βάρος των μελών της πολιτοφυλακής Wolverine Watchmen. «Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι ότι προσπάθησαν να βρουν τις διευθύνσεις των σπιτιών μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου προκειμένου να τους στοχοθετήσουν, να διατυπώσουν απειλές για βία που στόχευε στο να υποκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο».

Γκρέτσεν Ουίτμερ

Σύμφωνα με τα έγγραφα του FBI, ένας εκ των συλληφθέντων, ο Άνταμ Φοξ είχε αναφέρει επανειλημμένως πως ήθελε να απαγάγει την Ουίτμερ πριν από τις εθνικές εκλογές. Σε ένα τηλεφώνημα τον Ιούνιο, ο Φοξ είπε ότι θα δίκαζε την Ουίτμερ για «προδοσία» αφού την είχε πάρει όμηρο. Σε ένα βίντεο που είχε προβληθεί ζωντανά σε ιδιωτική ομάδα του Facebook, ο Φοξ αποκαλούσε την Ουίτμερ «τυραννική σκύλα», επειδή είχε περιορίσει την πρόσβαση στα γυμναστήρια λόγω του νέου κορονοϊού. «Δεν ξέρω, αγόρια, πρέπει να κάνουμε κάτι. Συνδεθείτε με εμένα στο άλλο σύστημα επικοινωνίας, δώστε μου κάποιες ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε», λέει ο Φοξ στο βίντεο.

Η Γκρέτσεν Ουίτμερ, που είχε στοχοθετηθεί από τον Τραμπ για τις προσπάθειές της να επιβάλει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι ενθαρρύνει εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως τους «άρρωστους και εξαχρειωμένους άντρες» που «προετοιμαζόντουσαν να με απαγάγουν και πιθανόν να με σκοτώσουν», αναφέροντας ως παράδειγμα την άρνηση του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα να καταδικάσει τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο πρόσφατο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν.

«Όταν οι ηγέτες μας συναντιούνται, ενθαρρύνουν και διατηρούν σχέσεις με εγχώριους τρομοκράτες, νομιμοποιούν τις ενέργειές τους και είναι συνένοχοι», δήλωσε η Ουίτμερ σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν είμαστε ο ένας εχθρός του άλλου, είπε. «Το μίσος, ο φανατισμός και η βία δεν έχουν καμία θέση στην πολιτεία του Μίσιγκαν», είπε η κυβερνήτης, ευχαριστώντας τις δυνάμεις επιβολής του νόμου για την αποτροπή της απαγωγής και τη σύλληψη των φερόμενων δραστών.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεισμοί στην Εύβοια - Καραστάθης: Δεν μπορούμε εύκολα να πούμε αν ήταν ή όχι ο κύριος σεισμός (βίντεο)08:16Συρία: Νεκροί αστυνομικοί εξαιτίας έκρηξης παγιδευμένου οχήματος08:02ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 23 Μαΐου07:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Μαΐου07:33Πύργος Απόλλων: “Βουτιά θανάτου” από τον 24ο όροφο07:19Μπάιντεν - Καρκίνος: Ο Τραμπ εύχεται καλή ανάρρωση07:06Ισραήλ: Ο στρατός αναγγέλλει ευρείας κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα06:52Σημεία για rapid test δωρεάν τη Δευτέρα06:38Σεισμός στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική06:24Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:11Η καθιστική ζωή παράγοντας κινδύνου για Αλτσχάιμερ 23:59Ο Μπάιντεν διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη – έχει κάνει μετάσταση στα οστά23:44Ρίο: Κρίσιμη η κατάσταση του 16χρονου ποδηλάτη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο23:30Πολωνία – προεδρικές εκλογές: Μικρό προβάδισμα για τον Τρασκόφσκι στο exit poll23:16Εκλογές - Ρουμανία: Προηγείται ο Νικούσορ Νταν σύμφωνα με τα exit polls23:00Το πρώτο έντυπο περιοδικό στην ιστορία της αποκτά η Βουλή των Ελλήνων22:46Δολοφονία στη Βάρδα: Την Τρίτη η απολογία του καθ’ ομολογίαν δράστη22:32Βόλος – Καλλιθέα: Πικρή… νίκη για τους φιλοξενούμενους22:18Γαλλία – αεροδρόμιο Ορλί: Χάος λόγω βλάβης στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας22:03Λάρισα: «Εστία κινδύνου» από κάγκελο που ξεκόλλησε21:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο