LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2020 19:13 | Ανανέωση: 08 Οκτωβρίου 2020 19:20

Δίκη Χρυσής Αυγής: την Παρασκευή η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Με τις  δευτερολογίες των συνηγόρων θα ξεκινήσει την Παρασκευή η διαδικασία. Τι ζήτησε η εισαγγελέας. Τι απαντά, με νέες τους δηλώσεις, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Χρυσή Αυγή - Δίκη

Για το πρωί της Παρασκευής, στις 11.00, διέκοψε τη συνεδρίασή του το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις δευτερολογίες συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων, με το δικαστήριο να αποφασίζει επί τους θέματος.

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό στο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης. «Τι ελαφρυντικά να προτείνω όταν τους κρίνατε εγκληματική οργάνωση; Πώς να δώσω ελαφρυντικό όταν έχουν κριθεί ένοχοι για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα; Είμαι αναγκασμένη να προτείνω συλλήβδην την απόρριψη των ελαφρυντικών» είπε η κ. εισαγγελέας.

Η ίδια πάντως εισηγήθηκε να δοθεί μία ελαφρυντική περίσταση που αφορά μη συμμετοχή μέλους σε κακουργηματική πράξη οργάνωσης, ερμηνεύοντας τη διάταξη 187 του ποινικού κώδικα παράγραφος 6. Η εισαγγελική πρόταση αφορά μόνο όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και δεν έχουν τελέσει ή δεν βαρύνονται με κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την οργάνωση.

Με νέες δηλώσεις επί των ελαφρυντικών, επανήλθε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, έξω από το Εφετείο. Αναφερόμενος ο κ. Παπαδάκης στα ελαφρυντικά που διεκδικούν οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσε: «Η ελαφρυντική περίσταση της μη τέλεσης αξιόποινων πράξεων που αναφέρεται στο άρθρο 187 παράγραφος 6 του παλιού Ποινικού Κώδικα που επικαλούνται οι υπερασπιστές, εφαρμόζεται όταν η μη τέλεση εγκληματικών πράξεων αφορά την εγκληματική οργάνωση και όχι όταν μια εγκληματική οργάνωση στην οποία έχει καταδικαστεί κάποιος για ένταξη, έχει τελέσει εγκληματικές πράξεις αλλά δεν έχει τελέσει ο ίδιος. Αυτό προκύπτει ευθέως, τόσο από την εισηγητική έκθεση του νόμου, όσο και από ένα βιβλίο, το σύγγραμμα «Ασφάλεια και Ελευθερία» του Ιωάννη Μανωλεδάκη, το οποίο έκαναν σημαία στις αγορεύσεις τους πριν οι συνήγοροι υπεράσπισης, αλλά τώρα το ξέχασαν, διότι αυτά τα οποία γράφει είναι αντίθετα με αυτά τα οποία υποστηρίζουν».

Με αιχμή προς την εισαγγελέα της έδρας, ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι «τουλάχιστον η εισαγγελέας όφειλε να το έχει διαβάσει. Ο σκοπός για τον οποίο καθιερώθηκε αυτό το ελαφρυντικό, είναι ότι κάποιο μέλος εγκληματικής οργάνωσης που πράγματι είναι αδρανής και δεν έχει τελέσει αυτά που σχεδιάζει, να μπορεί να αντιμετωπίζεται επιεικέστερα. Όχι όμως κάποιος που βρίσκεται σε μια οργάνωση που έχει τελέσει εγκληματικές πράξεις, που αυτός το ξέρει και επειδή ο ίδιος δεν έχει συμμετάσχει στην τέλεση τους να παίρνει ελαφρυντικό. Συνεπώς, η απονομή της δικαιοσύνης απαιτεί την απόρριψη για όλους τους κατηγορούμενους του ελαφρυντικού αυτού και οφείλουν όσοι δεν έχουν ανοίξει στην εισηγητική έκθεση του νόμου και το βιβλίο του Γιάννη Μανωλεδάκη, το οποίο όπως είπαμε οι ίδιοι οι συνήγοροι υπεράσπισης το ανέφεραν δυο και τρεις φορές στις αγορεύσεις τους, να κάτσουν να το διαβάσουν».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο