LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2020 21:37

Παναγιωτόπουλος: Ακόμα ψάχνουν οι τουρκικές δυνάμεις να βρουν τα υποβρύχια μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε «ανοησίες» τα περί «υποβρυχίων που γέρνουν». 

Υποβρύχιο U-214

Ακόμα ψάχνουν οι τουρκικές δυνάμεις να βρουν τα υποβρύχια 214 του Πολεμικού Ναυτικού ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο παρουσίασης τροπολογίας με την οποία ρυθμίζεται η ολοκλήρωση (α) της ναυπήγησης δύο πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού στην Ελευσίνα και (β) των εργασιών τεσσάρων υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την καταστολή του "ξεπλύματος" μαύρου χρήματος. Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, τα παραπάνω υποβρύχια έχουν ειδικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την πρόωση, δηλαδή ένα σιωπηλό σύστημα, και δεν γίνονται αντιληπτά από τα ελικόπτερα ή τα αεροπλάνα ή τα πλοία που τα ψάχνουν. Πρόκειται για τα πιο άρτια οπλικά συστήματα για το Πολεμικό Ναυτικό, που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα κατά την κρίση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο προ ολίγου διαστήματος, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι πρέπει "να καταρρίψουμε οριστικά και αμετάκλητα τον μύθο των υποβρυχίων που γέρνουν, δεδομένου ότι και ο υποφαινόμενος είχα χρηματίσει μέλος της εξεταστικής επιτροπής που εξέτασε τα έργα και τις ημέρες τεσσάρων ή πέντε υπουργών που χειρίστηκαν τις συμβάσεις των υποβρυχίων". Όπως εξήγησε, το πρώτο απ' αυτά τα υποβρύχια, το πρωτότυπο, σε κάποιες πρώτες δοκιμές στη Βόρεια Θάλασσα, και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, πάνω από πέντε μποφόρ, παρουσίασε μία κλίση, κάτι εντελώς φυσιολογικό για ένα πρωτότυπο είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Σημείωσε ότι ακολούθως έγιναν οι σχετικές παρεμβάσεις και διορθώθηκε αυτή η ελάχιστη κλίση. Τόνισε μάλιστα ότι από τη στιγμή που παραλήφθηκαν και εντάχθηκαν στις υπηρεσιακές δομές του Πολεμικού Ναυτικού "ήταν σε άριστη κατάσταση και χωρίς καμία κλίση προφανώς ή κανένα άλλο πρόβλημα, όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωτότυπα. Και βέβαια απέδειξαν την αξία τους ως παράγοντες υπεροχής στο πεδίο στην πρόσφατη κρίση. Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι σχετικές δυνάμεις των Τούρκων λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών όσο αφορά την πρόωση. Έχουν ένα -αν μπορώ να το πω έτσι σχηματικά- σιωπηλό σύστημα και δεν γίνονται αντιληπτά από τα ελικόπτερα ή τα αεροπλάνα ή τα πλοία που τα ψάχνουν". 

Επομένως, συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, νομίζω ότι πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την ανοησία για τα υποβρύχια που γέρνουν. Δεν θίγω το θέμα για το εάν κόστισαν ακριβά ή αν δεν κόστισαν. Ήταν όμως τα απολύτως απαραίτητα όπλα που χρειαζόταν το Πολεμικό μας Ναυτικό και αυτό ισχύει ακόμα και στις μέρες μας, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες έφτασαν στην έξοδο για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"Σήμερα 14:43 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, οι προθέσεις των αγροτών, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν είναι να μεταβούν στον κόμβο αεροδρομίου.

Μητσοτάκης για Μάτι και Μάνδρα: Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμεΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

«Οκτώ χρόνια από το δράμα στη Μάνδρα και την τραγωδία στο Μάτι που ακολούθησε, οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί».

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας (βίντεο)Σήμερα 16:08 | Ειδήσεις

Η συνάντηση της κ. Γκιλφόϊλ με τον Βασίλη Κικίλια

Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμοΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

Για το έτος 2025, συμπεριελήφθησαν στην κατάταξη 2.025 πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Θεσσαλονίκη17:20Αγρότες: Έκλεισαν για μία ώρα και τους παραδρόμους στο Μπράλο17:06Μαρινάκης: Πέντε χιλιάδες έργα έως το 2030 άνω των 68 δισ. ευρώ16:52Αγρότες στη Θεσσαλονίκη: Επιστρέφουν στα Πράσινα Φανάρια16:38Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας (βίντεο)16:24Τουρκία: Ποδοσφαιριστές της Super Lig ανάμεσα στους 20 υπόπτους που προφυλακίστηκαν για παράνομα στοιχήματα 16:10Αγροτοκτηνοτρόφοι στη Θεσσαλονίκη: Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν την έξοδο για το αεροδρόμιο από τη Μουδανιών15:56Εργατικό ατύχημα για 45χρονο χειριστή γερανού στο ναυπηγείο Περάματος15:46Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα και την παρακώλυση συγκοινωνιών15:32Μητσοτάκης για Μάτι και Μάνδρα: Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε15:18Μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες έφτασαν στην έξοδο για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"15:04ΚΥΣΕΑ: Οι διεθνείς εξελίξεις και τα εξοπλιστικά προγράμματα στο επίκεντρο της συνεδρίασης14:50Νέο αγροτικό μπλόκο στην Έδεσσα14:36Ρωσία: Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη βορειοανατολικά της Μόσχας14:22Ζωγράφου: Οδηγός λεωφορείου κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από αντιπαράθεση με οδηγό ΙΧ14:08Ηράκλειο: Οι αγρότες έχουν αποκλείσει το κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης 13:54Καλύβια: Βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ μέσα σε κλεμμένα ΙΧ13:40Χαλκιδική: Στήθηκε στη Νικήτη Σιθωνίας το πρώτο μπλόκο μελισσοκόμων και αγροτών μέσα στον νομό13:26Ζάκυνθος: Αύριο το τελευταίο αντίο στο άτυχο 2χρονο που έχασε την ζωή του από Πίτμπουλ 13:12Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμο12:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο