LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2020 10:14

Ο κορονοϊός “έκοψε χοντρά” την κίνηση στα πατσατζίδικα

Οι ιδιοκτήτες τονίζουν πως έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και τα έξοδά τους.

ΠΑΤΣΑΣ

Η σκηνή με τον μάγειρα να κόβει τον πατσά, τη μυρωδιά του σκόρδου να “τρυπάει” τη μύτη και το μπούκοβο να καίει τον ουρανίσκο, αποτελεί πλέον παρελθόν μετά την επιβολή των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης τα μεσάνυχτα.

Το “φαγητό του ξενύχτη” όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τον πατσά, σερβίρεται πλέον μόνο σε πακέτο και, όπως λένε οι ιδιοκτήτες πατσατζίδικων, ο κορονοϊός “χοντρόκοψε” την κατανάλωση της σούπας των ξενύχτηδων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Δημήτρης Τσαρούχας, ιδιοκτήτης ενός από τα πιο παλιά πατσατζίδικα της Θεσσαλονίκης στο οποίο έχουν ...δειπνήσει πολλοί πολιτικοί και καλλιτέχνες, δηλώνει πως ο κορονοϊός “πάγωσε” την καυτή σούπα και συνάμα έφερε νέα δεδομένα με τον... ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο πατσά να πωλείται σε συσκευασία για το σπίτι.

«Όταν μιλάμε για τον πατσά, μιλάμε για μια διαδικασία μυσταγωγίας, δηλαδή αυτός που θα έρθει να φάει, θέλει να καθίσει στο τραπέζι, να ακούει το μαχαίρι που κόβει τον πατσά να χτυπάει στο τεφλόν (παλαιότερα στο ξύλο), θέλει να μυρίσει το σκόρδο αναμεμειγμένο με το ξύδι. Πρόκειται για μία διαδικασία που αγαπούν οι ξενύχτηδες και τώρα συμβαίνει κάτι που δεν έχει συνηθίσει ο πελάτης, να τον παίρνει σε πακέτο», εξηγεί.

ΠΑΤΣΑΣ

Οι ιδιοκτήτες πατσατζίδικων λένε πως έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά αφού, ως επί το πλείστον, οι πελάτες κατέφθαναν τις μεταμεσονύκτιες ώρες τα εστιατόριά τους. Αν και τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά όλες τις ώρες (για σούπες- πακέτο), η απώλεια εσόδων είναι τεράστια, καθώς μόνο το πακέτο δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες και τα έξοδά τους.

«Ζούμε μια ειδική και καινούρια πραγματικότητα στην εστίαση, όμως παρατηρώ ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές ταχύτητες στο κομμάτι παροχής υπηρεσιών. Θα έπρεπε να υπάρχει διαχωρισμός στις επιχειρήσεις εστίασης, καθώς μπήκαμε στην ίδια κατηγορία με μπαρ όπου συνωστίζονταν κόσμος, κάτι που διαφέρει εντελώς από το να φάει κάποιος μια σούπα σε ένα τραπέζι, τηρώντας τις αποστάσεις και τις οδηγίες.

Ο κ. Τσαρούχας υποστηρίζει πως είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας κάνοντας λόγο για τη χειρότερη οικονομική χρονιά από την αρχή της λειτουργίας του πατσατζίδικου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο