LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2020 10:14

Ο κορονοϊός “έκοψε χοντρά” την κίνηση στα πατσατζίδικα

Οι ιδιοκτήτες τονίζουν πως έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και τα έξοδά τους.

ΠΑΤΣΑΣ

Η σκηνή με τον μάγειρα να κόβει τον πατσά, τη μυρωδιά του σκόρδου να “τρυπάει” τη μύτη και το μπούκοβο να καίει τον ουρανίσκο, αποτελεί πλέον παρελθόν μετά την επιβολή των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης τα μεσάνυχτα.

Το “φαγητό του ξενύχτη” όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τον πατσά, σερβίρεται πλέον μόνο σε πακέτο και, όπως λένε οι ιδιοκτήτες πατσατζίδικων, ο κορονοϊός “χοντρόκοψε” την κατανάλωση της σούπας των ξενύχτηδων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Δημήτρης Τσαρούχας, ιδιοκτήτης ενός από τα πιο παλιά πατσατζίδικα της Θεσσαλονίκης στο οποίο έχουν ...δειπνήσει πολλοί πολιτικοί και καλλιτέχνες, δηλώνει πως ο κορονοϊός “πάγωσε” την καυτή σούπα και συνάμα έφερε νέα δεδομένα με τον... ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο πατσά να πωλείται σε συσκευασία για το σπίτι.

«Όταν μιλάμε για τον πατσά, μιλάμε για μια διαδικασία μυσταγωγίας, δηλαδή αυτός που θα έρθει να φάει, θέλει να καθίσει στο τραπέζι, να ακούει το μαχαίρι που κόβει τον πατσά να χτυπάει στο τεφλόν (παλαιότερα στο ξύλο), θέλει να μυρίσει το σκόρδο αναμεμειγμένο με το ξύδι. Πρόκειται για μία διαδικασία που αγαπούν οι ξενύχτηδες και τώρα συμβαίνει κάτι που δεν έχει συνηθίσει ο πελάτης, να τον παίρνει σε πακέτο», εξηγεί.

ΠΑΤΣΑΣ

Οι ιδιοκτήτες πατσατζίδικων λένε πως έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά αφού, ως επί το πλείστον, οι πελάτες κατέφθαναν τις μεταμεσονύκτιες ώρες τα εστιατόριά τους. Αν και τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά όλες τις ώρες (για σούπες- πακέτο), η απώλεια εσόδων είναι τεράστια, καθώς μόνο το πακέτο δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες και τα έξοδά τους.

«Ζούμε μια ειδική και καινούρια πραγματικότητα στην εστίαση, όμως παρατηρώ ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές ταχύτητες στο κομμάτι παροχής υπηρεσιών. Θα έπρεπε να υπάρχει διαχωρισμός στις επιχειρήσεις εστίασης, καθώς μπήκαμε στην ίδια κατηγορία με μπαρ όπου συνωστίζονταν κόσμος, κάτι που διαφέρει εντελώς από το να φάει κάποιος μια σούπα σε ένα τραπέζι, τηρώντας τις αποστάσεις και τις οδηγίες.

Ο κ. Τσαρούχας υποστηρίζει πως είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας κάνοντας λόγο για τη χειρότερη οικονομική χρονιά από την αρχή της λειτουργίας του πατσατζίδικου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Ant1news.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!22:00Το Ρίο έσπασε ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον κόσμο21:44Οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύουν το 2026 στους αυτοκινητόδρομους21:30Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν στηριζόμενοι σε όλα όσα μας ενώνουν21:16Μόνο για τα αστικά λεωφορεία η κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, από το 202621:02Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών20:48ANT1 Sports: Μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνουν τις ευχές τους ενόψει του νέου έτους20:34Πρωτοχρονιά στον κόσμο: Η υφήλιος αποχαιρετά το 2025 με πυροτεχνήματα και παγωμένες βουτιές20:20Στις φλόγες τυλίχθηκε διαμέρισμα στην Καλαμαριά20:06Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά19:52Το μεγαλύτερο ριφιφί των Χριστουγέννων: Άδειασαν πάνω από 3.000 θυρίδες19:36Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράν: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)19:22Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 202319:08Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κλείνει το 2025 με καθαρό αποτύπωμα18:54Ουκρανία: "Γελοίο" το βίντεο που παρουσίασε η Μόσχα για τη δήθεν επίθεση στην κατοικία του Πούτιν18:40Γυναίκα έκλεψε κοσμήματα αξίας 44.500 ευρώ και τα πούλησε για… 1.50018:26Παραμένει η κυκλοφοριακή ρύθμιση στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας18:12To Σίδνεϊ της Αυστραλίας γιόρτασε την έλευση του 2026 με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων17:58Μητσοτάκης: Να υποδεχτούμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την αυγή του νέου έτους17:44Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην πρώτη γραμμή της προφοράς και το 202517:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο