LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2020 15:57

Αχτσιόγλου για προστασία πρώτης κατοικίας: Εξαπατητική η ρητορική της Κυβέρνησης

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπολύει η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόκκινα δάνεια - χρήματα

«Η κυβέρνηση επιλέγει αυτή την περίοδο για να καταργήσει ευθέως την προστασία της πρώτης κατοικίας και να επιταχύνει τελικά τη φτωχοποίηση των πολιτών, για την οποία εξάλλου έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης εξαιτίας της ατελέσφορης οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί κατά την πανδημία», δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου στην εφημερίδα “Documento”.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει πως η Κυβέρνηση «την ανάλγητη αυτή πολιτική της, που ως μόνη πυξίδα έχει την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων των Τραπεζών, επενδύει με μια άνευ προηγουμένου εξαπατητική ρητορική περί δήθεν “δεύτερης ευκαιρίας”».

Σχολιάζει πως «η πλέον σκληρή, εκτός τόπου και χρόνου και μακριά από κάθε έννοια κοινωνικών αναγκών πολιτική που υλοποιεί αυτή η Κυβέρνηση, είναι η πολιτική της για την πρώτη κατοικία, τις πτωχεύσεις και τους πλειστηριασμούς».

Στο ίδιο πλαίσιο κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι «εν μέσω μιας περιόδου βαθιάς οικονομικής κρίσης, μόλις στις απαρχές μιας νέας κοινωνικής κρίσης που παίρνει τα χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης», «επιλέγει να άρει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και διά μέσου του νέου πτωχευτικού που εισηγείται, καθιστά ως πρώτη και κορυφαία προτεραιότητα τη ρευστοποίηση και την απώλεια της περιουσίας των πολιτών-δανειοληπτών έναντι οποιασδήποτε άλλης μέριμνας, οποιουδήποτε άλλου κοινωνικού συμφέροντος».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο