LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Οκτωβρίου 2020 17:33 | Ανανέωση: 03 Οκτωβρίου 2020 17:41

Εξιχνίαση δολοφονίας μάνας και κόρης το 2007

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της διπλής δολοφονίας, πριν από 13 χρόνια.

Αστυνομία - σύλληψη - περιπολικό - χειμώνας

Του Μανώλη Ασαριώτη

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες και τεράστια ερευνητική δυσκολία κρύβει η εξιχνίαση διπλής ανθρωποκτονίας από τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, η οποία έγινε τον Ιούλιο του 2007.

Τον Ιούλιο του 2007 δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας η εξαφάνιση δύο γυναικών, υπηκόων Γεωργίας, μητέρας και κόρης, ηλικίας 59 και 21 ετών. Τότε δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο για τις δύο αγνοούμενες, οι οποίες το 2015 κηρύχθηκαν επίσημα νεκρές από το δικαστήριο τής Τυφλίδας και η υπόθεση "έκλεισε".

Πριν από περίπου έναν χρόνο έφθασε στην Αστυνομία η πληροφορία ότι η εξαφάνισή τους ήταν εγκληματική ενέργεια και άμεσα ενεργοποιήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας έψαξαν, έμαθαν το παρασκήνιο, ταυτοποίησαν τους φερόμενους ως δράστες και, όταν εκείνοι επέστρεψαν στη χώρα μας, προχώρησαν στην προσαγωγή τους, τους εξέτασαν και πήραν την ομολογία.

Ως δράστες κατηγορούνται και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 54 και 60 ετών. Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Τι και γιατί

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος το 2007 είχε ερωτική σχέση με την κόρη, η οποία μαζί με τη μητέρα της από κάποιο σημείο και ύστερα τον εκβίαζαν ότι θα αποκαλύψουν τη σχέση στη σύζυγο και τα πέντε παιδιά του και έτσι του έπαιρναν χρήματα.

Ο 54χρονος αποφάσισε να "λύσει" το πρόβλημα και έδωσε 10.000 ευρώ στον 60χρονο για να τον βοηθήσει.

Τις φώναξε στο σπίτι του, στα Άνω Πετράλωνα, και εκεί τις μέθυσαν, τις έπνιξαν με σκοινί και στη συνέχεια, για να ξεφορτωθούν τα πτώματά τους, κάλεσαν και έναν τρίτο ομοεθνή τους. Τεμάχισαν τα πτώματα, τα τοποθέτησαν σε πέντε σακούλες και τα πέταξαν σε διαφορετικούς κάδους σκουπιδιών της Αττικής.

Για διαφορετικούς λόγους, οι δύο κατηγορούμενοι έφυγαν από την Ελλάδα, αλλά επέστρεψαν πριν από περίπου δέκα ημέρες. Ο 54χρονος ομολόγησε, αλλά όχι και ο 60χρονος. Ο τρίτος εμπλεκόμενος, επίσης ομολόγησε, αλλά τα αδικήματα που τον βαρύνουν δεν είναι σε βαθμό κακουργήματος και έτσι είναι ελεύθερος.

13 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία, χωρίς να έχουν στοιχεία από τη σκηνή του εγκλήματος, χωρίς να έχουν σορούς, κατάφεραν τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών να συγκεντρώσουν τόσα στοιχεία, που να οδηγήσουν δύο από τους τρεις εμπλεκόμενους στην ομολογία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο