LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2020 23:40 | Ανανέωση: 01 Οκτωβρίου 2020 23:42

Europa League - ΑΕΚ: Επική πρόκριση σε βάρος της Βόλφσμπουργκ

Με γκολ στην εκπνοή του αγώνα, η “Ένωση” πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης.

ΑΕΚ – Βόλφσμπουργκ

Με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τη Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Η “Ένωση” βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο (45΄ Μεχμέντι), όμως ισοφάρισε με εκπληκτικό γκολ του Σιμόες στο 65΄ και πήρε τη νίκη με το “buzzer beater” του Ιρανού.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ και πέναλτι έχασε και βρέθηκε πίσω στο σκορ το κρισιμότερο σημείο, στην εκπνοή. Στο 18΄ ο Πέρβαν απέκρουσε το πέναλτι του Μάνταλου, το οποίο είχε κερδίσει ο Κρίστιτσιτς σε ανατροπή από τον Σλάγκερ. Ο ορισμός της μεγάλης ευκαιρίας που χάθηκε για την ΑΕΚ και μαζί η ψυχολογική ώθηση που θα της έδινε το προβάδισμα. Παρόλα αυτά, δεν έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έδειχνε ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Όμως, ακριβώς με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, ο Μπρέκαλο πάσαρε στον Μεχμέντι κι αυτός με διαγώνιο πλασέ, νίκησε τον Τσιντώτα για το 0-1. Ούτε σέντρα δεν πρόλαβαν να οι κάνουν οι παίκτες της “Ένωσης” και ο διαιτητής τους έστειλε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

AP - ΑΕΚ – Βόλφσμπουργκ

Στο β΄ ημίχρονο οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να δώσουν και την ψυχή τους. Με μπροστάρη τον Αντρέ Σιμόες που ήταν “άρχοντας” στον χώρο του κέντρου, πίεσαν ασφυκτικά τους Γερμανούς. Έλειπε όμως η καλή τελική πάσα, αφού ο Μάνταλος ήταν σε κακή μέρα επιθετικά. Και αυτό το πρόβλημα έλυσε ο Σιμόες, ο οποίος με “οβίδα” από τα 25 μέτρα ισοφάρισε στο 65ο λεπτό! Ο Πορτογάλος σκόραρε στην Ευρώπη τρία χρόνια μετά το 3-0 επί της Μπριζ, όταν είχε πετύχει δύο γκολ και είχε οδηγήσει εκ του ασφαλούς την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

AP - ΑΕΚ – Βόλφσμπουργκ

Με την αύρα του Σιμόες και την ενέργεια που έβγαζαν οι Γκαρσία, Ινσούα, Κρίστιτσιτς, η ομάδα του Καρέρα κυριαρχούσε και έδειχνε ικανή για τη μεγάλη ανατροπή. Ο Ιταλός προπονητής χρησιμοποίησε όσα “όπλα” είχε στη διάθεσή του, ρίχνοντας στο ματς τους Λιβάγια, Μαχαίρα, Ανσαριφάρντ.

Ο Ιρανός ήταν αυτός που έστειλε την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, καθώς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, “άδειασε” την άμυνα της Βόλφσμπουργκ και έγραψε το τελικό 2-1!

AP - ΑΕΚ – Βόλφσμπουργκ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίσνκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (62΄ Λιβάγια), Γκαρσία (81΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87΄ Ανσαριφάρντ).

Βόλφσμπουργκ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Πέρβαν, Λακρουά, Γκιλαβογκί, Ρουσιγιόν, Πάολο Οτάβιο, Σλάγκερ (60΄ Γκέρχαρντ), Άρνολντ, Στέφεν, Μεχμέντι, Μπρέκαλο (79΄ Μπιάλεκ), Βέγκχορστ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στο κέντρο της πόληςΣήμερα 11:04 | Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Το "Σπίτι μου 2", η Κάρτα Αναπηρίας και το επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχος (βίντεο)Σήμερα 08:56 | Ειδήσεις

Όσα είπε η κ. Μιχαηλίδου τα αποτελέσματα των προγραμμάτων Στέγασης.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:18 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Βαρουφάκη: Η αυτοκριτική, οι επιλογές και το παρασκήνιο της κρίσιμης περιόδουΣήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Ο πρώην Πρωθυπουργός περιγράφει πως ο Βαρουφάκης, που αρχικά αντιμετωπιζόταν ως πολύτιμο «asset» με διεθνή αναγνωρισιμότητα, μετατράπηκε σύντομα σε αρνητικό πρωταγωνιστή. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ για σύγκλιση στο Ουκρανικό: Μην το πιστεύετε μέχρι να το δείτε, αλλά κάτι καλό μπορεί να συμβαίνει13:48Χαλκίδα: Μητέρα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ πήγαινε τον 10χρονο γιο της στο σχολείο13:34Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες ανεβάζουν το κόστος - Καταναλωτές επιλέγουν να τα φτιάξουν μόνοι τους13:20Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Αχτσιόγλου: Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε13:06Ζελένσκι για συνομιλίες Γενεύης: Έχει σημειωθεί πρόοδος - Τώρα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή 12:52Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν12:38Ομπράντοβιτς: Ο Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο ρόστερ στην Euroleague12:24Συνάντηση Μητσοτάκη-Τασούλα: Τι είπαν για ακρίβεια, ενεργειακά και κακοκαιρία στην Ήπειρο12:10Αυστραλία: Η γερουσιαστής Πολίν Χάνσον εμφανίστηκε με μπούρκα μέσα στο κοινοβούλιο ζητώντας την απαγόρευσή της11:56Καταβάλλεται σήμερα η ετήσια οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους11:42Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στο κέντρο της πόλης11:28Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Καρδίτσα11:14Βέλγιο: Παραλύει από σήμερα η χώρα - Τριήμερη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις11:00Έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας10:46Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Βαρουφάκη: Η αυτοκριτική, οι επιλογές και το παρασκήνιο της κρίσιμης περιόδου10:32Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα έχουν διαβουλεύσεις για την Ουκρανία στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ- Αφρικανικής Ένωσης10:18Ληστές δήλωναν άστεγοι και έπαιρναν επιδόματα - Εμπλέκονται σε δεκάδες διαρρήξεις με τεράστια λεία10:04Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς09:50Σοκ στο Πέραμα: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 12χρονο έξω από σχολείο09:36Δόμνα Μιχαηλίδου: Το "Σπίτι μου 2", η Κάρτα Αναπηρίας και το επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχος (βίντεο)09:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο