LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2020 20:52 | Ανανέωση: 01 Οκτωβρίου 2020 20:54

ΑΕΚ: Στους ημιτελικούς του BCL

Το πρώτο βήμα έγινε. Η ΑΕΚ νίκησε την Νίμπουρκ, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Basketball Champions League!

ΝΙΜΠΟΥΡΚ - ΑΕΚ

Η αμυντική προσήλωση της ΑΕΚ σε δεύτερη και τρίτη περίοδο ήταν αρκετή για την Ένωση, προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Final-8 του Basketball Champions League, εκεί όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τον αποψινό νικητή του ζευγαριού Σαραγόσα (Ισπανία)–Τενερίφη (Ισπανία). Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 94-82 της Νίμπουργκ στο ΟΑΚΑ, δίνοντας συνέχεια στην πορεία τους προς το τρόπαιο.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ με 18 πόντους οδήγησε την... αγριεμένη επίθεση της ΑΕΚ, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του αναδείχθηκαν οι Ματ Λοτζέσκι (12π.), Ταϊρίς Ράις (12π.), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Νίκος Γκίκας (10π.). Από τη Νίμπουργκ ξεχώρισαν οι Τζέρικ Χάρντινγκ (16Π.) Βόιτεκ Χρούμπαν (16π.).

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 39-44, 58-69, 82-94

Μετά το... αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο βρήκε την ΑΕΚ στο -2 (23-21), η Ένωση ενεργοποίησε τα αμυντικά αντανακλαστικά της, κυρίως στην περιφέρεια, «κλειδώνοντας» τους παίκτες της Νίμπουργκ. Την ίδια στιγμή, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν ρυθμό από τα 6.75, τομέας στον οποίο υστέρησαν στην πρώτη περίοδο, μηδένισαν τα λάθη τους και με το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 21-9 βρέθηκαν στο 17΄ για πρώτη φορά στο +10 (42-32). Οι Τσέχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν από την περιφέρεια, αλλά η ΑΕΚ έμεινε σε απόσταση μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (44-39).

Η διάρκεια της Ένωσης στο αμυντικό κομμάτι και στην τρίτη περίοδο, ουσιαστικά έχρισε την ελληνική ομάδα πρόωρα νικήτρια. Οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν τους Τσέχους στους 11 πόντους μέχρι το 27΄ και με νέο ξέσπασμα στην επίθεση, το οποίο μεταφράστηκε σε επιμέρους σκορ 21-11, έφερε την ΑΕΚ στο +15 (65-50), για να κλείσει την περίοδο στο +11 (69-58). Στον επίλογο του αγώνα, η Νίμπουργκ αξιοποίησε τα λάθη και την αστοχία της Ένωσης, μείωσε σε 77-85, αλλά μέχρι εκεί... Δύο «κολλητά» τρίποντα (1 από Λάνγκφορντ, 1 από Ματσιούλις) επανέφεραν την τάξη στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο», γράφοντας το 91-79 και «σφραγίζοντας» την επιτυχία για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βιατόρ, Ρόσο, Κοζλόφσκις

ΝΙΜΠΟΥΡΚ - ΑΕΚ

Οι συνθέσεις:

ΝΙΜΠΟΥΡΚ (Αμιέλ): Ντάλτον 13 (1), Χάρντινγκ 16 (2), Χρούμπαν 16 (2), Προύιτ 14 (1), Ρούπνικ 11 (1), Μπέντα 8 (2), Κριζ 4, Τούμα, Ζίμερμαν

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Λάνγκφορντ 18 (3), Ματσιούλις 7 (1), Ρογκαβόπουλος 4, Σλότερ 4, Ζήσης 2, Χρυσικόπουλος 5 (1), Γκίκας 10 (2), Γιάνκοβιτς 11 (3), Λοτζέσκι 12 (1), Μορέιρα 9, Ράις 12 (2).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους (βίντεο)Σήμερα 21:16 | Ειδήσεις

Σκηνές έντασης, αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα από τις διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΣήμερα 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΣήμερα 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνιΣήμερα 21:27 | Ειδήσεις

Στην απολογία του αύριο, ο 29χρονος αναμένεται να ρίξει την απολογία σε άλλο οδηγό υποστηρίζοντας ότι του έκοψε τον δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους (βίντεο)22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις και τη βιομηχανία19:28Κύπελλο Ελλάδας: Τιτανομαχία στο Χαριλάου - Τα κρίσιμα ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής 19:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο