LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2020 20:19

Ρολάν Γκαρός: Ο Τσιτσιπάς “ισοπέδωσε” τον Κουέβας

Με επίδειξη δύναμης ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στο γ΄ γύρο. 

AP - Στέφανος Τσιτσιπάς

Έπρεπε να κινδυνέψει με αποκλεισμό από τον πρώτο κιόλας γύρο, με αντίπαλο τον Καταλανό Χάουμε Μουνάρ, για να «αφυπνιστεί» ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ρολάν Γκαρός.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εμφανίστηκε μεταμορφωμένος επί τα βελτίω απόψε στη γαλλική πρωτεύουσα και ξέσπασε στον Ουρουγουανό Πάμπλο Κουέβας, τον οποίο νίκησε εύκολα στα τρία σετ, με 6-1, 6-4, 6-2. Επόμενος αντίπαλός του στη φάση των «32» (γ΄ γύρος) θα είναι ο Σλοβένος Αλιάζ Μπέντενε, που νίκησε τον Σέρβο Νίκολα Μιλόγεβιτς ύστερα από αμφίρροπο αγώνα.

Όπως αποδεικνύει αδιάψευστα το σκορ, ο 22χρονος Έλληνας έκανε εξαιρετική εμφάνιση και δεν χρειάστηκε ούτε μιάμιση ώρα παιχνιδιού (1 ώρα και 28 λεπτά) για να καταγράψει την τέταρτη νίκη επί ισάριθμων αγώνων απέναντι στον Κουέβας, σε επίπεδο Ανδρών.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε «αγριεμένος» και παραχωρώντας μόλις τρεις πόντους στο δικό του σερβίς, έκανε 2/2 break για να πάρει από την αρχή ισχυρό προβάδισμα και να κατακτήσει το πρώτο σετ δια... περιπάτου με 6-1.

Στη συνέχεια ο Κουέβας ανασυντάχθηκε, επέστρεψε από break, αλλά με νέο break ο Τσιτσιπάς ανέκτησε το προβάδισμα (4-3), για να φτάσει στη συνέχεια και στο 2-0 κατακτώντας το σετ με 6-4.

Με το άγχος να έχει πια λιγοστέψει από το ξεκάθαρο προβάδισμα και κυρίως από τη σιγουριά που έβγαζε το παιχνίδι του, ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 4-0 με δύο break, που τελείωσαν τις όποιες ελπίδες του Λατινοαμερικάνου αντιπάλου του.

Η νέα νίκη οπλίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση κι ενισχύει την ψυχολογία του Τσιτσιπά ενόψει της συνέχειας στο Ρολάν Γκαρός, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ένας από τους πιθανούς επόμενους αντιπάλους του στον 4ο γύρο εφόσον και ο ίδιος συνεχίσει, ο Ντένις Σαποβάλοφ, αποκλείστηκε γνωρίζοντας ήττα-έκπληξη από τον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Ηρακλής νίκησε τον ΠΑΟΚ Β' με buzzer beater γκολ του Ντέλετιτς17:50Black Sabbath (1981–1982): Το τέλος της εποχής Ronnie James Dio και η σκιά του Live Evil17:36Σίδνεϊ: Αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού της Αυστραλίας στο μνημόσυνο για τα θύματα του Μποντάι17:22Η εμφάνιση λύκου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης ταράζει τους κατοίκους17:08Αγρότες: Ανοιχτός ο Προμαχώνας για όλα τα οχήματα την Παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων16:54Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του άνδρα στον Όλυμπο16:40Θεσσαλονίκη: Τέσσερις οδηγοί υπό την επήρεια μέθης συνελήφθησαν σε ένα 24ωρο16:26Ηλεκτρονικές πληρωμές: Διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία16:12Αμπελόκηποι: Συλλήψεις για διακίνηση κάνναβης και κατοχή όπλων - Πέταξαν από το μπαλκόνι τσάντα με ναρκωτικά15:58Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές15:44Ρέθυμνο: Συνελήφθησαν έξι άτομα για συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια15:29ΗΠΑ: Ο πρώτος άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο ταξίδεψε στο διάστημα15:14Η ομάδα του "The Football Show" σας προσκαλεί στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, αύριο15:00Σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης14:46Όλυμπος: Ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης του Μολδαβού ορειβάτη14:32Ουκρανία: Ο Ζελένσκι είναι υπέρ της διεξαγωγής διαβουλεύσεων με Ευρωπαίους εταίρους14:18Μπλόκα αγροτών: Δεν άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου - Κλειστή η εθνική οδός στα Μάλγαρα14:04Τουρκία: Σοκ προκαλεί η πτώση και τρίτου ντρόουν - Θέματα ασφάλειας θέτει η αντιπολίτευση13:50Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ δένει στο λιμάνι μέχρι το 202713:36Τσιάρας: Οικονομική στήριξη της καλλιέργειας μηδικής, λόγω της ευλογιάς13:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο