LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2020 11:03 | Ανανέωση: 01 Οκτωβρίου 2020 11:05

Αρκουμανέας για γηροκομείο: Κάποιοι νοσηλευτές νοσούν εδώ και δύο εβδομάδες

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού που διαγνώστηκαν σε γηροκομείο. Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία αναφοράς.

Γηροκομείο - ΑΤΤΙΚΗ - Άγιος Παντελεήμονας - ηλικιωμένοι - κρούσματα

Για πολύ μεγάλη διασπορά του κορονοϊού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, στον Άγιο Παντελεήμονα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 40, ενώ σημείωσε ότι, από τους πρώτους ελέγχους στους νοσηλευτές, διαπιστώθηκε ότι κάποιοι νοσούσαν εδώ και δύο εβδομάδες.

γηροκομείο

Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η μεταφορά των ηλικιωμένων ασθενών στα νοσοκομεία αναφοράς για covid-19  «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο». Οι 18 μεταφέρονται μέχρι το μεσημέρι, ενώ οι υπόλοιποι 18 μέσα στην ημέρα. Οι τέσσερις υπόλοιποι είναι εργαζόμενοι του γηροκομείου.

Συνολικά στο γηροκομείο φιλοξενούνται 85 ηλικιωμένοι και εργάζονται 13 άτομα.

γηροκομείο

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου Αθηναίων πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα.

Γηροκομείο - ΑΤΤΙΚΗ - Άγιος Παντελεήμονας - ηλικιωμένοι - κρούσματα

Ξανθός: Κανένα σχέδιο πρόληψης για γηροκομεία

« Η κυβέρνηση παρεμβαίνει μόνο ‘πυροσβεστικά’», τονίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ< Ανδρέας Ξανθός, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ανδρέα Ξανθού

«Από την αρχή της πανδημίας είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης διασποράς κρουσμάτων με SARS-CoV-2 σε κλειστές δομές και πληθυσμούς ειδικής ευαλωτότητας, όπως οι φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία, προνοιακά ιδρύματα, προσφυγικά camps, οι άστεγοι, οι τοξικοεξαρτημένοι κλπ.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο στοχευμένων προληπτικών ελέγχων του προσωπικού και των φιλοξενούμενων, ούτε ενισχυμένη υγειονομική εποπτεία των δομών.

Για ακόμη μία φορά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά ήταν ανεπαρκή και καθυστερημένα. Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο η συρροή περιστατικών covid-19 σε τέτοιες δομές πληθαίνει καθημερινά, με  χαρακτηριστικό παράδειγμα το γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου κυνικά παραδέχθηκαν πως έχουν νοσήσει εργαζόμενοι εδώ και δύο εβδομάδες! 

Γηροκομείο - ΑΤΤΙΚΗ - Άγιος Παντελεήμονας - ηλικιωμένοι - κρούσματα

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου των Λοιμώξεων ( ECDC) συνιστά ως «κλειδί» για τον έλεγχο της πανδημίας τα εξής:

1.  Γρήγορο εντοπισμό κρουσμάτων με γενικευμένο testing

2. Επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού στο σύστημα Υγείας

3. Στοχευμένη πρόληψη σε ευάλωτα άτομα και στο υγειονομικό προσωπικό.

Ας κινηθεί επιτέλους η κυβέρνηση με σοβαρό και συγκροτημένο τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση, αντί  να παρεμβαίνει «πυροσβεστικά» και εκ των υστέρων. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Δηλώσεις συμπαράστασης κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύοΣήμερα 09:07 | Ειδήσεις

Πως σχολίασε την ομιλία Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του και τον «εξώστη στον οποίο έβαλαν Φάμελλο και Χαρίτση».

Χωρίς ταξί και σήμερα η ΑττικήΧθες 21:56 | Ειδήσεις

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία που θα υποστεί το επιβατικό κοινό της Αττικής, ζητά μεταξύ άλλων στη νέα ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα11:08Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 48χρονο επιδειξία μέσα σε αστικό λεωφορείο10:55Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ώρη απεργία10:27Συναγερμός στην Αργολίδα: Χάθηκε ψαράς στον κόλπο της Επιδαύρου10:13Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι09:59ΝΒΑ: Νίκη για τους Μπακς – νέος τραυματισμός του Αντετοκούνμπο09:45Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21Λέρος: Καταδίωξη ταχύπλοου με δεκάδες μετανάστες08:07Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”07:53Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν07:39Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:25Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώρας06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο