LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2020 06:54 | Ανανέωση: 01 Οκτωβρίου 2020 06:55

Στους δρόμους της Αθήνας τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ (βίντεο)

Στις γραμμές 504 και 740 τα αστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Η κάμερα του ΑΝΤ1 μέσα σε όχημα. Τι ισχύει με την επικύρωση εισιτηρίων και καρτών. 

Καλημέρα Ελλάδα - λεωφορεία - ΚΤΕΛ - ΟΑΣΑ

Από τις γραμμές «504: Θρακομακεδόνες - Σ.Σ. Δεκελείας - Κηφισιά» και «740: Ολυμπιακό Χωριό - ΣΚΑ - Αχαρναί - Αγ. Άννα» ξεκινά σήμερα Πέμπτη 1 Οκτωβρίου η συνεργασία ΚΤΕΛ και ΟΑΣΑ.

Είναι οι δυο πρώτες γραμμές από τις συνολικά 60 που θα καλυφθούν από οχήματα των ΚΤΕΛ, ενισχύοντας το μεταφορικό έργο του ΟΑΣΑ. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, εξυπηρετώντας σκοπούς δημοσίου συμφέροντος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID - 19. Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Τα συνολικά 200 οχήματα θα αναλάβουν σταδιακά, μέσω της σύμπραξης των ΚΤΕΛ Αττικής με τον ΟΑΣΑ, την εκτέλεση μεταφορικού έργου σε περιφερειακές γραμμές. Το μεταφορικό έργο θα ενισχύσουν ακόμη 550 οδηγοί σε ημερήσια βάση.

Με την ανάθεση εκτέλεσης περιφερειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ Ν. Αττικής, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, επιτυγχάνεται το 100% της εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων με βελτιωμένες χρονοαποστάσεις και μειώνονται οι χρόνοι αναμονής στις στάσεις σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρονοαποστάσεις των δυο δρομολογίων, 504 και 740, θα βελτιωθούν σημαντικά κατά 5 και 17,5 λεπτά αντίστοιχα. Με την εκτέλεση των δύο γραμμών από τα ΚΤΕΛ Αττικής, η ΟΣΥ εξοικονομεί οχήματα που θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου σε σημαντικές γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στις γραμμές «732 Αγ. Φανούριος - Χαλκοκονδύλη», «Α8 Πολυτεχνείο - Ν. Ιωνία - Μαρούσι», «235: Ζωγράφου - Ακαδημία» και «220 - 221: Α. Ιλίσια - Ακαδημία».

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη φάση, που ξεκινά τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, προστίθενται επιπλέον οχήματα των ΚΤΕΛ Αττικής στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, με την ανάθεση των γραμμών "123: Σαρωνίδα - Ανάβυσσος - Παλαιά Φώκαια», «171: Στ. Μετρό Ελληνικό - Βάρκιζα", "323: Αγ. Νικόλαος - Αγ. Κυριακή - Βραυρώνα», «326: Στ. Κάντζας - Σπάτα - Άρτεμις", "310: Μαραθώνας - Νέα Μάκρη - Ραφήνα" και "330: Κορωπί - Αγ. Μαρίνα". Με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης, τα οχήματα που θα εξοικονομηθούν θα ενισχύσουν γραμμές που χρήζουν βελτίωσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, τα οχήματα των ΚΤΕΛ θα ενταχθούν άμεσα στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, ενώ ο εξοπλισμός τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα οχήματα αυτά, θα εγκατασταθεί σταδιακά.Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις, έτσι ώστε ο στόλος του ΟΑΣΑ, μέσω της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ, να ενισχυθεί με συνολικά 200 οχήματα και 550 οδηγούς, που θα αναλάβουν το συγκοινωνιακό έργο σε 60 περιφερειακές γραμμές. Επιπροσθέτως, έως το τέλος του 2020, ο στόλος του ΟΑΣΑ θα ενισχυθεί με επιπλέον 300 οχήματα μέσω leasing.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο συνωστισμός στα λεωφορεία δεν αντιμετωπίζεται με προσωρινές λύσεις επικοινωνιακού τύπου 


Σε δήλωσή τους ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππά, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Γιαννούλης αναφέρουν:

«Ένα χρόνο μετά την ακύρωση του διαγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Καραμανλή για την προμήθεια 750 νέων και συγχρόνων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τέσσερις μήνες μετά την άρση του lockdown, χρόνος ο οποίος δεν αξιοποιήθηκε για την προσαρμογή των ΜΜΜ στην εποχή του κορωνοϊού, εκατοντάδες δρομολόγια, στα οποία οι πολίτες συνωστίζονται εν μέσω νέας έξαρση της πανδημίας και δεκάδες δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. περί «ατομικής ευθύνης» των επιβατών, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδεύει τους πολίτες ότι θα λύσει το πρόβλημα, βάζοντας σε κυκλοφορία κάποια λίγα ιδιωτικά λεωφορεία και μη δημοσιοποιώντας τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ.

Απαιτείται μόνιμη λύση για Αθήνα και Θεσσαλονίκη με:

• Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια των 750 νέων οχημάτων.
• Συντήρηση και επισκευή των δεκάδων παροπλισμένων λεωφορείων.
• Πρόσληψη οδηγών για να τεθούν άμεσα σε κυκλοφορία τα ανωτέρω οχήματα.
• Ακύρωση της προοπτικής ιδιωτικοποίησης μεγάλου μέρους του έργου των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών μέσω της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ, τα οποία ιδιαίτερα στην Αττική είναι γνωστά για τις δυσλειτουργίες, τις μαύρες τρύπες και την ταλαιπωρία των πολιτών.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής έχουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση των αστικών συγκοινωνιών. 
Ο εμπαιγμός των επιβατών δεν θα γίνει αποδεκτός».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒαρδούσια Όρη: Με ελικόπτερο θα μεταφερθούν οι σοροί των τεσσάρων ορειβατώνΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Οι τέσσερις ορειβάτες – τρεις άνδρες και μία γυναίκα – είχαν ξεκινήσει από το χωριό «Αθανάσιος Διάκος» για ορεινή διαδρομή σε δύσβατο σημείο, ενώ το όχημά τους είχε εντοπιστεί νωρίτερα. H επιχείρηση μεταφοράς τους έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

Μπλόκα αγροτών: Κλείνει στις 12.00 το ρεύμα προς Αθήνα στα ΜάλγαραΣήμερα 09:46 | Ειδήσεις

Από τη Δευτέρα αναμένεται να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.

Μάτι: Ο Δήμος Μαραθώνος καταδικάζει τον βανδαλισμό της "Καιόμενης Σφαίρας"Σήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για το μνημείο  των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

"Πρωινό Σαββατοκύριακο": "Ο Γιώργος Μαζωνάκης προσέφερε 20.000 ευρώ στον Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1" (βίντεο)Σήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Την αποκάλυψη για την προσφορά του Γιώργου Μαζωνάκη έκανε ο ηθοποιός Νίκος Κουρής στην εκπομπή "Πρωινό σαββατοκύριακο".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αιματηρή επίθεση στο βόρειο Ισραήλ με δύο νεκρούς – Εξετάζεται τρομοκρατικό κίνητρο13:45Πολωνία: Άνοιξαν τα δύο αεροδρόμια που είχαν κλείσει λόγω των ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία13:31Εκπρόσωποι αγρότων από την Κορινθία παρέδωσαν φάκελο με αιτήματα στον Τσιάρα13:16Έβρος: Σύλληψη ατόμου για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών13:02Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες για 9 κλοπές σε Τούμπα και Τριανδρία12:47e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:32Εκρήξεις στο Κίεβο – Έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια12:18Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις σε λίγες ώρες για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης12:032026: Πότε πέφτουν όλες οι αργίες του νέου έτους11:48Hank Williams: Ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα την country μουσική11:34"Πρωινό Σαββατοκύριακο": "Ο Γιώργος Μαζωνάκης προσέφερε 20.000 ευρώ στον Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1" (βίντεο)11:19Transfermarkt: Ο Μουζακίτης 2ος πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο11:04Βαρδούσια Όρη: Με ελικόπτερο θα μεταφερθούν οι σοροί των τεσσάρων ορειβατών10:49Ιαπωνία: Η κυβέρνηση ενέκρινε προϋπολογισμό - ρεκόρ 665 δισεκ. ευρώ10:34Μπλόκα αγροτών: Κλείνει στις 12.00 το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα10:21Μάτι: Ο Δήμος Μαραθώνος καταδικάζει τον βανδαλισμό της "Καιόμενης Σφαίρας"10:06Η Πολωνία έκλεισε δύο αεροδρόμια λόγω των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία09:52Διασώθηκαν 131 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου09:38Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστίνιου09:24Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας09:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο