LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2020 16:38

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: ήταν συμβόλαιο θανάτου λένε οι οικείοι του

Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους η σύζυγος, ο αδερφός και ο γιός του δολοφονηθέντος ποινικολόγου.

δολοφονία - δικηγόρος - Ζαφειρόπουλος - κατηγορούμενοι

Συμβόλαιο θανάτου θεωρούν την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στις 12 Οκτωβρίου 2017, οι οικείοι του που κατέθεσαν σήμερα στο Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο στην δίκη για το έγκλημα που είχε διαπραχθεί μέσα στο γραφείο του θύματος.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου κάθονται τρεις κατηγορούμενοι, καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και πολυετείς καθείρξεις ο οποίοι θεωρούνται μέλη της αποκαλούμενης "μαφίας των φυλακών" οι οποίοι δεν ζήτησαν να μεταχθούν σήμερα στο δικαστήριο.

Ο γιος του θύματος, Επαμεινώνδας Ζαφειρόπουλος προσκόμισε στο δικαστήριο διαδικτυακή συνομιλία που είχε ο πατέρας του με πρόσωπο που χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο, λίγους μήνες πριν την δολοφονία του και ενώ είχε ξεκινήσει, σύμφωνα με την δικογραφία, η προσπάθεια της "μαφίας των φυλακών" να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία, στον χώρο της ενέργειας, Αριστείδη Φλώρο τον οποίο εκπροσωπούσε, μαζί με άλλους, ο εκλιπών.

Ο κ. Επαμεινώνδας Ζαφειρόπουλος κατέθεσε πως θεωρεί ότι η επίμαχη συνομιλία του πατέρα του με το πρόσωπο, που κατά τον μάρτυρα είναι ο κ. Φλώρος, επιβεβαιώνει πως μία ομάδα ανθρώπων κρατούμενων και δικηγόρων εκβίαζαν τον επιχειρηματία να τους δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό με αντίτιμο την απεμπλοκή του επιχειρηματία από την ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του τότε συνηγόρου του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέγειας ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου. Εμπόδιο σε αυτό ήταν ο πατέρας του, που συμβούλευε τον κ. Φλώρο να μην ενδώσει.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Βικτωρία Γριμάνη  η οποία έκανε λόγο για σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του συζύγου της.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο αδελφός του θύματος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως ο αδελφός του είχε συμβουλεύσει τον Αριστείδη Φλώρο να μην υποκύψει σε εκβιασμό που δέχονταν για να δώσει  5 εκατομμύρια ευρώ σε Αλβανούς κρατούμενους που τον είχαν εμπλέξει με καταθέσεις τους ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας του κ. Γιώργου Αντωνόπουλου. "Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο προς τον Φλώρο: Δες τι έπαθε ο δικηγόρος σου και δώσε τα λεφτά. Εγώ αυτό πιστεύω" κατέθεσε ο κ. Ζαφειρόπουλος. 

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρώην αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός ο οποίος είπε πως ο επιχειρηματίας εκβιαζόταν μέσα στην φυλακή από τον φερόμενο ως αρχηγό της "μαφίας".

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Οκτωβρίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Χθες 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετΧθες 23:11 | Ειδήσεις

Αυτή ήταν η 10η σερί νίκη του Ολυμπιακού επί του «αιώνιου» αντιπάλου του σε επίπεδο Euroleague.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον Τσάβες - Ανοικτό το ενδεχόμενο οψιόν αγοράς23:58Λ.Δ. Κονγκό: Επίθεση από ισλαμιστές αντάρτες - Αναφορές για 15 νεκρούς23:43Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετ 23:26Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις αυτονομιστών στη Χαντραμούτ23:12ΗΠΑ - Β. Καρολίνα: Το FBI απέτρεψε επίθεση με σφυριά και μαχαίρια την παραμονή της πρωτοχρονιάς22:58Ζαγόρι: Αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι - Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ 22:4410 νεκροί και 597 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Δεκέμβριο22:30Παναθηναϊκός: Στην πόρτα της εξόδου ο Τετέ - Έρχεται νωρίτερα ο Παντελίδης22:16Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο