LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2020 16:22

Πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας: Έχω δοκιμάσει κάνναβη!

Αποκαλυπτική η Τζασίντα Άρντερν στο ντιμπεέιτ ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

AP - Τζασίντα Άρντερν

Η αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος στη Νέα Ζηλανδία, Τζασίντα Άρντερν, δήλωσε ότι "πριν από πολύ καιρό" είχε δοκιμάσει κάνναβη. Η αποκάλυψη έγινε στη διάρκεια ενός ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών της 17ης Οκτωβρίου.

Η 40χρονη Άρντερν θεωρείται ότι θα εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία χάρις στην επιτυχημένη διαχείρισή της τής πανδημίας του κορονοϊού, αλλά η αντίπαλός της, η αρχηγός του συντηρητικού Εθνικού Κόμματος Tζούντιθ Κόλινς ανακτά υποστήριξη.

Οι Νεοζηλανδοί θα ψηφίσουν και για δύο άλλα θέματα, για την νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και για την ευθανασία, δύο θέματα που έχουν διχάσει την κοινωνία.

Στο δεύτερο προεκλογικό ντιμπέιτ σήμερα, ερωτηθείσα η Άρντερν από τον συντονιστή αν έχει κάνει ποτέ χρήση κάνναβης, απάντησε: "Ναι, έχω κάνει, πριν από πολύ καιρό".

Αλλά διευκρίνισε ότι θα αποκαλύψει τι θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα για την χρήση κάνναβης μετά τις εκλογές.

"Πήρα μια ξεκάθαρη απόφαση, ότι θέλω τους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας να αποφασίσουν γι αυτό και θέλω η απόφαση να μη συνδέεται με την πολιτική", είπε.

Η Κόλινς, από την πλευρά της, είπε ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση κάνναβης και ότι θα ψηφίσει κατά.

Στο ντιμπέιτ που κάλυψε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ρωτήθηκαν αν ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά αρνητική επιρροή για τον κόσμο.

Η Κόλινς απάντησε ότι ο Τραμπ τα πήγε καλά πρόσφατα με την ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και σε κάποια κράτη του Κόλπου.

"Ουσιαστικά, είναι καλύτερα από τον πόλεμο. Δεν φάνηκε έτοιμος να σπεύσει σε πόλεμο", απάντησε.

Η Άρντερν πέρασε στην αντεπίθεση απαντώντας: "Είναι ανησυχητικό όταν το καλύτερο που έχεις να πεις είναι 'δεν είχαμε πόλεμο' ".

Τον περασμένο μήνα η Άρντερν χαρακτήρισε "προφανώς λανθασμένα" κάποια σχόλια του Τραμπ ότι η Νέα Ζηλανδία βιώνει αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού.

"Η ιδέα ότι θα συγκριθούμε με την κατάσταση της πανδημίας στις ΗΠΑ του προέδρου Τραμπ, είναι απολύτως απορριπτέα και εμμένω στην απάντησή μου", είπε η Άρντερν, η πολιτική της οποίας χαρακτηρίζεται από κάποιους "αντι-Τραμπ" καθώς θεωρείται φιλελεύθερη, συμπονετική και ανοιχτή σε όλους.

Η Νέα Ζηλανδία έχει καταγράψει 25 θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό--μεταξύ των λιγότερων σε όλο τον κόσμο--ενώ οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 200.000.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στη ΒΙΠΕ Δράμας: Εναερίτης έχασε τη ζωή του ενώ ήταν πάνω σε κολόνα16:38Ροδόπη: Νεκρός ο αγρότης που αγνοούνταν - Εντοπίστηκε στον ποταμό Λίσσο16:24Frontex: Οι παράτυπες διελεύσεις στα σύνορα της ΕΕ μειώθηκαν κατά 26% το 202516:10Κραν Μοντανά: O πάπας Λέων συναντήθηκε με συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας15:56Πέθανε η πριγκίπισσα Ειρήνη, αδελφή της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας15:42"Αποκαλύψεις" - Ομόνοια: Αίσιο τέλος για τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτήριο (βίντεο)15:28Κυρανάκης: Νέες υποδομές, νέα τρένα, νέοι σταθμοί, είναι το τρίπτυχο για την πραγματική αλλαγή του ελληνικού σιδηροδρόμου15:14Τασούλας για φρεγάτα "Κίμων": Σήμερα η Ελλάδα δυναμώνει15:00Κρεμλίνο: Ο Τραμπ έχει δίκιο που υποστηρίζει ότι ο Ζελένσκι καθυστερεί την ειρήνη14:46Πιερρακάκης: Το 2025 πετύχαμε πολλά - Όλοι μαζί θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του 202614:32Ο Μακρόν συγκάλεσε έκτακτo συμβούλιο ασφαλείας για Γροιλανδία και Ιράν14:18Βουλή: Στην ολομέλεια η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής για τα αγροτικά14:04Πρώτη ποινική διαπραγμάτευση για υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ13:50Συναγερμός - Άνδρας απειλεί να πέσει από κτήριο στο κέντρο της Αθήνας13:36Μητσοτάκης από τη φρεγάτα "Κίμων": Χρέος μου να παραδώσω μία πατρίδα πιο ασφαλή απ’ ότι την παρέλαβα13:24Εύβοια: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει13:10Μαρινάκης: Τη Δευτέρα το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αγρότες12:56Ευλογιά αιγοπροβάτων: Έχουν θανατωθεί πάνω από 470.000 ζώα12:42Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα - Η έκκληση των γονιών της στο "Πρωινό": Δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά12:28Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής πέρασε με κόκκινο, αγνόησε σήμα αστυνομικών και ανέβηκε σε πεζόδρομο για να ξεφύγει12:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο