LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2020 16:20 | Ανανέωση: 30 Σεπτεμβρίου 2020 16:13

Ψινάκης: ελεύθερος με εγγύηση για την τραγωδία στο Μάτι

Τι υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, στην πολύωρη απολογία του.

ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Τέσσερις ώρες παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης που μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του για την τραγωδία στο Μάτι, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ.

Ο κ. Ψινάκης προσήλθε το πρωί συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή στο γραφείο του ανακριτή της υπόθεσης Αθανάσιου Μαρνέρη, στον οποίο παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τους ισχυρισμούς του έναντι του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος του για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τον δικαστικό λειτουργό όσον αφορά ενέργειες του δήμου πριν και κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018.

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα υποστηρίζει ότι από τον δήμο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών όπως προβλέπονται από το νόμο, ενώ φέρεται να διατυπώνει αιτιάσεις για τον χειρισμό της κατάστασης από την Πυροσβεστική. Υποστηρίζει επίσης ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση της περιοχής δικαιοδοσίας του, διαδικασία για την οποία οι υπηρεσίες του δήμου ήταν έτοιμες εφόσον καλούνταν να εφαρμόσουν σχετική απόφαση.

ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Ψινάκης δήλωσε, «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις».

Ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε πως παρέδωσαν υπόμνημα 42 σελίδων και 31 συναπτόμενων εγγράφων στον ανακριτή «με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής».

Από την πλευρά του ο κ. Κουσιουρής σημείωσε ότι «ο κ. Ψινάκης με την κατάθεσή του, υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά διεισδυτικό».

ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΜΑΤΙ

Ο Ηλίας Ψινάκης είναι μεταξύ των 20 συνολικά ατόμων σε βάρος των οποίων, μετά από έρευνα της Εισαγγελίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί από τον ανακριτή που χειρίζεται την δικογραφία, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΜΑΤΙ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 08:11 | Ειδήσεις

Πως μπορείτε να γίνετε μέλος αυτής της προσπάθειας, ενισχύοντας το έργο πέντε σημαντικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών: Δεσμός, ΕΛΙΖΑ, Παιδικά Χωριά SOS, Φλόγα και Make-A-Wish Ελλάδος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Μητσοτάκης επισκέπτεται το ΙσραήλΣήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπένιαμιν Νετανιάχου, αλλά και με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Τι καιρό θα κάνει τη ΔευτέραΧθες 16:17 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “ΕΛΙΖΑ”08:49Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ζητεί συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα08:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 για τα παιδιά08:21Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες08:07Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”07:53Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας07:39Χρυσός: “Καλπάζει” η τιμή του – νέο ιστορικό υψηλό07:25Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: 40χρονος δολοφόνησε τη συνομήλικη σύντροφό του07:11Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια: Ο θαυμαστός βίος και το μαρτύριο της06:57Ο Μητσοτάκης επισκέπτεται το Ισραήλ06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Νιγηρία: Αφέθηκαν ελεύθεροι 130 από τους μαθητές καθολικού σχολείου που απήχθησαν τον Νοέμβριο23:43Τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ – Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία23:29Super League: Ξανά με ανατροπή στην κορυφή η ΑΕΚ 23:14"Νυχτερινός Ποιμήν": Εντοπίστηκαν ανήλικα άτομα στα οποία είχε χορηγηθεί αλκοόλ σε νυχτερινά κέντρα23:00Λίβανος: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση του Ισραήλ22:44Ακριβότερο της τελευταίας πενταετίας θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι22:30Πόλεμος στην Ουκρανία: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, δηλώνει ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ22:16Δύο τραυματίες από μαχαιρώματα στην Αχαρνών22:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο