LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2020 16:20 | Ανανέωση: 30 Σεπτεμβρίου 2020 16:13

Ψινάκης: ελεύθερος με εγγύηση για την τραγωδία στο Μάτι

Τι υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, στην πολύωρη απολογία του.

ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Τέσσερις ώρες παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης που μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του για την τραγωδία στο Μάτι, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ.

Ο κ. Ψινάκης προσήλθε το πρωί συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή στο γραφείο του ανακριτή της υπόθεσης Αθανάσιου Μαρνέρη, στον οποίο παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τους ισχυρισμούς του έναντι του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος του για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τον δικαστικό λειτουργό όσον αφορά ενέργειες του δήμου πριν και κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018.

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα υποστηρίζει ότι από τον δήμο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών όπως προβλέπονται από το νόμο, ενώ φέρεται να διατυπώνει αιτιάσεις για τον χειρισμό της κατάστασης από την Πυροσβεστική. Υποστηρίζει επίσης ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση της περιοχής δικαιοδοσίας του, διαδικασία για την οποία οι υπηρεσίες του δήμου ήταν έτοιμες εφόσον καλούνταν να εφαρμόσουν σχετική απόφαση.

ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Ψινάκης δήλωσε, «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις».

Ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε πως παρέδωσαν υπόμνημα 42 σελίδων και 31 συναπτόμενων εγγράφων στον ανακριτή «με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής».

Από την πλευρά του ο κ. Κουσιουρής σημείωσε ότι «ο κ. Ψινάκης με την κατάθεσή του, υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά διεισδυτικό».

ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΜΑΤΙ

Ο Ηλίας Ψινάκης είναι μεταξύ των 20 συνολικά ατόμων σε βάρος των οποίων, μετά από έρευνα της Εισαγγελίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί από τον ανακριτή που χειρίζεται την δικογραφία, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΜΑΤΙ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την ΟυκρανίαΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Μετά από τη διμερή συνάντηση των Τραμπ και Ζελένσκι θα υπάρξει κοινή τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες.

Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματαΣήμερα 22:31 | Ειδήσεις

«Απεγκλωβίστηκαν συνολικά τέσσερις ενήλικες και τα τρίδυμα μωρα μιας οικογένειας».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεωνΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

Από μεσημβρινές ώρες της 26-12-2025, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και των λεωφορείων, διεξάγεται επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από μία λωρίδα κυκλοφορίας, και προς Αθήνα και προς Λαμία.

Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια ΌρηΣήμερα 20:22 | Ειδήσεις

«Οι ομάδες που συμμετείχαν για την αναζήτηση δεν είχαν ευνοϊκές συνθήκες».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων19:18Κυρίαρχος στο β' μέρος ο Προμηθέας19:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο