LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2020 13:49 | Ανανέωση: 29 Σεπτεμβρίου 2020 14:01

Μητσοτάκης – Πομπέο: Η ξενάγηση τους στην βάση της Σούδας (εικόνες)

Eνημερώθηκαν για τη λειτουργία της στρατιωτικής βάσης και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στην ελληνική Φρεγάτα «Σαλαμίς» και στα αμερικανικά ταχύπλοα σκάφη CCM.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΑΪΚ ΠΟΜΠΕΟ - ΣΟΥΔΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μάικ Πομπέο πραγματοποίησαν το πρωί κοινή επίσκεψη στη στρατιωτική βάση της Σούδας στην Κρήτη. Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στην ελληνική Φρεγάτα ΜΕΚΟ «Σαλαμίς» και στα αμερικανικά ταχύπλοα σκάφη CCM (Combat Craft Medium) που βρίσκονται στη ναυτική βάση στο Μαράθι. Ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση στην 115 Πτέρυγας Μάχης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τους κ. Μητσοτάκη και Πομπέο υποδέχθηκαν στις 10.00 το πρωί εκπρόσωποι από την στρατιωτική ηγεσία των δύο βάσεων και έγινε ενημέρωση στην πίστα της αμερικανικής βάσης (NSA), παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και της διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή. Παρόντες από την αμερικανική πλευρά ήταν ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt και ανώτεροι αξιωματικοί των ΗΠΑ. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΑΪΚ ΠΟΜΠΕΟ - ΣΟΥΔΑ

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στη συνέχεια, οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο επισκέφθηκαν τη Ναυτική Βάση στο Μαράθι όπου ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που έχουν τα ταχύπλοα CCM (Combat Craft Medium), τα οποία βρίσκονται σε προβλήτα που έχει παραχωρηθεί στις αμερικανικές δυνάμεις. Λίγα λεπτά αργότερα, σε κοντινό σημείο της Βάσης, ανέβηκαν στο ελικοδρόμιο της ελληνικής Φρεγάτας ΜΕΚΟ «Σαλαμίς». Η άφιξή τους αναγγέλθηκε από τα μεγάφωνα της φρεγάτας (και στα Αγγλικά) ενώ τους ανέμενε επί του πλοίου άγημα απόδοσης τιμών. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΑΪΚ ΠΟΜΠΕΟ - ΣΟΥΔΑ

Στη διευρυμένη συνάντηση που άρχισε στις 11.20 στην 115 Πτέρυγα μάχης, πέραν των κ. Μητσοτάκη και Πομπέο, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς οι κ. Δένδιας, Παναγιωτόπουλος, Φλώρος και Σουρανή.  Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν ο ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, o Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Philip T. Reeker, ο Στρατιωτικός σύμβουλος του κ. Pompeo, Ricky Waddell και η σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mary Elizabeth Kissel.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΑΪΚ ΠΟΜΠΕΟ - ΣΟΥΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ - ΣΟΥΔΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 προσφέρει σε παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, αγάπη και ελπίδα και σας καλεί να γίνετε μέρος αυτής προσπάθειας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOSΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποστηρίζουν παιδιά, νέους και οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”Σήμερα 07:59 | Ειδήσεις

«Η Φλόγα», βρίσκεται εδώ και 42 χρόνια δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε τρεις αγρότες19:23Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα η οποία θα υλοποιηθεί έως το 202719:08Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1: Οι Παραολυμπιονίκες του Make A Wish μοιράζονται τις ιστορίες τους 18:54Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Κρις Ρία18:39Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου18:25Μητέρα και μέλος της "Φλόγας" μιλά στον ΑΝΤ1 για τη δική της εμπειρία από τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματικη ασθένεια (βίντεο)18:11Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το "Make-A-Wish" Ελλάδος17:57Η Αμερική στηρίζει τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 (βίντεο)17:43Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Παραπάνω από 600.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί17:29Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από 1.000 παραβάσεις την 25η εβδομάδα της εκστρατείας "Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους"17:15Φουκουσίμα: Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να θέσει ξανά σε λειτουργία τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό του κόσμου 17:01Η κλιματική κρίση δημιουργεί επιπλοκές στην εγκυμοσύνη 16:47Υπηρεσίες Πληροφοριών ΗΠΑ: Οι στόχοι του Πούτιν για την Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει16:33Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο ευρώ οι προσφορές16:19Ηράκλειο: Έφοδος αστυνομικών σε καφετέριες στη Σητεία, για τηλεοπτική «πειρατεία» – Οκτώ συλλήψεις και χρηματικά πρόστιμα16:05Θεσσαλονίκη: Εντατικοί έλεγχοι και συμβουλές της αστυνομίας στους πολίτες ενόψει των γιορτών15:51Μητσοτάκης σε Αμπάς: Σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Παλαιστινιακή Αρχή και λύση δύο κρατών15:34Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Σχεδόν μισό εκατομμύριο συγκεντρώθηκε από τις πρώτες ώρες15:17Μαζί έως το 2027 Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ - Η επίσημη ανακοίνωση15:00Επτά προσαγωγές ατόμων από την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου14:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο