LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2020 13:25 | Ανανέωση: 29 Σεπτεμβρίου 2020 15:17

Κοντοζαμάνης: παράταση στις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού στην Υγεία

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Υγείας για τις συμβάσεις που λήγουν σε λίγες ημέρες.

Νοσοκομεία - νοσοκομείο - γιατροί - κορονοϊός

Την παράταση των συμβάσεων όλων των κατηγοριών επικουρικού προσωπικού, στον τομέα της υγείας προανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος σε σχετική δήλωση για το θέμα αναφέρει πως το ζήτημα θα επιλυθεί με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σχετικά με τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού οι οποίες λήγουν στο προσεχές χρονικό διάστημα, διευκρινίζεται ότι κατατίθεται διάταξη στη Βουλή για την παράταση των συμβάσεων όλων των κατηγοριών επικουρικού προσωπικού, κατ' αρχάς έως το τέλος του 2020. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ».

Νωρίτερα, σε δήλωση του, ο Ανδρέας Ξανθός, τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις συμβάσεις του λοιπού  επικουρικού προσωπικού ανέφερε, μεταξύ άλλων, «είμαστε ήδη στο 2ο κύμα  της πανδημίας, η πίεση στο ΕΣΥ έχει αυξηθεί και οι αντοχές του ανθρώπινου δυναμικού του δοκιμάζονται καθημερινά. Είναι απολύτως προφανές ότι σ’ αυτή τη φάση δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή «διαρροή» συμβασιούχων οποιασδήποτε μορφής  από τα νοσοκομεία και Κέντρα  Υγείας, οι οποίοι όπως όλοι γνωρίζουμε καλύπτουν προσωρινά πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η κυβέρνηση προχώρησε πρόσφατα σε νομοθετική ρύθμιση παράτασης μέχρι 31-12-2020 των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού που έληγαν αυτήν την περίοδο, από την οποία όμως εξαιρέθηκαν αναιτιολόγητα κάποιες κατηγορίες συμβασιούχων όπως διοικητικό προσωπικό, τεχνικοί, βοηθητικό προσωπικό κλπ. 

Οι εργαζόμενοι αυτοί συνεισφέρουν επίσης στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και η επικείμενη αποχώρηση-απόλυσή  τους, εκτός από το ότι συνιστά ανισότιμη μεταχείριση σε σχέση με συναδέλφους τους άλλων ειδικοτήτων, θα  δημιουργήσει και σημαντικά κενά στη στελέχωση πολλών δημόσιων  δομών υγείας όλης της χώρας. Είναι λοιπόν απολύτως επιβεβλημένη και δίκαιη η αντίστοιχη παράταση των συμβάσεων και σ’ αυτές τις κατηγορίες λοιπού επικουρικού προσωπικού. Ο Τομέας Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί τροπολογία που θα καταθέσει σε προσεχές ν/σ της κυβέρνησης για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Γενικότερα, οι αυξημένες ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, καθιστούν μονόδρομο την ανανέωση της θητείας όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν  στο ΕΣΥ  (επικουρικοί γιατροί, λοιπό επικουρικό προσωπικό, συμβασιούχοι ΟΑΕΔ)   τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021, με ταυτόχρονη δρομολόγηση 15.000 μόνιμων προσλήψεων με ειδική μοριοδότηση προϋπηρεσίας των υπηρετούντων.  Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει μια σοβαρή παρακαταθήκη από την πανδημία, «θωρακίζοντας» το ΕΣΥ με μόνιμο και σταθερό προσωπικό  και όχι με εργαζόμενους "μιας χρήσης"».

Απαντώντας, πηγές του Υπ. Υγείας ανέφεραν, "παραπέμπουμε τον κ. Ξανθό στη δήλωση του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ότι παρατείνονται οι συμβάσεις ΟΛΩΝ των κατηγοριών επικουρικού προσωπικού, καταρχάς έως τις 31/12/2020. Όσο για το αίτημα του κ. Ξανθού για προκήρυξη 15.000 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Ε.Σ.Υ., να του θυμίσουμε ότι επί 4,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δίκης του υπουργίας, προκηρύχθηκαν 5.711 μόνιμες θέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάποιες από τις οποίες δεν ολοκληρώθηκαν!!! Να του θυμίσουμε επίσης, ότι τον Ιανουάριο του 2015 το Ε.Σ.Υ. είχε 79.533 μόνιμους υπαλλήλους και τον Ιούλιο του 2019 ...79.122, δηλαδή 411 λιγότερους!".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)Χθες 21:51 | Ειδήσεις

Εντοπίστηκε και συνελήφθη σε χωριό του ορεινού όγκου της Ροδόπης

Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην ΑίγυπτοΧθες 20:24 | Ειδήσεις

Τι είχαν συμφωνήσει Ελλάδα - Αίγυπτος τον Δεκέμβριο του 2024

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του ΤραμπΧθες 19:54 | Ειδήσεις

«Από τα τέλη Μαΐου του 2025 οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για την ανανέωση της πυρηνικής συμφωνίας έχουν επιδείξει σπουδαία σημάδια προόδου».

Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία τηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Η γαλλική ομάδα διέλυσε την Ίντερ με το εντυπωσιακό 5-0, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη σε τελικό Champions League.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή23:59Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία της23:49Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σπάτα και Ασπρόπυργο23:39Βάλερι Μαχάφεϊ: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός του "Desperate Housewives"23:24Βουλή: Την Τρίτη αρχίζει η επεξεργασία του νέου ΚΟΚ23:10Κυλλήνη: Πολυτελές αυτοκίνητο τράκαρε με τρακτέρ (εικόνες)22:55Στον Λευκό Οίκο ο Μερτς την Πέμπτη – Πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ ως καγκελάριος22:41Πύργος: Καταδίωξη και προσαγωγές μετά από άγριο καβγά ανηλίκων 22:25Γάζα: Η Χαμάς λέει ότι απάντησε στην πρόταση εκεχειρίας του Γουίτκοφ22:11Αυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)21:56Υγεία - ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από καρκίνο λόγω αλκοόλ21:40Βέλγιο: Οδοντίατρος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 55 ασθενών του21:26Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά21:12Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο 20:58Champions League: Άγρια συμπλοκή στο μετρό του Μονάχου μεταξύ οπαδών της Ίντερ και της Παρί (βίντεο) 20:41Βόλος: Καθάρα τα νερά σε όλες τις πολυσύχναστες ακτές20:27Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του Τραμπ20:11ΗΠΑ: Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν πλανήτη νάνο στα όρια του ηλιακού μας συστήματος19:57ΝΒΑ: Ο Γουίλιαμσον αρνείται την κατηγορία για βιασμό19:40Νιγηρία: Στους 151 ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες19:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο