LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2020 07:48

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώθηκε η Β’ Φάση Διασύνδεσης των Κυκλάδων

Τι περιλαμβάνει η δεύτερη φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων και ποια νησιά αφορά.

Μύκονος

Ολοκληρώθηκε η Β΄ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, με τη διασύνδεση της Νάξου στο Σύστημα Υψηλής Τάσης (150 kV), μέσω της Πάρου και της Μυκόνου.

Όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ, η ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου περιλαμβάνει την κατασκευή υπερσύγχρονου Υποσταθμού κλειστού τύπου (GIS) και το κλείσιμο του βρόχου μεταξύ της Πάρου, της Νάξου και της Μυκόνου. Με την ολοκλήρωση του έργου, παρέχεται διπλή τροφοδότηση στα νησιά αυτά και διασφαλίζεται η αδιάλειπτη τροφοδότησή τους ακόμη σε περίπτωση απώλειας ενός εκ των καλωδίων.

Με τις τρεις πρώτες φάσεις διασύνδεσης των Κυκλάδων, όλοι οι καταναλωτές της χώρας εξοικονομούν έως και 90 εκατ. ευρώ ετησίως από τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ βελτιώνεται σημαντικά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των νησιών. Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Με χαρά υποδεχόμαστε τη Νάξο στα Διασυνδεδεμένα Νησιά. Τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες είναι σημαντικά, καθώς θωρακίζεται η ηλεκτροδότηση, όχι μόνο της Νάξου αλλά και των μικρών Κυκλάδων -ιδίως τους θερινούς μήνες όπου οι ανάγκες είναι σαφώς αυξημένες. Η διασύνδεση των Κυκλάδων προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Σύντομα θα ολοκληρωθεί η ηλέκτριση και της δεύτερης υποβρύχιας γραμμής της Σύρου, ενώ έως το τέλος του έτους μπαίνει σε "γραμμή εκκίνησης" και η Δ΄ Φάση των Κυκλάδων με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη Σαντορίνη», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται, εξάλλου, να τεθεί σε λειτουργία και η «μικρή» διασύνδεση της Κρήτης μέσω Πελοποννήσου που οδηγεί σε περαιτέρω ελάφρυνση των καταναλωτών μέσω του περιορισμού του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άλιμος: Αυτοκίνητο έπεσε σε κατάστημα και τραυμάτισε υπάλληλο07:24Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την εορταστική περίοδο07:10ΗΠΑ: Νεκρός αστυνομικός σε ανταλλαγή πυρών σε κτήριο της Τροχαίας06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Δεκεμβρίου06:42Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Βρετανία: Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για σχεδιασμό επίθεσης στην εβραϊκή κοινότητα της Αγγλίας23:59ΟΗΕ: Το Ισραήλ καταγγέλλει παραβιάσεις του Ιράν στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας23:49Ηράκλειο: Αγροτοκτηνοτρόφοι πέταξαν φύλλα από ελιές έξω από την Περιφέρεια Κρήτης (εικόνες)23:35Τουρκία: Αύξηση κατά 27% του κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου23:20Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας23:06Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης22:53Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην πόλη Σιβέρσκ - Οπισθοχώρησαν τα ουκρανικά στρατεύματα22:39Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι έκανε... Χριστούγεννα στο Κάουνας22:25Μητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή Κυριακού22:11Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (εικόνες)21:57Ιλίσια: Διασωληνωμένος ο συντηρητής ασανσέρ - Πώς έγινε το ατύχημα21:43Τουρκία: Χάθηκε από τα ραντάρ τζετ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης21:28 Γκίλφοϊλ: Ο πολιτιστικός διάλογος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας21:12ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία - Δώδεκα νικητές κερδίζουν από 100.000 ευρώ20:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο