LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2020 07:11

Καλιφόρνια: χωρίς έλεος οι φονικές φωτιές (εικόνες)

Συνεχίζονται οι δασικές πυρκαγιές που σαρώνουν τη βόρεια Καλιφόρνια από τα μέσα Αυγούστου.

AP - Καλιφόρνια - πυρκαγιά

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς στη βόρεια Καλιφόρνια που μαίνεται στους πρόποδες λόφων στην κομητεία Σάστα, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Δευτέρα, ενώ άλλη συνεχίζει μαίνεται κι απειλεί αμπελώνες των κομητειών Νάπα και Σονόμα, γνωστών για τα κρασιά τους.

Οι τρεις θάνατοι εξαιτίας της πυρκαγιάς που η πυροσβεστική βάπτισε Zogg όταν ξέσπασε προχθές Κυριακή κοντά στην πόλη Ρέντινγκ ανακοινώθηκαν από τον σερίφη της κομητείας και την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (CalFire).

Δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία για τα θύματα, ή τις περιστάσεις των θανάτων τους, ως αυτό το στάδιο.

Με τους τρεις νέους θανάτους, τα θύματα των πυρκαγιών ιστορικών διαστάσεων οι οποίες σαρώνουν την Καλιφόρνια από τα μέσα Αυγούστου έφθασαν τα 29 μέχρι εδώ.

AP - Καλιφόρνια - πυρκαγιά

Η πυρκαγιά Ζογκ, που έχει μετατρέψει σε αποκαΐδια περίπου 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαμνωδών και δασικών εκτάσεων, συνέπεσε με το ξέσπασμα άλλης μιας, της αποκαλούμενης Glass, κάπου 320 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην καρδιά των αμπελώνων της Καλιφόρνιας.

AP - Καλιφόρνια - πυρκαγιά

Η πυρκαγιά Γκλας έχει απανθρακώσει σχεδόν 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιοχών με βλάστηση στις κομητείες Νάπα και Σονόμα από το πρωί του Σαββάτου. Σπίτια κάηκαν, ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς απειλούνται αμπελώνες.

AP - Καλιφόρνια - πυρκαγιά

Και οι δύο πυρκαγιές παρέμεναν ανεξέλεγκτες. Τα αίτιά τους ερευνώνται.

Οι πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ φέτος χαρακτηρίζονται ιστορικές από την άποψη της καταστροφής που έχουν προκαλέσει: έχουν απανθρακώσει 15 εκατομμύρια στρέμματα από τον Ιανουάριο, έκταση άνευ προηγουμένου, ενώ έχουν καταστρέψει πάνω από 7.000 σπίτια και άλλες δομές. Ενισχύονται από τους καύσωνες, τους ισχυρούς ανέμους και ακραία φαινόμενα που επιστήμονες συνδέουν με την κλιματική αλλαγή.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την ΠέμπτηΧθες 16:23 | Ειδήσεις

Που αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Που θα υπάρχει έντονη σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.


 

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο