LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 16:35 | Ανανέωση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 17:19

Κορονοϊός - Ολλανδία: Χιλιάδες νέα κρούσματα σε μία μέρα

Εφιαλτικός ο απολογισμός το τελευταίο 24ωρο. Στο "τραπέζι" νέα μέτρα.

Κορονοιος - τεστ - covid - test

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία παρέμεινε κοντά σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα, με 2.914 νέα περιστατικά Covid-19 να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Ο απολογισμός αυτός είναι πολύ κοντά στον αριθμό ρεκόρ των 2.995 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (RIVM).

Σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των τοπικών και δημοτικών υγειονομικών αρχών προκειμένου να εξεταστούν νέα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των μπαρ. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες σήμερα το βράδυ.

Οι αρχές ενδέχεται να περιορίσουν τα ταξίδια από και προς το Άμστερνταμ

Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τα ταξίδια προς και από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και τη Χάγη, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα μολύνσεων νέου κορονοϊού, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε την Παρασκευή πως εξετάζει περαιτέρω μέτρα σε «τοπικό» επίπεδο, καθώς τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται από τα χαμηλά επίπεδα που βρίσκονταν στα τέλη Αυγούστου σε άνω των 2.500 την ημέρα, υψηλότερα από την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο.

Ο Ρούτε απέρριψε την ιδέα της επιβολής ενός δεύτερου λοκντάουν ή της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.

Το NOS ανέφερε μια σειρά μέτρων τα οποία οι αρχές εξετάζουν σοβαρά, αν και δεν είναι δεδομένο ότι θα υιοθετηθούν όλα.

Μεταξύ των μέτρων είναι η ενίσχυση της τηλεργασίας, το πιθανό κλείσιμο γραφείων που επιτρέπουν την παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού μη αναγκαίου προσωπικού. Επιπλέον, τα μπαρ και τα εστιατόρια ενδεχομένως θα κληθούν να κλείνουν στις 10 το βράδυ, θα απαγορευτεί η παρουσία οπαδών στις αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ περιορισμοί θα εφαρμοστούν και στις συναθροίσεις, ακόμα και στα σπίτια.

Η πολιτική της Ολλανδίας εναντίον του νέου κορονοϊού επικεντρώνεται στην τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά και η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική παρά μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την ΟυκρανίαΣήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά στο σχέδιο (των ΗΠΑ) για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφέςΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκιΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σο νοσοκομείο "Παίδων" της Αθήνας.

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον ΠούτινΣήμερα 22:34 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι «απομένουν λίγα σημεία διαφωνίας» και η συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία είναι κοντά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Επείγουσα αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω…απείθαρχου επιβάτη23:59Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί θετικά το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 202623:44Πάπας Λέων: Ταξιδεύει στην Τουρκία – θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο23:29Παναθηναϊκός: «Πάτησε» την Παρτιζάν κι έπιασε κορυφή 23:14Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον Πούτιν23:00Παραμένει στην ΑΕΚ ο Ρότα μέχρι το 203022:46Ηράκλειο: Φωτιά σε εργοστάσιο - Σοβαρές υλικές ζημιές, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής22:32Champions League: Εκτός έδρας νίκες για Μπενφίκα και Ούνιον Σεν Ζιλουάζ22:18Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία22:04ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία21:50Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Προσευχόταν τα τελευταία της λεπτά η 75χρονη - Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονη21:36ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου21:22Τέλλογλου - Αισθητήρες σε γέφυρες: Αγώνας δρόμου για ελέγχους στατικότητας21:08Ενδοοικογενειακή βία – ΕΛ.ΑΣ: 47 συλλήψεις καθημερινά μέσα στο 202520:54Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Άρη Μουγκοπέτρου20:40ANT1 sports: O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς20:26Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές20:12Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο μετάβασης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ - Οι τρεις μεγάλες αλλαγές19:58Καρδίτσα: Λύκος μπήκε σε ποιμνιοστάσιο και σκότωσε 20 πρόβατα και αρνιά (εικόνες)19:30Αγροτικές επιδοτήσεις: Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων για το 202519:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο