LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 11:12 | Ανανέωση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 13:53

Κορονοϊός - Κοντοζαμάνης: Δέχεται πίεση η Αττική

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται το σύστημα Υγείας. Τι είπε για τα τεστ κορονοϊού και πως σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες.

Κορονοϊός - τεστ - Covid - test

Τη διαβεβαίωση ότι το σύστημα υγείας στην Ελλάδα δεν είναι στα όριά του λόγω της επιδημίας του κορονοϊού έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Από την αρχή προετοιμαστήκαμε για το χειρότερο σενάριο. Όντως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και δέχεται πίεση η Αττική αλλά αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας για να αντέξουμε» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. 

«Αυξήσαμε τις απλές κλίνες για κορονοϊό , αυξήσαμε τα νοσοκομεία αναφοράς, έχουμε προχωρήσει σε προσλήψεις για πάνω 6.200 προσωπικό ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 2.000. Έχουμε αντοχές, δεν είμαστε στα όριά μας» πρόσθεσε ο υφυπουργός Υγείας.

Πρόσθεσε, δε, ότι «ολοκληρώνονται 1.200 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Προκηρύξαμε και 400 θέσεις γιατρών, 185 εκ των οποίων για ΜΕΘ. Εντός του Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις. Στο ΦΕΚ έχουν ήδη δημοσιευτεί οι προσλήψεις γιατρών». Όπως είπε «υπάρχει και ένας προγραμματισμός για τα επόμενα έτη. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένα κύμα συνταξιοδότησης στο σύστημα υγείας».

Όσον αφορά το εμβόλιο της γρίπης η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινά σήμερα ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «έχουμε εξασφαλίζει περισσότερες δόσεις σε σχέση με πέρυσι. Θα καλύψουμε με επάρκεια τον πληθυσμό που πρέπει να εμβολιαστεί».

Για τα τεστ κορονοϊού προανήγγειλε ότι «θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο» ενώ για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες σημείωσε ότι «αν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Είναι θέμα συμπεριφοράς απέναντι στον ιό».

Ξανθός: Να γίνει γενικευμένη η χρήση μάσκας

Από την πλευρά του ο βουλευτύς του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρεάς Ξανθός, επίσης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Μιλώντας για τις προσλήψεις, ο κ. Ξανθός είπε ότι έγιναν κάποιες προετοιμασίες πριν από τις εκλογές ακόμη, ωστόσο, αργούν αρκετά οι προσλήψεις. Όπως σημείωσε χρειάζεται τουλάχιστον ενάμιση χρόνο για να μπορέσει να γίνει μια πρόσληψη υγειονομικών.

Για το Σύστημα Υγείας, ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι είναι νωρίς ακόμη για να εξαντληθεί η δυναμική του συστήματος. Όπως είπε όμως, τα κρεβάτια για το COVID19, το 1/3 έχει ήδη καλυφθεί. Χρειάζεται ιδιαίτερη επένδυση στην πρόληψη, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Παράλληλα, είπε ότι χρειάζεται επιστράτευση κλινών, αλλά με όρους δημοσίου συμφέροντος όπως τόνισε. Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεση του στον διπλασιασμό των τιμών για τις κλίνες προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών.

Πρέπει να υπάρχει ένα κλίμα συμμόρφωσης, σημείωσε επίσης, όσον αφορά τα νέα περιοριστικά μέτρα. Για τους αρνητές, είπε ότι πρέπει να υπάρξει σθεναρή στάση της κυβέρνησης να τηρηθούν τα μέτρα και να πείσουν τον κόσμο με επιστημονικά δεδομένα για την αλήθεια και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εκτιμά παράλληλα, ότι το μέτρο γενικευμένης χρήσης μάσκας θα ήταν πιο αποτελεσματικό για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο